Skocz do zawartości

Auto terenowe do 7000 ZŁ

Mruk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mruk, ponieważ nie chce mi się być znowu opluwanym i wyzywanym od ... to powiem Ci tak wejdz sobie na forum Vitary poczytaj co i jak - jesli dalej idziesz w tym kierunku a tu masz linki do ludzików z całej Polski: jak coś znajdziesz to podjadą, popatrzą nie bedziesz musiał grzać przez pół kraju:
http://suzuki.info.pl/forum/viewtopic.php?f=21&t=6650

Delmak - pewnie, że można trafić.
Sam znam gościa (mój kuzyn), który kupił czteroletnią Octavię-kombi, z przebiegiem 12 tys km. za .... 9,5kPLN - to nie żart. Po prostu miał takiego farta, że kupił to auto od wkurzonej żony, sprzedającej wszelkie pozostałości po zmarłym mężu, który przylepił jej kilometrowe rogi i jeszcze wpuścił w komornika.... to było jak piątka w totka. Tyle w kwestii okazji....

Tylko traf w cenie 7kPLN coś co pojeździ w terenie i nie zostawi po sobie dyfrów" czy elementów zawieszenia na leśnej drodze....

IdeL

PS. Zwykły mechanik, to przewalacz" skód, fiatów i innych popularesów, który zarabia na szarym użytkowniku. Taki, w egzotykę" nie zajrzy, bo w tym czasie, kiedy musiałby odkrywać Amerykę, jest w stanie obsłużyć cztery punciaki" i dwie fabie - robota lekka, łatwa i przyjemna, a pieniążki płyną. Auta 4x4 i kilkunastoletnie trupy są równie mile" widziane, co kontrole ze skarbówki. Tak przynajmniej jest w Poznaniu.

miałem porównanie opla i suzuki - radzę suzuki . W końcu podstawą jest lada niwa , a dopracowywano suzuki w trakcie użytkowania w lasach kanadyjskich. Co do opla to ma parę mankamentów, które powodują ,że bliżej mu do wiejskich dróg niż lasu

Z tego co się mawia, głównymi mankamentami opla jest dyskusyjna dostępność (drogich) podzespołów i słabe własności terenowe.
Tyle słyszałem od samych użytkowników, którzy zmienili preferencje".

IdeL

Myślałem, że znalezienie takiego autka do takiej ceny jest prostą sprawą;) takie autko z wyższym zawieszeniem, napęd na buty, oczywiście przełączany mechanicznie a nie elektrycznie, i w sumie mało awaryjne, a tu kwoty z kosmosu za 20 letnie auta niekiedy :)

Pozdrawiam

Weź pod uwagę, że właściciel takiego 20-to latka wciąż do niego dokładał. Czasem spore sumy. A mimo to auto się po prostu starzeje. Sprzedając chce jak największą część tych pieniędzy odzyskać, dlatego zwykle cena nie idzie w parze ze stanem.

C.

omijam wszelakie oferty aut z niemiec, holandii itd jak i od wszelkiej maści handlarzy i komisów, widziałem od kuchni jak się robi taki biznes, gość sprowadza auto kupione tam za grosze, powymienia plastiki, podlakieruje, oczywiście cofnie licznik i wystawia jako igiełkę, 10 tys rocznie i niemiec płakał jak sprzedawał, a wejdźmy na mobile.de i dany egzemplarz ma najmniej 300tys ;) tylko u nas taka głupota, ze jak zobaczy 180 000 tys w 18 letnim aucie to od razu kupuje, nie mając pojęcia, że takie cuda się nie zdarzają ;) więc jak samemu sobie człowiek nie sprowadzi to pewien nie będzie, miałem kiedyś a6 c4, prawdziwy pancernik na blacie 360tys a w realu to z 600 minimum, a na mobile.de w tym wieku auto miało najmniej 780tys:)

Pozdrawiam

w samochodzie powyżej 10 lat to na licznik patrz jak na popielniczkę, ważne żeby była czysta. Sprawdzaj mechanicznie samochód i miej z sobą półtora tysiąca na pierwszą wizytę u mechanika, a będziesz zadowolony z samochodu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie