MonikaNJ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W dniu 13.02.2026 o 00:10, Erih napisał: Za szkody poczynione przez gatunki niełowieckie odpowiada skarb państwa, a LP podeń podlegają. Więc pewnie okoliczni hodowcy cisną leśników, żeby "coś" z wilkami zrobili. Druga sprawa, do prawidłowego wzrostu lasu potrzebna jest pewna liczba roślinożerców, jak wilki ją wytrzebią, to las zbyt mocno porośnie podszytem. O bajkach że wilki nie bywają agresywne w stosunku do ludzi było wcześniej. Erih czasem uda Ci się napisać coś z sensem i zgodnie z prawami natury, ale najczęściej są to brednie i propaganda lobby myśliwych. Zmień proszę towarzystwo lub przestań czytać "Czerwonego Kapturka".
szutnik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 29 minut temu, MonikaNJ napisał: O rany! Zazdroszczę Ci bardzo( ale tak bez zawiści- zawiść jest mi obca). Pewnie już to pisałam ale od lat próbuję spotkać choć z oddali wilki, rysia już widziałam, ale wilków na wolności nigdy. Doczekasz się . Wilka zobaczyć to pikuś . Powoli stają się powszechne. Chyba dlatego , że przestali je legalnie mordować ( podobnie jak łosia) . Ale rysia ,to raczej już nie zobaczę. Duże koty mają przechlapane - co drugi bandyta marzy o takim trofeum.
MonikaNJ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, szutnik napisał: co drugi bandyta marzy o takim trofeum. niestety
Rekomendowane odpowiedzi