Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, KayFranz napisał:

Album z czasów legionowych, ale zaplątało się tam też takie jedno lotnicze.

Cóż za piękna fotografia Kolego KayFranz - można wiedzieć z jakiego albumu ona pochodzi?

Mamy na niej zdjęty w marcu 1919 roku na lotnisku rakowickim kwiat byłych lotników austro-węgierskich.

W kolejności alfabetycznej są to: Karol Alscher, Alojzy Grimm, Stanisław Kolasiński, Franciszek Kołodziński,

Leon Mazurczak, Ludwik Nazimek, Romuald Wilhelm Strobel.

Napisano

Pochwała przed frontem kompanii! Wstąp.

Czyli po naszemu: dziękuję.

----

PS. Może ktoś przyporządkować nazwiska do twarzy (wykorzystując oznaczenia od A do G)? To wtedy dopiszę je na montażu.

Napisano (edytowane)
40 minut temu, KayFranz napisał:

Czyli po naszemu: dziękuję.

----

PS. Może ktoś przyporządkować nazwiska do twarzy (wykorzystując oznaczenia od A do G)? To wtedy dopiszę je na montażu.

A - Franciszek Kołodzinski

E - Ludwik Nazimek  

Samolot to wg mnie Brandenburg C-I Phoenix tzw. "Duże Brandy" :-)                      

Edytowane przez Sedco Express
Napisano
7 godzin temu, KayFranz napisał:

Inna forma wyróżnienia to list pochwalny dowódcy do rodziców wyróżnionego nie wspominając o wywieszeniu fotografii w odpowiedniej rubryce gazetki ściennej na korytarzu.

Ja osobiście nie byłem beneficjentem żadnego z tych wyróżnień.

7 godzin temu, Sedco Express napisał:

A - Franciszek Kołodzinski

E - Ludwik Nazimek  

Też tak uważam.

Napisano
3 godziny temu, formoza58 napisał:

Rodzice i Bliscy z pewnością by się ucieszyli ;-

Pewnie tak, a taki list pochwalny można oprawić w ramki i powiesić na scianie.

Inna sprawa, że ja jako osobiste wyróżnienie uważałem nominowanie mnie na stanowisko redaktora

naczelnego wspomnianej pułkowej gazetki sciennej. Starałem się z tego zadania wywiązywać jak najlepiej nawet kosztem ćwiczeń i czasu poświęcanego na podnoszenie gotowości bojowej.

Napisano
24 minuty temu, otton1 napisał:

Pewnie tak, a taki list pochwalny można oprawić w ramki i powiesić na scianie.

Inna sprawa, że ja jako osobiste wyróżnienie uważałem nominowanie mnie na stanowisko redaktora

naczelnego wspomnianej pułkowej gazetki sciennej. Starałem się z tego zadania wywiązywać jak najlepiej nawet kosztem ćwiczeń i czasu poświęcanego na podnoszenie gotowości bojowej.

Inni z kolei za wyróżniające  postępy w szkoleniu specjalistycznym otrzymywali, oprócz awansu z np.  ' peta na peta plus" , listy pochwalne. I był to powód radości dla Bliskich, choćby z tego powodu, ze ich syn, brat ect żyje w matolstwie i ma się dobrze.