Skocz do zawartości

Allegro greatest hits vol.39

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 478
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bjar_1, ale co ci nie pasi?

białe jest na górze, czerwone na dole... czyli oki
na środku krzyż... może Chrystusika brakuje? :)

jest cool, jelenia w sumie tylko brakuje.
Napisano
A tak na poważnie. Jeżeli ten sygnecik jest w ogóle oryginałem to jest niemiecki patriotyk z landu Turyngia, do którego podłączono tą dziwną" historyjkę.
Flaga Turyngii jest identyczna jak polska.
Napisano
Do gościa wysłałem takiego maila:

Witam.
Wypisujesz Pan takie bzdury że się w głowie nie mieści.
Albo jest Pan niedoinformowany, albo celowo wprowadza ludzi w błąd szukając łosia".
Ten sygnet jest to niemiecki tzw. patriotyk z landu Turyngia.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Turyngia

Proszę zwrócić uwagę jak wygląda flaga tego landu. Jest identyczna jak polska.

Pozdrawiam

Ciekawe co mi odpisze :)
Napisano
W najlepszym wypadku pewnie nic. Albo odpisze, że nie będzie mu jakiś niedouczony ... (i tu dowolne epitety) zaniżał wartości jego fantu, bo jego wersja jest jedyna prawdziwa :)
Napisano
Opis aukcji skopiowany z tej strony
http://arkadiusz1stankowski.blogspot.com/2013/05/polnische-wehrmacht-waffen-ss-polen.html
Napisano
... Waffen SS odegrali właśnie obywatele krajów okupowanych. Takie dywizje zostały założone min. z Albańczyków, Chorwatów, Ukraińców (SS Galizien), Estończyków, Białorusinów, Rosjan (POHA), Krajów Nordyckich (SS Viking), Łotyszy (15 Dywizja Grenadierów Pancernych SS) (19 Dwyizja Grenadierów Pancernych SS), Serbów, Romów, Chorwatów..." Romów? To może była też rekrutacja wśród obywateli wyznania mojżeszowego?
Napisano
Ammuratow - a co Cię dziwią Romowie? Nie słyszałeś o 40. Waffen-Panzerrenadier-Division der SS (zigeunerische Nr. 1)? Zamiast transporterów dla grenadierów używali cygańskich wozów, oczywiście w kamo SS.
Napisano
http://allegro.pl/show_item.php?item=5162756447 trochę z innej beczki, taki oto niby zwykły zbiór 10cio groszówek PRL od renomowanej firmy, a wśród nich....super rzadkie 10gr 1973r bez znaku mennicy.
Napisano

Może i nie wielki hit", ale dla mnie wielki shit"...

Ciekawe, czy są albo kiedy będą np stringi z Wyklętymi, albo bokserki np z Westerplatte...

Wiem, rozumiem- ktoś i jemu podobni koniunkturę wykorzystują, ale może byśmy się nie dali zwariować?

Napisano
Od pewnego czasu obserwujemy modę" na powstanie warszawskie. Moim skromnym zdaniem jest to profanacja symbolu. Koszulki, czapeczki, naklejki, zdjęcia na fejsbuku na samochodach. Zrobiłem doświadczenie u mnie w firmie, bo mam kilku patryjotów". Zadałem kilka podstawowych pytań na temat powstania i co... i nic. Tempo-gród, który wykorzystuje symbol na potrzeby bycia cool.
Napisano
W czerwcu 2014 Sejm uchwalił ustawę o ochronie Znaku Polski Walczącej. Zgodnie z art. 1 ustawy znak, będący symbolem walki polskiego narodu z niemieckim agresorem i okupantem podczas II wojny światowej, stanowi dobro ogólnonarodowe i podlega ochronie należnej historycznej spuściźnie Rzeczypospolitej Polskiej. Otaczanie Znaku Polski Walczącej czcią i szacunkiem stało się prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej, a jego publiczne znieważanie podlega karze grzywny (art. 2 i 3 ustawy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie