vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Przestancie juz-jestescie uprzedzeni co do mysliwych i nic sie nie da Wam przetlumaczyc.Tam gdzie jest bron zawsze istnieje zagrozenie zycia-po to ona jest.Dlatego wypadki byly i beda bo nikt nie jest doskonaly.Wiecej tlumaczyl nie bede... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Wypadek z bronią to może być przy przypadkowym wypaleniu pistoletu w kieszeni czy przy nieostrożnym czyszczeniu nierozładowanej broni, a nie przy pieprznięciu w chłopa ze 100 metrów na polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 w dzika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Pomoc naukowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 woytas (13575 / 482) 2017-10-24 20:00:31To ja teraz już wiem i się nie dziwię, że Ty dostałeś papiery na grzmiące kije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Najpierw jest wrzask że noktowizory i oświetlenie na broni myśliwskiej jest be, potem że dziki po polach buchtują, a na koniec że myśliwy zastrzelił przez pomyłkę osobnika buchtującego nocą na dziczą modłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Erih - http://www.youtube.com/watch?v=bTA5W-NkKUY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Vis1939, bajki z mchu i paproci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Woytas dostał papier na obrzynka jeszcze w tedy jak Hebda był po właściwej stronie bo płakał że chce do samoobrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Wóda na polowaniach uratowała więcej istnień niż Greenpeace.Wiem bo widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 No ja jakoś nie- a szwendam się z myśliwymi od wczesnych lat dziewięćdziesiątych. Po polowaniu, zwłaszcza udanym, przy ognisku śledziu i bigosie - owszem. Ale nie przed czy w trakcie. Scyzorykowo krainą abstynentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 U Ciebie jest zawsze cacy - to już znamy.Scyzorykowo i abstynencja? :) dobry żart, jedynych trzeźwych myśliwców jakich w lesie spotkałem to byli chyba ci za kółkiem terenówek.Choć i tu głowy bym nie dał, ale zakładam że strach im nie pozwolił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Bardziej wierzę wskazaniom alkomatów niż twoim wynurzeniom (tak tak, w czasach powszechnej nagonki i te urządzenia na polowaniach się pojawiły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Biedni abstynenci, tak zaszczuci aż alkomaty sobie kupili do samoobrony.I kto tym kontroluje, kolega-kolegę, a jak przekroczy 1 promil to mu odejmują piórko z kapelusza?Tych co samotnie czy we dwóch po ambonach siedzą to kto sprawdza, żona leśniczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Wywalają z koła na zbity pysk. Spotkałem dwa takie przypadki, kiedy klienta który ewidentnie woniał, wykluczono ze zbiorówki. Z dalszymi konsekwencjami.Ale co ja ci tłumaczę, dla ciebie myśliwi to zawsze będzie towarzystwo na wiecznej bani, walące śrutem do wszystkiego w okolicy się rusza.zapewne stosujesz na codzień dietę bezglutenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Do dzików śrutem? I do konia też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Zapewne tych co na zbiorówkach ewidentnie" padają na pysk lub wiszą na karabinie odsuwa się od polowania.Kontrola spożycia w innych mniej rzucających się w oczy przypadkach to bajeczki dla naiwnych.Nawet jak egzekucja przebiega bez spożycia w trakcie, to stałym elementem tejże jest kac z poprzedniego dnia - zaprawy.Jaki bezgluten? Ja nie z takich, choć większość miecha co zrem to z ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Dajcie sobie spokój, przecież nie ma sensu dyskutować z osobnikiem niereformowalnym:( Jeszcze chwilę sobie postrzela . Opór społeczny rośnie i to Mu też zabiorą. Może sobie bredzić o myśliwych-abstynentach ( a my mamy pecha , znamy głównie leśnych garowników) , płaceniu za ubitą zwierzynę ( ale nie powie Ile? ) , ochronie upraw ( głównie kukurydzy sianej pod lasem lub w lesie :) ) , czy innej ekologii " ( ostatnio oglądałem wypchane truchło Piżmowoła arktycznego ,zamordowanego by było się czym chwalić - to taka nowa moda warszawska - im bardziej rzadkie , tym większy prestiż wśród baranów ), ech , szkoda gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nahen Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Wywalają z koła? Kurde ile to ja przeżyłem imprez pewnego koła łowieckiego robiąc za kierowcę i jakoś każda z tych imprez zaczynała i kończyła się alkoholem w ilościach kosmicznych" a gdzieś po drodze zawsze było zbiorowe polowanie... Szczerze w sumie podziwiać powinienem bo jakoś nikt nikogo nie odstrzelił... Może w tym jest problem? Może niektórzy na trzeźwo nie potrafią strzelać i kontrolować broni i siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Swego czasu w Agorze był ciekawy artykuł dot. polowań w Szwecji- głównie w oparciu o sezon polowań na łosie. Opisano przypadek zastrzelenia narciarza przez myśliwego. Sąd uniewinnił myśliwego jako uznając jako argument, że narciarz znajdował się na oznaczonym terenie, na którym odbywało się polowanie. Czyli był tam , gdzie go nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 JanW (512 / 19) 2017-10-25 13:15:40A widziałeś, jak odbywa się część polowań w naszej socjalistycznej Ojczyźnie?Zdarzało mi się łazić po lasach, w których były polowania i nawet na leśnych parkingach nie było ostrzeżeń/informacji.Nie ukrywam, że dość szybko pakowałem Szkodniki w samochód i odjeżdżałem.Zdarzaył mi się, że jechałem z rodziną samochodem, a myśliwi z pomocnikami szli poboczem ławą i w odległości kilkunastu-kilkudziesięciu metrów od szosy, walili po zającach czy innych stworzeniach.PS Idąc tym tropem, może to i dobrze, choć mało ekonomiczne, że osobiście jeżdżę dość sporym, bo ponad 2 tonowym autem i w dodatku w kolorze czerwieni meksykańskiej...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:19 25-10-2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 osobiście jeżdżę dość sporym, bo ponad 2 tonowym autem i w dodatku w kolorze czerwieni meksykańskiej..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 yeti jeździ żukiem z chłodnią z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi