woytas Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Panowie który z kwasów działa mocno niszcząco na drewno będąc jednocześnie bezpiecznym dla ludzi? Tzn przyśpieszający gnicie drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Drewno nie jest tożsame z drzewem, ale ś.p. dziadek podlewał kasztanowca elektrolitem z akumulatora kiedy chciał żeby go szlag trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Drewno nie drzewo :) - co miałem wyciąć wyciąłem legalnie.Deska drzewniana w środku sęk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Sąsiad na działce zasadził orzecha przy samym ogrodzeniu naszej.Dziadek się pieklił że jak urośnie to będzie musiał grabić u siebie te cholerne liście...Akurat robiłem elektrolize złomka.wiadro 20 litrów solanki" koloru burego po skończonej pracy trzeba było gdzieś wylać...Orzech?Jaki orzech?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2016 Logistyka odrzuca 20 kilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Może 5starczyw butle sie zmiesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 19 Grudzień 2016 Share Napisano 19 Grudzień 2016 Zasadniczo stężony kwas siarkowy powinien dać radę , ale i tak lepsze są grzybki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2016 Bomba atomowa jeszcze lepsza - Panowie potrzebuję coś lekkiego, nie toksycznego co przyśpieszy czy też rozpocznie nieodwracalny proces psucia drewna - nie drzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Chcesz całkiem zutylizować, czy skompostować?Do przyspieszenia gnicia mocznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 woytas a możesz coś więcej powiedzieć o jakie drewno chodzi i co chcesz osiągnąć???postarzyć :) ?usunąć?drewno iglaste ? liściaste ? wystający pień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2016 Stoi sobie pewien wkopany drewniany słup, który mi przeszkadza - prawdopodobnie drewno iglaste. Chcę polać aby szybciej zgnił. Wykopanie nie wchodzi w rachubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 http://ogrodnik24.pl/pl/p/BIOEKOL-DO-ROZKLADANIA-PNI-PNIAKOW-KARP-DRZEW-Wwa/5914 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2016 O coś w tym stylu - trochę mnie latanie z zawiesina przeraża i nacinanie. Ale jest już ciepło i cena nawet nawet.Tylko pytanie czy grzyb ruszy jak drzewo zaimpregnowane :/Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 14:07 20-12-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 a może ogniem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Napalm brzmi dobrze...Albo, po kolacji wigilijnej idź i odcedź ziemniaczki"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Słup będzie impregnowany jak np. podkłady kolejowe. Może nie być tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Wpuść stado korników ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Dzięcioły mogą sabotować plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carabus Napisano 20 Grudzień 2016 Share Napisano 20 Grudzień 2016 Święty - korniki są tylko na żywym drzewie :)Jeśli było impregnowane - w dodatku ciśnieniowo to żaden grzyb nie ruszy tego...pozostają dwie opcje - owinięcie folią i polewanie z góry tak by był wilgotny - wtedy może grzyby coś dadzą.Inny sposób - zebranie różnych rodzajów mchu, porostów itp, miksujesz to z jogurtem i cukrem i smarujesz pień wczesną wiosną jak jest wilgotno - wcierając w szczeliny - przynajmniej ładnie Ci się zazieleni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2016 Share Napisano 21 Grudzień 2016 Podlać przerobionym winem, marki Wino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Tak sobie myślę, ze mozesz ponawiercać przy samej ziemi w wielu miejscach do samego środka, a natura sama sobie poradzi. Byle by wodą podeszło od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Swiety82 napisał:Tak sobie myślę, ze mozesz ponawiercać przy samej ziemi w wielu miejscach do samego środka, a natura sama sobie poradzi. Byle by wodą podeszło od środka"A te otwory lekko pod skosem, a w te otwory kilka setek kwasu, najlepiej siarkowego, a może być nawet ze starego akumulatora, a moment i się przewróci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 O o o! Tak właśnie robił mój ś.p. dziadek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Ale ręczną wiertarką, co by za lekko nie było! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Dziadek ostrym dłutkiem wybijał dziurę taką ze 2 x 2 cm i z 5 w głąb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.