Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

Sankcje wobec Rosji są jak wypowiedzenie nam wojny – powiedział w sobotę prezydent tego kraju Władimir Putin. Jego wypowiedź cytuje rosyjska telewizja państwowa RIA Nowosti. Dodał, że "Rosja stara się rozwiązać konflikt na Ukrainie w sposób pokojowy"

5 minut temu, Ducati napisał:

Leska, a tobie to tylko kolorowe fatałaszki w głowie. Idź się wdzięczyć do lusterka, uszminkuj może pionowe  usta a poczujesz się lepiej.

Chciałbyś tak Dupaty?

put2.jpg

3 minuty temu, Tyr napisał:

jak by se ruska dzicz nie wybrała bydlaka, zbrodniarza i psychopatę na cara, to by nie było dziś kłopotów.

Ps skąd bierzesz przekaz i wskazówki co wypisywać?

I nie byłoby już Rosji, a tak to kowboje mają kłopot. A jak mawiał swego czasu pewien mój znajomy - kłopot to jest jak wlozł i opodł...

A jakby se na Dzikich Polach nie wybrali za bohaterów narodowych zbrodniarzy z UPA i nie uchwalili ustawy o języku, to pewnie dziś nie byłoby tam wojny, a i do Europy mieliby dużo bliżej. A tak to mają przerąbane, a jak pisałem przed laty, to my przy okazji najbardziej oberwiemy odłamkami, bo robimy za bufor...

PS. Ja tam należę do chyba ostatniego pokolenia, które jeszcze trochę myślało [acz czasem się w ocenach myliło]. I w odróżnieniu od ciebie, nie muszę się tu produkować z przekazami i wskazówkami zasłyszanymi w klubach dla gejów...

bjar

"Poborowi nie biorą udziału w walkach"

Patrząc, co się w części zachodniej dzieje czy czytając/słuchając wypowiedzi jeńców, to trudno to walką nazwać...
Szkoda, że na południu i pod granicą z "republikami" zdecydowanie gorzej to dla Ukraińców wygląda...

W Rosyjskich mediach rozpoczęto kampanię informacyjną oskarżającą Polskę o tolerowanie bojówek terrorystycznych. Rosyjska Służba Wywiadu Zagranicznego poinformowała, że zachodnie służby wywiadowcze przekształciły Polskę w centrum logistyczne do dostarczania broni i transportu zagranicznych ochotników

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie