PLASER Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Dobra, uzupełnienie:- zdjęcie z por. Pająkiem - defilada (szabla w dłoni), w tle żołnierze w hełmach - mimo wszystko drelichy leżą jak drelichy, czyli kieszenie każda sobie inaczej, o długościach rękawów nie dyskutuję,- zdjęcie orkiestry - przemarsz, ale poza garnizonem, czyli fason i tak być powinien, a drelichy swoje,- zdjęcie ćwiczeń w polu - zgadza się, zamieściłem bardziej z radości, że byli i grubi w wojsku. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Przyjdzie Tuńczyk albo i inny Hindus i nas zje :-)A jeszcze bardziej serio- dyskusje tego typu były i będą.I tak jak uważam, że należy przestrzegać koszerności, tak uważam, że przy imprezie ku radości gawiedzi bliżej mi laurki niż latryny...Ja rozumiem, że dla Szkodnika lub innych pasożytów nie ma to większego znaczenia, ale powtórzę- mi bliżej Ułani, ułani, malowane dzieci..." niż Nową latrynę, od tego miejsca do wieczora- KOP!*"* przypadkowa zbieżność i niezręczność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLASER Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Może podczas dioramy piękny mundur by budził podziw, ale podczas gry terenowej, gdzie wymaga się rzucania granatem, musztry, kopania latryn... a nie, zapędziłem się... ale to dobry pomysł na punkt. ;)Dodajmy do tego piach i kurz, że buty po pół godzinie wyglądają jakby pasty nie widziały nigdy, pomnóżmy to przez 30 stopni w cieniu i 10 dni imprezy, a wynikiem będzie drelich. Pomijam, że drelich schnie szybciej i jest szansa, że następnego dnia ubierzemy coś ciepłego. Ale to takie przyziemne sprawy. I tym samym wkopałem się na całego, bo mi kolejarz zastrajkuje, że latem w mundurze (a są tylko sukienne) nie wystąpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Nas spalą, bydło zgwałcą, chałup okradną... jak się mody odpowiedzialne za Dział pokażą...Wróć- my piszemy o imprezie dla gawiedzi, z których to występów większość zdjęć jest zazwyczaj wklejana, czy o 10 dniach imprezy terenowej"?Bo nie tylko zmienia to postać rzeczy, ale nadaje dodatkowego smaczku wątkowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLASER Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Dla kadry jest to 10 dni roboczych na cykl, dla małej gawiedzi 2,5 godziny, bo gawiedź się zmienia. Razem 1500 sztuk gawiedzi podczas cyklu. Jeżeli nie ma innych imprez to weekendy wolne od mundurów, więc można się wyprać, jak jest taka potrzeba. Dlatego ułani malowani mogą nam po prostu nie wyjść - a tu się podeszwa odklei, tu szlufka urwie... jak w życiu. Reperacja wymaga chwili, a nie zawsze jest pod ręką magazyn części zapasowych, a następnego dnia trzeba być przygotowanym na grupy. Więc ja wolę bezpieczniejszą opcję latrynową", znaczy bardziej polową. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Wiesz co? Ty z Gdańska , ja z Gdańska , spotkajmy sie , pogadamy , podumamy. Podejdziesz w swoim drelichu , ja , jako st. kpr. rez . doprowadzę Cię do ładu. Byc może że ja więcej zapomniałem z regulaminów(no tych PRL-owskich) niż Ty się nauczyłeś , być może. W końcu to już 30 lat jak mnie komuchy w moracza ubrały i na szkółkę wysłały. Ale jedno Ci powiem. Za szweja na obieraku w PRL lepiej wyglądałem niż Ty na tym zdjęciu prezentujący się gawiedzi. Myslisz że jako kot miałem czas chodzić po magazynach i szukać morek czy obuwia? odpowiem TAK , wszyscy w jednostce czekali aż kot Dąbrowski znajdzie czas aby poddać sie zajęciom wymyslonym przez nich. :PPozdrawiamP.S.Jakbyś chciał poddać ocenie komunistycznego kaprala swój koszerny dreliszek to pisz na inertech@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLASER Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Dobra, biorę obiecane piwo, biorę drelich, biorę żelazko i mistrz nauczy mnie jak prasować oraz jak później nie pognieść drelichu. Koniec tematu na forum, przechodzimy na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Piwo?A Ty masz prawo jazdy na cysternę?Czy chcesz jeszcze bardziej Jacka zirytować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLASER Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Na autobus mam, na cysternę nie, ale na drezynę tak, taką ręczną. Może jakoś się uda dogadać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Maj 2016 Share Napisano 10 Maj 2016 Próbujemy , może się uda? Nie Yetii nie te uda o których już myślisz. :PPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 19 Maj 2016 Share Napisano 19 Maj 2016 Muzealna radosna furczość" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 23 Czerwiec 2016 Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Rekokoko WP'39 w białoruskim wydaniu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herzog Napisano 26 Czerwiec 2016 Share Napisano 26 Czerwiec 2016 To je reko Monako'39-'45 tylko kijek od mopa się odwrotnie wsadził.Patrzę na sposób i sens noszenia bagnetu i mnie krocze boli od samego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 24 Lipiec 2016 Share Napisano 24 Lipiec 2016 No ! co jest z Wami ? Przedmonitorowi rekonstruktorzy - teoretycy ? Week się kończy a Wy nic ??? Nie było naprawdę nic do wyszydzenia ? Jestem w szoku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 24 Lipiec 2016 Share Napisano 24 Lipiec 2016 Pokaz się, to się pośmiejemy z Ciebie muminie z bólem tyłka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 25 Lipiec 2016 Share Napisano 25 Lipiec 2016 Półdebilu bułem w Kutnie-Leszczynku , poogladaj sobie zdjecia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 No i? Chwalisz się czy żalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 obdzielić czy sami wyhamujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 Widzę, że kolega Rox bardzo przeczulony na punkcie rekonstrukcji, bo tylko w takim kontekście się wypowiada i to zwykle atakując / prowokując. A prawdziwa cnota krytyk się nie boi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 Wyluzujmy chłopy. Obrzucanie się inwektywami nie popłaca dlatego ten wątek umiera. Dużo ludzi się zna i żeby uniknać utarczek słownych oraz mordobicia (które zresztą mi się też przytrafiło z powodu tego wątku, dodatkowo nie stronię od tego)dajmy sobie spokój. i mimo ze znam gości ze zdjęcia to popieram zdanie że tutaj nie popisali się i wygląda to koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 26 Lipiec 2016 Share Napisano 26 Lipiec 2016 viator bo lubie się pośmiac z reknstruktorów -teoretyków .A teraz koniec - przepraszam szanowne grono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 27 Lipiec 2016 Share Napisano 27 Lipiec 2016 Jak do tej pory swojej postaci nie pokazałeś, więc jestes dla mnie teoretykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 5 Sierpień 2016 Share Napisano 5 Sierpień 2016 Reko-maskarada:http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/kielce/a/rozbicie-wiezienia-ub-w-kielcach-odtworzyli-wydarzenia-sprzed-71-lat,10483052/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Sierpień 2016 Share Napisano 11 Sierpień 2016 Imprezy z wyklętymi" w tle to dla mnie największa wylęgarnia mroków. Muminy mają tam używanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 12 Sierpień 2016 Share Napisano 12 Sierpień 2016 Mało dziwne. Temat się zrobił popularny, a wyspecjalizowanych grup mało, więc w lukę wchodzi pospolite ruszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi