Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 34

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Hornet napisał:

Z E-bay..

3f4781e640179a5bec4bd1054d7e.jpg

Rzadki ptak !

Samolot sportowy MN - 4  SP-AJO - konstruktorzy Józef Medwecki i Zygmunt Nowakowski (MN). Rozwinięcie MN-3 przerobiony na 2 miejsc. w 1932-33 r.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
3 godziny temu, Hornet napisał:

I drugie..

8cbe2d774d50b3b1610e541c1604.jpg

SP- AFT, jeszcze niemalowany. Brak napisów świadczy o tym, że zdjęcie zostało wykonane w krótkim czasie przed, bądź tuż, po oblotem – lato 1931. W środku konstruktor.

Napisano

.Dzięki kolegom za identyfikację poprzednich fotek...Miło powitać kolegę Ryszarda na tym forum.Fotka z Allegro..Mam pytanie o samolot jak i tego młodzieńca...Mam podejrzenia co do jego imienia i nazwiska...lecz wolałbym zapytać szerszego gremium forumowiczów.Pzdr.

Kto to.jpg

Napisano
3 godziny temu, Hornet napisał:

.Dzięki kolegom za identyfikację poprzednich fotek...Miło powitać kolegę Ryszarda na tym forum.Fotka z Allegro..Mam pytanie o samolot jak i tego młodzieńca...Mam podejrzenia co do jego imienia i nazwiska...lecz wolałbym zapytać szerszego gremium forumowiczów.Pzdr.

Kto to.jpg

Uważam, że jest to jest to samolot zbudowany w 1925 r. przez braci Edwarda i Wojciecha Soporów "Silesia S-4" a ów młodzieniec to zapewne Edward (lub Wojciech) Sopora.

Napisano

Na literkę "O". Z numerem dwa.
Wersja pierwsza, z rzędowym Cirrusem i płaskim zakończeniem steru.

Jakbyś sobie popatrzył pod skrzydło, to widać litery rejestracji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie