Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum Balancera ruscy patriotyczni piszą , że już spawacze w środku naprawiają szkody , żeby można go było podnieść. Ale inni (ruscy trzeźwo myślący) się śmieją , że trudno spawać rdzę.  Przecież Saratow ma już prawie 58 lat (wodowanie 1.07.1964 ).

10 minut temu, bjar_1 napisał:

A co to za ruskie forum? 

Forum techniczno-modelarsko-historyczne o samolotach , rakietach a dla mnie przede wszystkim o okrętach.

http://forums.airbase.ru/

zalogowany nie jestem , bo chyba był problem z logowaniem 

Teraz niektóre wątki o obecnych wydarzeniach pokazują jaki jest stan umysłu większości ruskich.

• Tak trzymać 1

51 minutes ago, srbm napisał:

Ukraińskie straty według strony rosyjskiej

FOtP7IfXICggVbs.thumb.jpg.a45a9016c64c84d3ef5f5a7cafba8e27.jpg

Ciekawa sprawa z tymi Bayraktarami. Jakoś dawno nie widziałem filmu z ataku w ich wykonaniu. Albo cenzura albo coś jest na rzeczy.

Tego dowiemy się pewnie po wojnie ale wczoraj jakiś ukraiński samolot widziany był w Turcji. Mam przeczucie, że nie poleciał tam po chałwę albo swetry.

Edytowane przez srbm

6 minut temu, Ducati napisał:

Ciekawa sprawa z tymi Bayraktarami. Jakoś dawno nie widziałem filmu z ataku w ich wykonaniu. Albo cenzura albo coś jest na rzeczy.

Ukraińcy jakiś czas temu napisali , że wprowadzają cenzurę na filmy z Bayraktarów (dużo poprzednich filmów to wyły wrzutki od żołnierzy , a nie oficjalne filmy) , żeby nie ujawniać jaki to był atak i w jakim obszarze operują drony . Pojawiają się tylko pojedyncze filmy z oficjalnych źródeł.

Tak jak wczoraj , Ukraińcy  podali , że niby na Saratow to był atak z Bayraktara. Choć wcześniej ruscy podawali , że to była Toczka.

4 minutes ago, Cypis napisał:

Tak jak wczoraj , Ukraińcy  podali , że niby na Saratow to był atak z Bayraktara. Choć wcześniej ruscy podawali , że to była Toczka.

Widziałem też dzisiaj wersję ukraińską o grupie dywersyjnej - pełna zasłona dymna jak widać.

14 minut temu, srbm napisał:

TB-2 przenosi minibombki. Żeby  spowodować takie szkody musiałyby zawierać jakiś cudowny ładunek. Bezpilotowa historia wydaje się mało prawdopodobna.

Nawet tak mały ładunek termobaryczny, dobrze zaadresowany, np. w cysternę lub amunicję mogła pogrzebać statek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie