les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 5. Ale i tak nie przebije arcy-szkodnika, który w tym samym czasie postanowił wyciąć wszystkie drzewa w Polsce i wystrzelać wszystko co biega po lasach i polach. Jakiś psychopata?Kol. Balans, czy z tobą jest gorzej? To dowcip taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 les05 (627 / 67) 2018-01-13 19:20:42To tylko środek transportu...."Może to i pomysł... V-ce Kownacki, coś takiego popełnił prawie rok temu:Kwestia kilku czy kilkunastu śmigłowców z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa i operacyjnego działania nie ma zasadniczego znaczenia"W sumie, to i na dronach można latać... a i na drzwiach od stodoły, choć nie polecam, bo to inna opcja zaproponowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Kol.les05 - niestety to nie dowcip! Lex Szyszko to kilka milionów wyciętego starodrzewia, wycinka najcenniejszej puszczy w Europie i nowe prawo NAKAZUJĄCE wystrzelanie zwierzyny nawet w parkach narodowych i rezerwatach.A to zapewne dlatego, że różni psychole i psychopaci głoszą hasło Czyńcie sobie przyrodę podległą"! Przy nim inny psychol opowiadający brednie o zamachu smoleńskim" - to małe i nie groźne pikuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 balans jak ty nic nie rozumiesz :-) Las to za mało dla dziczyzny i WOT, albo jedni albo drudzy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Janusz- nie denerwuj się...Kilka miesięcy słuchaliśmy, że Bruksela a propos i exilibris, np, Puszczy nie ma racji.Nowemu ministrowi kilka dni było potrzebnych, żeby wydukać, że się dostosujemy do wstrzymania wycinki, z wyłączeniem drzew zagrażających bezpieczeństwu.Niby nic, ale kornika już wytłukliśmy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Ja tylko w kwestii formalnej, bo tutaj wiele razy pojawia się jakiś taki skrót AM i nie jestem pewien, czy on oznacza to, czego się domyślam.Czy AM to jest może ten schizofrenik, który spod Smoleńska w histerii i obłąkaniu uciekał (trzęsąc się ze strachu - są świadkowie) pociągiem, kazał pozamykać wszystkie drzwi tegoż pociągu i kazał pozasłaniać okna wagonu, żeby go rosyjscy snajperzy nie zabili, jak sam oświadczył?Czy dobrze kojarzę, że to chodzi o tę osobę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Poznajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Poznawać to poznaję, ale problem w tym, że tam widać dwóch chorych ludzi, więc już jestem całkowicie zdezorientowany w kwestii tego, czym jest ten tajemniczy skrótowiec AM? Na Twoim zdjęciu jest aż dwóch schizofreników – jeden homoseksualny, ostatni raz będący samodzielnie na ulicy i w ogóle w miejscu publicznym ćwierć wieku temu, panicznie bojący się społeczeństwa, nie skażony dotykiem innej kobiety niż matka, za swojego guru mający innego chorego – Stanisława Ehrlicha. Drugi z tych chorych ludzi to zdaje się ten, który kąpie się w towarzystwie kompanii ŻW, otacza się młodymi chłopcami, bezskutecznie (jak zawsze) tropi zabójczy elektromagnetyzm, żyje urojeniami o własnej misji i jej nieomylności i w ogóle o jego boskim posłannictwie, zarazem to ten (mnogość tych chorych z tym samą przypadłością), który myśli, jak ten pierwszy, że ktoś chce go zabić i że tych ktosiów chętnych do zabicia go jest wielu. No więc ja już nie wiem, mnie się to wszystko myli, tylu tych chorych, że człowiek już tego nie ogarnia…Ale o Aeroklubach i GA na wojnie też jeszcze coś niebawem napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Wiem, wiem... obcojęzyczne medium...http://www.tvn24.pl/smiglowce-dla-polskiego-wojska-potencjalne-koszty-nowych-maszyn,807815,s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Kłamliwy pajac w końcu poleciał.. http://wiadomosci.wp.pl/bartosz-kownacki-odwolany-z-mon-zaslynal-afera-widelcowa-oraz-slowami-o-krwi-na-rekach-politykow-po-6211091191940737a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Będziemy teraz palcyma jeść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Teraz Francuzi nauczą nas jeść za pomocą bagietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 A może, w ramach przeprosin, zrobi komuś dobrze? Po francusku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 W tym to mistrzem jest prezes, więc niech on się tym zajmie tak czule, jak swoim kochankiem Piotrem Polaszczykiem, co służby mają nagrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Jed... błagam.Preferencje seksualne, zwłaszcza jeśli nie są prawem zabronione, nie są tematyką Forum.Jeśli zazdrość Cię zżera- składaj CV, ale pod inny adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Nigdy dotąd taka patologia nie miała tak dużego wpływu na tutejszych moderatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 Podoba mi się twoja samokrytyka, partia doceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 23 Styczeń 2018 Share Napisano 23 Styczeń 2018 @ husky1 2017-12-13 03:56:54Jedburgh_Ops -nie mysl za duzo -od tego sa inni- jezeli nie wiesz do czego moze sie przydac Antek , Zlin czy Cessna a nawet ultralekki w czasie wojny to znak, zebys zajal sie czyms innym. Zreszta w Twoim wieku ( nie obraz sie prosze ) to juz wzrok nie ten, reka niepewna -wiec na wojenke nie pojdziesz latac a ewentualnie moze bedziesz tankowal samoloty( chyba wiesz jak sie to robi po tylu latach w Aeroklubie).Poczytaj sobie o zastosowaniu Zlinow na Cejlonie albo Utwa w Jugoslawi- to oczywiscie ekstremalne zastosowanie tych maszyn -ale bardzo efektywne.Normalnie jednak widze wielka role lotnictwa sportowego w ewakuacji rannych,generalnym transporcie, rozpoznaniu czy tez poszukiwania np. rozbitkow.Polscy ploci sa mistrzami w lataniu precyzyjnym- mysle, ze to mialoby duze zastosowanie we wspomganiu wojsk ladowych w tym WOT. No ale poniewaz jestem przedstawicielem innego obozu" to moje mysli sa oczywiscie nic nie warte. Pozdrawiam wszystkich weteranow._____________________________________________________Odpowiadam w punktach:1. Cytat – „Jedburgh_Ops -nie mysl za duzo -od tego sa inni- jezeli nie wiesz do czego moze sie przydac Antek , Zlin czy Cessna a nawet ultralekki w czasie wojny to znak, zebys zajal sie czyms innym”.Odpowiedź:Jakość Twojej polszczyzny jest na miarę stopnia edukacji Twojej partii, więc w zasadzie nic dziwnego, ale to już odrębny problem i na szczęście nie problem zdrowej, normalnej części społeczeństwa, do której Twoja partia się nie zalicza.Na podstawie tego, że nie masz zielonego pojęcia (bo to widać tutaj) o niczym, co lotnicze, ja mam dla Ciebie propozycję, abyś zajął się tym, czym zajmuje się twoja partia – zajmij się historią lotnictwa San Escobar, bo to jest olbrzymi, niezbadany temat, za to niezmiernie interesujący i czekający na swoich dziejopisów. Przedmowę do Twojego dzieła monograficznego o siłach powietrznych San Escobar bez wątpienia napisze Ci wybitna postać don Vitoldo Waszczykowski jako silnie zaprzyjaźniony z rządem tego mocarstwa, zaś publikację tę dofinansuje Ci bez wątpienia Ministerstwo Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Przyjaźni z San Escobar pod kierownictwem don Pedro Glińskiego.2. Cytat – „Zreszta w Twoim wieku (nie obraz sie prosze) to juz wzrok nie ten, reka niepewna -wiec na wojenke nie pojdziesz latac…”Odpowiedź:Jakość prostackiej „polszczyzny”, jak wyżej, niemniej odpowiadam.Oczywiście, że się nie obrażam, albowiem nie ma o co. Mój wiek to wiek wspaniały i na pewno nie zamieniłbym go na żaden inny, w tym na młodszy. Ten wiek to górna granica wieku średniego i jest to wiek olbrzymiej życiowej mądrości i doświadczenia. Jest to cudowny wiek tego rodzaju mądrości, iż wie się, że każdy dzień przybliża mnie do upadku (i to z hukiem) tępej, prymitywnej, chamskiej, prostackiej, prowincjonalnej hołoty nieuków, która przez przypadek zarządza obecnie tym krajem. W moim mądrym wieku wie się, że do czasu. Mój wiek to cudowny wiek, w którym wie się, że każdy dzień to dzień wspaniały, albowiem przybliżający miliony Polaków (te inne miliony niż 18 proc.) do wysłania na śmietnik historii żoliborskiego ćwierćinteligenta mówiącego „proszę panią” i „pani doktór”, czyli mówiącego polszczyzną na Twoim poziomie, za to udrapowaną w piórka „patriotyzmu”. A patriotyzm to najpierw język ojczysty, a dopiero potem bełkot o patriotyzmie właściwym. 3. Cytat: „… a ewentualnie moze bedziesz tankowal samoloty( chyba wiesz jak sie to robi po tylu latach w Aeroklubie)”.Odpowiedź:„Ewentualnie” to może Ty kiedyś czegoś się nauczysz, już choćby tylko z zakresu języka polskiego, bo o lotnictwie i lataniu to już nie ma szansy u Ciebie.Ja, jako osoba z uprawnieniami do pilotowania pięciu statków powietrznych, jako osoba związana z ITWL i kilkoma korporacjami branży lotniczo-kosmicznej, dostałbym uprawnienie do tankowania normalnie, nie ewentualnie. Natomiast Ty, na podstawie tego, co tutaj wypisujesz, zapewniam Cię że nie dostałbyś pozwolenia choćby do zamiatania hangaru.4. Cytat: „Poczytaj sobie o zastosowaniu Zlinow na Cejlonie albo Utwa w Jugoslawi- to oczywiscie ekstremalne zastosowanie tych maszyn -ale bardzo efektywne”.Odpowiedź:„Efektywne” wyłącznie w Twojej chorej i niekompetentnej wyobraźni.Zapoznaj się z historią aeronautyki i dowiedz się, gdzie i kiedy był już na świecie taki marzyciel, któremu wydawało się, że sprzętem GA można wiele zdziałać na wojnie i ów marzyciel a la idiota Macierewicz rozkazał szkolić pilotów szybowcowych i pilotów samolotów lekkich w DOL-ach szybowcowych. A potem ten marzyciel wyruszył na wojnę. Ani razu nie udało się wykorzystać idei DOL-i szybowcowych, a tylko raz udało się dowieźć małym szybowcem lekarza do rannych. Dowiedz się, co po kampanii z udziałem szybowców szkolnych i małych samolotów holujących powiedział generał, który odpowiadał za wykorzystanie tego sprzętu i za jego klęskę.To, co wypisujesz, to taka sama głupota i niekompetencja w sprawach wojskowych, jak Twojej partii. Partii bęcwałów, nieuków, agresywnych chamów nie mających o niczym pojęcia, ale w ramach miłości własnej przekonanych o swojej „mądrości”. Ta hołota nieuków niczego się nie uczy z historii lotnictwa, z niczego nie wyciąga wniosków, bo z czego ma je wyciągać, jeśli nie ma o niczym pojęcia? I to jest właśnie Twoje pisanie tutaj. Tępy, prymitywny, bezrefleksyjny fanatyzm polityczny unurzany w „patriotycznym” sosie – to jedyny Twój dorobek. Fanatyzm z zerową wiedzą o czymkolwiek, co lotnicze.5. Cytat: „Normalnie jednak widze wielka role lotnictwa sportowego w ewakuacji rannych,generalnym transporcie, rozpoznaniu czy tez poszukiwania np. rozbitkow”.Odpowiedź:Stek bzdur. Ucz się, a może po wielu latach nauczysz się, gdzie już ktoś przed Tobą i Macierewiczem wpadł na taki pomysł i jaką to zrobiło klapę w warunkach pełnoskalowej wojny – wojny w miarę współczesnej.6. Cytat: „Polscy ploci sa mistrzami w lataniu precyzyjnym- mysle, ze to mialoby duze zastosowanie we wspomganiu wojsk ladowych w tym WOT. No ale poniewaz jestem przedstawicielem innego obozu" to moje mysli sa oczywiscie nic nie warte”.Odpowiedź:To, z jakiego „obozu” pochodzisz nie ma żadnego znaczenia.Jedyne znaczenie ma to, że:- nie masz zielonego pojęcia o historii takich idei, jakie promujesz;- skoro nie masz zielonego pojęcia o tym, że ktoś przed Tobą Twoje idee wymyślił i próbował wdrożyć to i nie potrafisz – bo nie masz do tego podstaw – wyciągać żadnych wniosków z poronionych pomysłów głupców w rodzaju Macierewicza;- nie masz zielonego pojęcia o tym, jak w razie wojny Polsce zlikwiduje się w kilka godzin możliwość operowania jakiegokolwiek lotnictwa, zarówno wojskowego, jak i GA oraz LPR;- snujesz marzycielskie teorie osoby całkowicie niekompetentnej w sprawach lotniczych, a szczególnie w sytuacjach, gdy pilot musiałby lądować w terenie przygodnym, bo lotniska znikną w Polsce w kilka godzin w przypadku wojny z wiadomym państwem;- nie wypisywałbyś tych głupot, gdybyś choć raz pilotował samolot lekki lub szybowiec i musiał wylądować nim na drodze albo w innym terenie przygodnym, którego wcześniej nie znałeś. I dlatego nie wiesz, o czym bredzisz.Na zakończenie przemówię do Ciebie językiem Twojej „wysoce wykształconej” partii.Musisz „wziąść” się za naukę, bo jak dotąd spod Twojej klawiatury wychodzi „hatakumba” fałszu i andronów. Zapamiętaj sobie te słowa „wysoce wykształconych” posłów i ministrów Twojego rządu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 23 Styczeń 2018 Share Napisano 23 Styczeń 2018 W zakresie chamstwa, prymitywizmu i fanatyzmu , to nikt inny na tym forum Kolegi J_O nie przebije.Nie jest to forum polonistyczne, wiec daruj sobie pedagogiczne wywody.To, ze mam inne poglady wg.Ciebie dyskwalifikuje mnie i moje opinie nt. lotnictwa? Po internowaniu ojca wylecialem z Aeroklubu jako niepewny politycznie, mimo, ze bylem obiecujacym pilotem szybowcowym.Lotnictwo i motoryzacja sa do dzis moim zrodlem utrzymania.Od zamiatania hangaru mam uczniow.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Styczeń 2018 Share Napisano 23 Styczeń 2018 @husky1, moja dobra rada - odpuść sobie ten wątek, bo się tak po prostu ośmieszasz! Tym bardziej, że tego ministra, który w swoich chorych wizjach widział się już na czele nowych wyklętych" JUŻ NIE MA! Zapomnij o partyzanckiej" wojnie toczonej za pomocą AN-2 i Zlinów, bo to nawet śmieszne nie jest.P.S.1. Gdyby Amerykanom było na rękę wywołanie tu wojny, a może być [globalne interesy], to ten ex minister zapewne pierwszy by nawiał, tak jak nawiał ze Smoleńska...2. Jeżeli koniecznie chcesz wojny - to jedź do Donbasu wspierać neo-banderowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 23 Styczeń 2018 Share Napisano 23 Styczeń 2018 @balans - ten watek juz dawno sobie odpuscilem :).Czasami jednak nachodzi mnie ochota podniesienia kolegom cisnienie - pozdrawiam goraco.Tak na marginesie- AN-2 i Zliny lataly na niejednej wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 23 Styczeń 2018 Share Napisano 23 Styczeń 2018 Husky1 wątek jest jak każdy inny, tylko towarzystwo jakby patologiczne. Jak to już zauważyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 24 Styczeń 2018 Share Napisano 24 Styczeń 2018 Ad. Tak na marginesie-AN-2 i Zliny lataly na niejednej wojnie."Polska to nie Afryka, Latynosy czy inny Wietnam.Ad. wątek jest jak każdy inny, tylko towarzystwo jakby patologiczne."Jakie to PiSiowskie - zamiast argumentów, bluzgi i obrażanie...P.S.Aby nie było, że jestem sympatykiem pajaców z tzw. opozycji" - od dobrych 20-lat nie chodzę na żadne wybory, bo za stary wróbel jestem, aby się dać nabrać; a to na plewy, a to na końskie g.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 24 Styczeń 2018 Share Napisano 24 Styczeń 2018 Patologia, kolego, to nie jest bluzg. Sprawdź definicję tego słowa w słowniku. Patologia nie obraża, jedynie diagnozuje stan.A z wyborami, rób tak dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 24 Styczeń 2018 Share Napisano 24 Styczeń 2018 Patologią jest NEOLIBERALIZM, czyli to wszystko co ma miejsce po 89 roku i w naszym kraju. I nie ważne kto u nas rządzi, bo i tak karty zawsze rozdaje niejaki Soros i Grupa Bilderberg.Poczytaj sobie o nich w necie...Patologią jest również obrażanie tych, którzy mają inne poglądy niż te, które głosi jedynie słuszna Partia, a przede wszystkim Guru sekty z Torunia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.