Jacek Dąbrowski Napisano 17 Marzec 2015 Share Napisano 17 Marzec 2015 Jaki orzeł? Toż to Yetti a nie ptak.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2015 Autor Share Napisano 18 Marzec 2015 http://allegro.pl/legion-orla-bialego-wafen-ss-polen-i5179569715.html;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 18 Marzec 2015 Share Napisano 18 Marzec 2015 dobre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Marzec 2015 Share Napisano 18 Marzec 2015 bjar_1, ale co ci nie pasi? białe jest na górze, czerwone na dole... czyli oki na środku krzyż... może Chrystusika brakuje? :) jest cool, jelenia w sumie tylko brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2015 Autor Share Napisano 18 Marzec 2015 Nic się nie martw jeszcze 26 dni - jelonek się znajdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 19 Marzec 2015 Share Napisano 19 Marzec 2015 A tak na poważnie. Jeżeli ten sygnecik jest w ogóle oryginałem to jest niemiecki patriotyk z landu Turyngia, do którego podłączono tą dziwną" historyjkę.Flaga Turyngii jest identyczna jak polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Do gościa wysłałem takiego maila:Witam.Wypisujesz Pan takie bzdury że się w głowie nie mieści.Albo jest Pan niedoinformowany, albo celowo wprowadza ludzi w błąd szukając łosia".Ten sygnet jest to niemiecki tzw. patriotyk z landu Turyngia.http://pl.wikipedia.org/wiki/TuryngiaProszę zwrócić uwagę jak wygląda flaga tego landu. Jest identyczna jak polska.PozdrawiamCiekawe co mi odpisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 W najlepszym wypadku pewnie nic. Albo odpisze, że nie będzie mu jakiś niedouczony ... (i tu dowolne epitety) zaniżał wartości jego fantu, bo jego wersja jest jedyna prawdziwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Jak nic?Następny napisze elaborat, że jako uczony w mowie i piśmie nie winszuje sobie takich wycieczek i właśnie informuje swojego adwokata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G1ml1 Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Opis aukcji skopiowany z tej stronyhttp://arkadiusz1stankowski.blogspot.com/2013/05/polnische-wehrmacht-waffen-ss-polen.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Ta, widziałem. Ta strona też bardzo mądra, nie ma co ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 ... Waffen SS odegrali właśnie obywatele krajów okupowanych. Takie dywizje zostały założone min. z Albańczyków, Chorwatów, Ukraińców (SS Galizien), Estończyków, Białorusinów, Rosjan (POHA), Krajów Nordyckich (SS Viking), Łotyszy (15 Dywizja Grenadierów Pancernych SS) (19 Dwyizja Grenadierów Pancernych SS), Serbów, Romów, Chorwatów..." Romów? To może była też rekrutacja wśród obywateli wyznania mojżeszowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 ....Od dziecka interesuje się historią...."Przecież pisze facet że od dziecka się dowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Ammuratow - a co Cię dziwią Romowie? Nie słyszałeś o 40. Waffen-Panzerrenadier-Division der SS (zigeunerische Nr. 1)? Zamiast transporterów dla grenadierów używali cygańskich wozów, oczywiście w kamo SS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 40. Waffen- Panzergrenadier-Division der SS w drodze na pozycje bojowe. Niestety,kamo słabo widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Poprawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Chyba początkowy okres wojny, bo jadą na wschód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Jeszcze dziś można trafić na dawnych polach bitew, w których brała udział ta doborowa dywizja tombakowe sygnety ss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straczek1988 Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 http://allegro.pl/show_item.php?item=5162756447 trochę z innej beczki, taki oto niby zwykły zbiór 10cio groszówek PRL od renomowanej firmy, a wśród nich....super rzadkie 10gr 1973r bez znaku mennicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Marzec 2015 Share Napisano 21 Marzec 2015 Może i nie wielki hit", ale dla mnie wielki shit"...Ciekawe, czy są albo kiedy będą np stringi z Wyklętymi, albo bokserki np z Westerplatte...Wiem, rozumiem- ktoś i jemu podobni koniunkturę wykorzystują, ale może byśmy się nie dali zwariować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 21 Marzec 2015 Share Napisano 21 Marzec 2015 Od pewnego czasu obserwujemy modę" na powstanie warszawskie. Moim skromnym zdaniem jest to profanacja symbolu. Koszulki, czapeczki, naklejki, zdjęcia na fejsbuku na samochodach. Zrobiłem doświadczenie u mnie w firmie, bo mam kilku patryjotów". Zadałem kilka podstawowych pytań na temat powstania i co... i nic. Tempo-gród, który wykorzystuje symbol na potrzeby bycia cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 21 Marzec 2015 Share Napisano 21 Marzec 2015 Czy mi się wydaje czy jednak znak Polski Walczącej został (albo zostanie wkrótce) zastrzeżony?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Marzec 2015 Share Napisano 21 Marzec 2015 W czerwcu 2014 Sejm uchwalił ustawę o ochronie Znaku Polski Walczącej. Zgodnie z art. 1 ustawy znak, będący symbolem walki polskiego narodu z niemieckim agresorem i okupantem podczas II wojny światowej, stanowi dobro ogólnonarodowe i podlega ochronie należnej historycznej spuściźnie Rzeczypospolitej Polskiej. Otaczanie Znaku Polski Walczącej czcią i szacunkiem stało się prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej, a jego publiczne znieważanie podlega karze grzywny (art. 2 i 3 ustawy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 21 Marzec 2015 Share Napisano 21 Marzec 2015 To może podesłać link do aukcji do kancelarii sejmu , senatu oraz kancelarii PRM ? Bo może nie wiedzą ze uchwalili albo nie wiedzą ze ktoś znieważa?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksiusta Napisano 25 Marzec 2015 Share Napisano 25 Marzec 2015 A co myślicie o tym ?http://allegro.pl/show_item.php?item=5177483158 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.