bjar_1 Napisano 21 Lipiec 2024 Napisano 21 Lipiec 2024 Szykuje się nastepna: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/pomogl-wykryc-covid-teraz-ostrzega-zbliza-sie-kolejna-pandemia-moze-jeszcze-wyrzadzic/czmgykc Dlaczego wysuwam tak przerażającą prognozę? Ponieważ wyraźnie widać, że zmiany geopolityczne, gospodarcze i klimatyczne zmieniają się tak szybko — wyjaśnił. Cytuj
bjar_1 Napisano 23 Sierpień 2024 Napisano 23 Sierpień 2024 Gotowi? https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wirusolog-ostrzega-polakow-ws-koronawirusa-szykujemy-patent-na-katastrofe/nwj18lq,79cfc278 Cytuj
bjar_1 Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,tak-teraz-chorujemy-na-covid-19--ogromna-gula-w-gardle,artykul,40299979.html Cytuj
bjar_1 Napisano 20 Październik 2024 Napisano 20 Październik 2024 https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niepokojacy-raport-kolejna-pandemia-to-kwestia-czasu/49lygdv?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg Cytuj
bjar_1 Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 Coś nowego: https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/zmutowany-wirus-polio-w-warszawskich-sciekach-glowny-inspektor-sanitarny-ostrzega/qc63v81,79cfc278 Cytuj
beaviso Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 Nie "coś nowego" tylko stare gó...no, o którym dzięki powszechnym szczepieniom zdołaliśmy już zapomnieć, ale nie - przez matołów antyszczepionkowych i przez napływ ludu nieszczepionego z ukraińskich stepów, mamy naukowo stwierdzone przypadki odradzania się tego szitu. Tak że daruj sobie kpiący ton (bo tak traktujesz ten wątek, w którym zresztą jesteś od jakiegoś czasu osamotniony) i nie mieszaj polio z covidem, w którego nie wierzyłeś. M. 1 Cytuj
bjar_1 Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 No ale w czym panika? Przecież szczepienia na polio obowiązkowe chyba w Polsce? 14 minut temu, beaviso napisał: w którego nie wierzyłeś Wierzyłem i wierzę. Śmieszna dla mnie była za to panika covidowa typu zamykanie ludzi w domach, zamykanie lasów czy zamykanie cmentarzy, jakby to miało coś zmienić. Cytuj
karpik Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 (edytowane) 12 minut temu, bjar_1 napisał: zamykanie ludzi w domach Wydaje mi się jednak, że nie wymyślono jeszcze nic bardziej skutecznego i humanitarnego od kwarantanny/ izolacji osób chorych zakaźnie. Skuteczniejsza byłaby już tylko natychmiastowa eliminacja Edytowane 18 Listopad 2024 przez karpik Cytuj
bjar_1 Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 7 minut temu, karpik napisał: izolacji osób chorych zakaźnie Problem w tym, że zupełnie zdrowych też zamykano bezpodstawnie ;) A cmentarze i lasy jak wytłumaczysz? Cytuj
karpik Napisano 18 Listopad 2024 Napisano 18 Listopad 2024 25 minut temu, bjar_1 napisał: Problem w tym, że zupełnie zdrowych też zamykano bezpodstawnie ;) A cmentarze i lasy jak wytłumaczysz? Odniosłem się do konkretnego "zarzutu". Co do lasu to oczywista głupota, z której ( z tego co pamiętam) szybko się wycofano. Cmentarz- tu pamięć niedawno odświeżona- małe miasto - tłumy- tyle tulasków, całusków i wielominutowych rozmów w ścisłych grupach. Więcej niż w sylwestra. I odkażonych mniej w porównaniu... Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s Uwierz. Płynie toto na fali gnojowicy prawicowego populizmu i wynurza co jakiś czas łeb z szamba. 2 Cytuj
szutnik Napisano %s o %s Napisano %s o %s W dniu 18.11.2024 o 18:07, bjar_1 napisał: Przecież szczepienia na polio obowiązkowe chyba w Polsce? W ciągu 2 lat ilość przypadków kokluszu z niecałego 1000 skoczyła do 35 000 rocznie. I masz szczepienia obowiązkowe! Jak byłem dzieciakiem ( blisko pół wieku temu ) szukałem w encyklopedii co to jest koklusz. Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 20 minut temu, szutnik napisał: W ciągu 2 lat ilość przypadków kokluszu z niecałego 1000 skoczyła do 35 000 rocznie. I masz szczepienia obowiązkowe! Jak byłem dzieciakiem ( blisko pół wieku temu ) szukałem w encyklopedii co to jest koklusz. Bo szury nie szczepią dzieci- patrz wyżej - propaganda człowieka o twarzy nieskalanej intelektem. Bo najechało się sporo dzieci niezaszczepionych ze wschodu. Cytuj
bjar_1 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Teraz, karpik napisał: Bo szury nie szczepią dzieci A to da się nie szczepić ot tak, bez konsekwencji? Cytuj
karpik Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, bjar_1 napisał: A to da się nie szczepić ot tak, bez konsekwencji? Teoria: "Według danych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH w 2010 r. w całym kraju odnotowano 3,5 tys. przypadków uchylania się od szczepień, ale już w 2022 r. było ich już ponad 70 tys. Jakie są konsekwencje nieprzestrzegania kalendarza szczepień dzieci? Rodzice niechętni szczepionkom najpierw otrzymują upomnienia od sanepidu. Jeżeli to nie skutkuje, wkracza inspektor sanitarny, który może złożyć wniosek do wojewody o nałożenie kary w wysokości 500 zł. Gdy to nie przynosi efektu, kwota grzywny wzrasta nawet do kilku tysięcy złotych, ale nie może przekroczyć 50 tys. zł na jednego rodzica." Cytuj
bjar_1 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu No ciekawe czy płacą, czy w praktyce jest to nieściągalne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi