Skocz do zawartości

Pandemia

les05

Rekomendowane odpowiedzi

Szykuje się nastepna: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/pomogl-wykryc-covid-teraz-ostrzega-zbliza-sie-kolejna-pandemia-moze-jeszcze-wyrzadzic/czmgykc

Dlaczego wysuwam tak przerażającą prognozę? Ponieważ wyraźnie widać, że zmiany geopolityczne, gospodarcze i klimatyczne zmieniają się tak szybko — wyjaśnił.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Nie "coś nowego" tylko stare gó...no, o którym dzięki powszechnym szczepieniom zdołaliśmy już zapomnieć, ale nie - przez matołów antyszczepionkowych i przez napływ ludu nieszczepionego z ukraińskich stepów, mamy naukowo stwierdzone przypadki odradzania się tego szitu. Tak że daruj sobie kpiący ton (bo tak traktujesz ten wątek, w którym zresztą jesteś od jakiegoś czasu osamotniony) i nie mieszaj polio z covidem, w którego nie wierzyłeś.

M.

• Tak trzymać 1

No ale w czym panika? Przecież szczepienia na polio obowiązkowe chyba w Polsce?

14 minut temu, beaviso napisał:

w którego nie wierzyłeś

Wierzyłem i wierzę. Śmieszna dla mnie była za to panika covidowa typu zamykanie ludzi w domach, zamykanie lasów czy zamykanie cmentarzy, jakby to miało coś zmienić.

12 minut temu, bjar_1 napisał:

zamykanie ludzi w domach

Wydaje mi się jednak, że nie wymyślono jeszcze nic bardziej skutecznego i humanitarnego od kwarantanny/ izolacji osób chorych zakaźnie. Skuteczniejsza byłaby już tylko natychmiastowa eliminacja 😅

Edytowane przez karpik

25 minut temu, bjar_1 napisał:

Problem w tym, że zupełnie zdrowych też zamykano bezpodstawnie ;) A cmentarze i lasy jak wytłumaczysz?

Odniosłem się do konkretnego "zarzutu".

Co do lasu to oczywista głupota, z której ( z tego co pamiętam) szybko się wycofano.

Cmentarz- tu pamięć niedawno odświeżona- małe miasto - tłumy-  tyle tulasków, całusków i wielominutowych rozmów w ścisłych grupach. Więcej niż w sylwestra. I odkażonych mniej w porównaniu...🤣