Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s Fajny odcinek. I jedna ciekawostka z niego. Szkoda, że Mateusz Deling nie powiedział tego, jakie są ceny w tym sklepiku normandzkim ze szpejem i z jeepem. W tym sklepiku w gablocie jest - być może - spora ciekawostka, ale z naciskiem na być może; wszystko zależy od stempli na tym przedmiocie. Zaznaczyłem tę ciekawostkę poniżej czerwoną strzałką. Jeśli pokrowiec na tę manierkę ma wystemplowaną datę 1944 to jest to rarytas. Pokrowców-nosideł na manierki w roku budżetowym 1944 wykonano bardzo mało, a w ramach tego „bardzo mało” jeszcze mniej wyprodukowano takich, jaki jest w tej gablocie. Jest to pokrowiec ze wzmocnionym zawieszeniem haczyka M1910. Kolekcjonerzy manierek zabijają się za takimi pokrowcami, ale pod warunkiem, jak zaznaczyłem, że mają stempel roku budżetowego „1944”, bo ze stemplem „1945” to takich pokrowców jest jak psów. Jeśli to jest „1944” to na aukcjach widziałem już ceny 200, 300 i 500 USD za taki pokrowiec-nosidło manierki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi