Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taaaa...

W sumie mi lotto, co zrobili a czego nie, nasi odwieczni sojusznicy zza Odry...

Ale warto, abyś się do rozpowszechniana fake news'ów przyznał :-)

Dobra, żartowałem... za wysokie loty i oczekiwania wobec ciebie.

Napisano

Tyr... tak jeszcze z ciekawości...
Krytykujesz UE i/lub Niemcy za reakcję na konflikt na Ukrainie.

Ale, jak rozumiem, nie ma problemu i/lub go nie widzisz, gdy nasz jedyny (?) sojusznik (?) w Europie, patrz Orban po raz kolejny jedzie na Kreml do Cara Włodzimierza? Tym razem, aby uzgodnić szczegóły rosyjskiego udziału w budowie elektrowni atomowej na Węgrzech...

Napisano

A niech tam bratankom się wiedzie jak najlepiej a każda forma uniezależnienia się od rosyjskiego gazu jest dobra. Nawet rosyjska elektrownia atomowa. Byle tylko niemcy nie zabronili budować...  

Napisano
48 minut temu, Tyr napisał:

A niech tam bratankom się wiedzie jak najlepiej a każda forma uniezależnienia się od rosyjskiego gazu jest dobra. Nawet rosyjska elektrownia atomowa. Byle tylko niemcy nie zabronili budować...  

Ja również uważam, że Węgrzy powinni brać przykład z Polski i zerwać długoterminowy kontrakt na tani gaz i zacząć kupować bardzo drogi spotowy [zapewne też rosyjski, ale kupowany od Niemców]. No i oczywiście wzorując się na nas, powinni wprowadzić "Węgierski Ład", czyli wywołać pożar w burdelu. Tym bardziej, że przy ognisku można się nawet w zimie ogrzać...

Napisano
1 minutę temu, Tyr napisał:

Tani rusko szwabski monopolowy gaz??? A jak się nie spodoba coś tym dwóm w Polsce to jeszcze zakręcą... Ruskie już dziś szantażują Europę. Brawo ty balans! No chyba że wolisz chodzić na gazowej smyczy "przyjaciół"   Rosja znów tnie dostawy gazu. Ceny biją historyczne rekordy | 300Gospodarka.pl

Nawet sami Amerykanie całkiem niedawno przyznali, że Rosja w 100% wywiązuje się z zawartych kontraktów. A to, że myśmy wyszli na DEBILI rezygnując z kontraktu, na rzecz kosmicznie drogiego gazu spotowego, to tylko świadczy o tym, że u nas nie ma polityka na miarę Orbana, który potrafi zadbać o interesy własnego kraju. Bo my Panie mamy misję - dbamy o interesy ludzkości, a nie ludności...

Napisano

Amerykanie plotą różne rzecz ostatnio... Vide tabelka w linku i zapełnienie magazynów w UE. Ale widzę ty bez nahajki nie potrafisz żyć... 

Napisano
11 minut temu, Tyr napisał:

Amerykanie plotą różne rzecz ostatnio... Vide tabelka w linku i zapełnienie magazynów w UE. Ale widzę ty bez nahajki nie potrafisz żyć... 

To co zapodałeś wcale nie zaprzecza temu, że Rosjanie w 100% [podobno nawet w 115%] realizują kontrakty. To tylko nasze głupolki, które zresztą walnie się przyczyniły blokując NS2 do kosmicznego wzrostu cen gazu na hubach, teraz domagają się, aby Rosja przesyłała dużo więcej gazu i jeszcze do tego najlepiej darmowego. A Rosjanie właśnie na dniach mają podpisać z Chinami umowę na budowę Siła Syberii 2...

Napisano
6 godzin temu, Tyr napisał:

balans, za to co nam ukradli i ilu nas wymordowali to powinni nawet dopłacać...

Masz na myśli banderowców? Oni już są totalnie zbankrutowani i skończeni...

Napisano

товарищ баланс, если вы не понимаете по-польски, я напишу по-русски. Я писал о кацапaх, которые веками преследовали поляков и после войны украли то, что немцы не успели. 

Napisano
2 godziny temu, Tyr napisał:

товарищ баланс, если вы не понимаете по-польски, я напишу по-русски. Я писал о кацапaх, которые веками преследовали поляков и после войны украли то, что немцы не успели. 

Odpisując mi cyrlicą, zamiast użycia w dyskusji argumentów, po raz kolejny zrobiłeś z siebie ostatniego dupka [mówiąc delikatnie]. Ja w twoim hebrajskim ci nie odpiszę, bo po pierwsze nie znam, a po drugie Yeti by uznał to za przejaw antysemityzmu z mojej strony [acz nigdy tu antysemickich tekstów nie wstawiałem, w odróżnieniu zresztą od wielu innych tu wpisów].

Z tobą i podobnymi jest ten problem, że zamiast żyć przyszłością, to żyjecie przeszłością, czyli historią z przed 80, 100, 200, 300 i 400 laty. A do tego tej historii zupełnie nie znacie, tzn. znacie, ale na poziomie gimbazy, czyli haseł. Bo gdybyście znali historię, to byście wiedzieli, że jak myśmy byli górą, to myśmy mordowaliśmy Moskali [np. w takim kwietniu 1611 roku to myśmy spalili 2/3 Moskwy i wymordowali co najmniej 60 tysięcy mieszkańców], a jak później oni byli górą, to się rewanżowali. Acz najwięcej naszej krwi to najpierw upuścili nam Tatarzy krymscy, a później przodkowie "naszych sojuszników", czyli kozacy...

Jest takie powiedzenie - Do byka nie podchodź z przodu, do konia z tyłu, a do idioty nie podchodź z żadnej strony. Ja się do tego niestety nie zastosowałem i teraz idiota odpisuje mi cyrlicą...

Napisano

balans... Wszystko co tu napisałeś to wypisz wymaluj twoja charakterystyka... Takich bredni i imbecylizmów jak tu wypisujesz i jak bardzo jesteś zaangażowany w opluwanie Polski nie znajdziesz nawet w propagandzie rosyjskiej. Ruskich i ich zbrodni bronisz jak niepodległości a Polsce zaraz zaczniesz przypisywać winę za gradobicie w Moskwie... Zresztą czytając twoje wypociny w tematach historycznych można odnieść wrażenie, że wiedzę posiadłeś z krótkiego kursu historii WKP(b). 

Napisano
17 minut temu, Tyr napisał:

balans... Wszystko co tu napisałeś to wypisz wymaluj twoja charakterystyka... Takich bredni i imbecylizmów jak tu wypisujesz i jak bardzo jesteś zaangażowany w opluwanie Polski nie znajdziesz nawet w propagandzie rosyjskiej. Ruskich i ich zbrodni bronisz jak niepodległości a Polsce zaraz zaczniesz przypisywać winę za gradobicie w Moskwie... Zresztą czytając twoje wypociny w tematach historycznych można odnieść wrażenie, że wiedzę posiadłeś z krótkiego kursu historii WKP(b). 

To wymień w kilku punktach "te brednie" jakie tu rzekomo wypisuję.

Mój ty pisomatołku...

Napisano (edytowane)

liczba zestrzeleń we wrześniu, liczba zestrzeleń we Francji i Anglii, że najechaliśmy Zaolzie, że sowieci słusznie najechali a później zabrali nam ziemie wschodnie, że kampania wrześniowa została przegrana w kilka dni, że Ukraina jako byt państwowy istniała w 17 wieku, że Polacy podpalili Moskwę, że wymordowaliśmy jeńców sowieckich po wojnie 1920 r., że stan wojenny to było dobrodziejstwo i multum innych ale nie mam tyle czasu by wszystkie wymieniać... 

Edytowane przez Tyr
Napisano
23 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Jak się szybko okazało RAF nawet nie poprosił o zgodę na przelot.

W świetle tego, co trzy dni temu nachlapał jęzorem dowódca Bundesmarine i za co przeciągnięto go pod kilem to byłbym tutaj ostrożny, bo różnie mogło z tym faktem być. Raz piszą tak, a dzień później piszą tak. Ale fetorek i tak już poszedł i licho wie, co tam się działo na zapleczu niemieckiego sklepiku? Bo jaką mamy pewność, że ktoś z Luftwaffe (albo wręcz z niemieckiego rządu) nie chlapnął o szacunku dla Putina podobnie, jak wiceadmirał Kay-Achim Schoenbach? A potem nie, nie, co złego to nie my i w ogóle kochamy samoloty transportowe RAF.

A Schoenbach pojechał przepięknie. Kompletny idiota, albo ruska agentura wpływu. Łącznie zaczyna się z tego robić fetorek, jak poniżej...

1.thumb.jpg.ebd32d5ebc21f46709ac5314e1ac3431.jpg

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Tyr napisał:

liczba zestrzeleń we wrześniu, liczba zestrzeleń we Francji i Anglii, że najechaliśmy Zaolzie, że sowieci słusznie najechali a później zabrali nam ziemie wschodnie, że kampania wrześniowa została przegrana w kilka dni, że Ukraina jako byt państwowy istniała w 17 wieku, że Polacy podpalili Moskwę, że wymordowaliśmy jeńców sowieckich po wojnie 1920 r., że stan wojenny to było dobrodziejstwo i multum innych ale nie mam tyle czasu by wszystkie wymieniać... 

Stek kłamstw, pomówień i insynuacji. Długo by pisać i nie w tym wątku, że robisz z siebie fanatycznego idiotę. Tak tylko dla przykładu:

1. Liczba zestrzeleń we wrześniu przez naszych myśliwców była grubo zawyżona, co nie dziwi, bo niemieckie samoloty były solidnej konstrukcji, a nasze beznadziejnie już przestarzałe P-7 i P-11 z dwoma "sikawkami", to pomimo bohaterstwa pilotów, mogły im przeważnie "naskakać". Natomiast, o czym się przeważnie nie mówi, nadspodziewanie dobrze sprawdziła się nasza artyleria p.lot - nieliczna, ale w większości nowoczesna i nadspodziewanie skuteczna.

2. Nasze zestrzelenia we Francji i Anglii podczas B of B były mocno zawyżone, na ten ostatni temat zresztą już sporo prac się tam ukazało.

3. Jeżeli chodzi o Zaolzie, to po jego zajęciu okrzyknięto nas HIENĄ i nikt w Europie [za wyjątkiem III Rzeszy] nie podawał nam nawet ręki. To się dopiero zmieniło, gdy Hitler najechał Czechosłowację, bo wtedy Anglosasi uznali, że wojna jest nieunikniona i warto ją przekierować na Wschód...

4. Wojnę we wrześniu przegraliśmy dwa razy - pierwszy raz gdy w ciągu 3 dni przegraliśmy Bitwę graniczną, a drugi raz gdy po tygodniu walk nie obroniliśmy Linii Wielkich Rzek. Co nie znaczy, że kampania trwała tydzień, bo dobijanie wycofujących się pobitych naszych oddziałów trwało jeszcze prawie 2 tygodnie.

5. Cala reszta to prymitywne insynuacje, nie warte nawet splunięcia... 

Edytowane przez balans
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie