formoza58 Napisano 15 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2023 Bracia Adamowicze w 1934 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2023 4 PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 34 eskadra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 3 PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Kpt. obser.. Bronisław Fabian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Kpr. obser. Jan Schram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Z maja 1933 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Por. pil. Jerzy Wolański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Z lat trzydziestych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Z czerwca 1931 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Z lat trzydziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Mjr. Felicjan Sterba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Z 1928 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 16 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2023 Oficerowie 5 PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2023 Kapral pilot, do identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 18 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2023 Z 1936 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 20 Wrzesień 2023 Share Napisano 20 Wrzesień 2023 Do rozpoznania. Album z czasów legionowych, ale zaplątało się tam też takie jedno lotnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 20 Wrzesień 2023 Share Napisano 20 Wrzesień 2023 2 godziny temu, KayFranz napisał: Album z czasów legionowych, ale zaplątało się tam też takie jedno lotnicze. Cóż za piękna fotografia Kolego KayFranz - można wiedzieć z jakiego albumu ona pochodzi? Mamy na niej zdjęty w marcu 1919 roku na lotnisku rakowickim kwiat byłych lotników austro-węgierskich. W kolejności alfabetycznej są to: Karol Alscher, Alojzy Grimm, Stanisław Kolasiński, Franciszek Kołodziński, Leon Mazurczak, Ludwik Nazimek, Romuald Wilhelm Strobel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 21 Wrzesień 2023 Share Napisano 21 Wrzesień 2023 Pochwała przed frontem kompanii! Wstąp. Czyli po naszemu: dziękuję. ---- PS. Może ktoś przyporządkować nazwiska do twarzy (wykorzystując oznaczenia od A do G)? To wtedy dopiszę je na montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 21 Wrzesień 2023 Share Napisano 21 Wrzesień 2023 (edytowane) 40 minut temu, KayFranz napisał: Pochwała przed frontem kompanii! Wstąp. Czyli po naszemu: dziękuję. ---- PS. Może ktoś przyporządkować nazwiska do twarzy (wykorzystując oznaczenia od A do G)? To wtedy dopiszę je na montażu. A - Franciszek Kołodzinski E - Ludwik Nazimek Samolot to wg mnie Brandenburg C-I Phoenix tzw. "Duże Brandy" :-) Edytowane 21 Wrzesień 2023 przez Sedco Express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 21 Wrzesień 2023 Share Napisano 21 Wrzesień 2023 7 godzin temu, KayFranz napisał: Pochwała przed frontem kompanii! Wstąp. Inna forma wyróżnienia to list pochwalny dowódcy do rodziców wyróżnionego nie wspominając o wywieszeniu fotografii w odpowiedniej rubryce gazetki ściennej na korytarzu. Ja osobiście nie byłem beneficjentem żadnego z tych wyróżnień. 7 godzin temu, Sedco Express napisał: A - Franciszek Kołodzinski E - Ludwik Nazimek Też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2023 43 minuty temu, otton1 napisał: Ja osobiście nie byłem beneficjentem żadnego z tych wyróżnień. To szkoda, Rodzice i Bliscy z pewnością by się ucieszyli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 21 Wrzesień 2023 Share Napisano 21 Wrzesień 2023 3 godziny temu, formoza58 napisał: Rodzice i Bliscy z pewnością by się ucieszyli ;- Pewnie tak, a taki list pochwalny można oprawić w ramki i powiesić na scianie. Inna sprawa, że ja jako osobiste wyróżnienie uważałem nominowanie mnie na stanowisko redaktora naczelnego wspomnianej pułkowej gazetki sciennej. Starałem się z tego zadania wywiązywać jak najlepiej nawet kosztem ćwiczeń i czasu poświęcanego na podnoszenie gotowości bojowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 21 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2023 24 minuty temu, otton1 napisał: Pewnie tak, a taki list pochwalny można oprawić w ramki i powiesić na scianie. Inna sprawa, że ja jako osobiste wyróżnienie uważałem nominowanie mnie na stanowisko redaktora naczelnego wspomnianej pułkowej gazetki sciennej. Starałem się z tego zadania wywiązywać jak najlepiej nawet kosztem ćwiczeń i czasu poświęcanego na podnoszenie gotowości bojowej. Inni z kolei za wyróżniające postępy w szkoleniu specjalistycznym otrzymywali, oprócz awansu z np. ' peta na peta plus" , listy pochwalne. I był to powód radości dla Bliskich, choćby z tego powodu, ze ich syn, brat ect żyje w matolstwie i ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi