woytas Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Przypomnę Panom temat wątku:Neofaszysta z arsenałem "Jednocześnie informuję, że każdy następny post nie związany z tematem zostanie usunięty a autor nagrodzony żółtym kartonikiem.Dziękuję za uwagę.
VanWorden Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Tantaradei, tantaradei:))http://www.youtube.com/watch?v=dRorsiIip8sPozdrawiamVWPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:58 10-11-2013
sonicsquad Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Filmik wyjaśnił moje pytanie o zdjęcie - tam była swastyka.... Szkoda kolekcji mimo wszystko.
Czlowieksniegu Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Tak jak o fladze można dyskutować, choć ja śmiecia bym na ścianę nie powiesił, to zegar chyba rozwiewa wątpliwości...Brzoza też nietypowo ułożona...
Loslau Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 O ile mi wiadomo to prawnie zabronione jest PROPAGOWANIE takich idei. Same poglądy zakazane nie są, i w domowym zaciszu możemy sobie wieszać na ścianie co nam się podoba i nic nikomu do tego. Nawet plakaty z Justinem Bieberem :)
sonicsquad Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Ciekawi mnie tylko, czemu zdaje się motocykl zaskratkowali na końcu filmu....
Trooper85 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Portret austriackiego malarza, flaga, stylowy" zegarek nad drzwiami, bale wokół ogniska ułożone w swaste, śpiewy na 20 kwietnia...Nieeeeee, on wcale nie był naziolem, skąd te bezpodstawne podejrzenia? Wzór normalności. Pewno to przez propagandę Michnika wszystko, niewinnego chłopa reżim Tuska prześladuje.Sorry chłopcy, jak wam wujek adi i zamawianie pięciu piw" imponuje to wasz problem. Ale miejcie przynajmniej na tyle jaj, żeby się do tego przyznać. A jak nie to się nie odzywajcie. Bo ence opadywujom" jak się słucha/czyta kolejne żałosne tłumaczenia i wykręcanie kota ogonem. W oczy wam plują, a wy mówicie, że deszcz pada.
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 OK, po filmiku też widzę, że równo pod sufitem to on nie miał, ale kolekcji można pozazdrościć :)
MarcinP Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 A to widzieliście:AKTUALIZACJA: Po przesłuchaniu, zatrzymany został wypuszczony do domu. Za nielegalne posiadanie broni grozi mu kara do 8 lat więzienia. Prokurator nie wystąpił jednak o zastosowanie wobec niego środków zapobiegawczych. Już to widzę, jak wypuszczają wariata co miał sprawną broń. Pewnie zreflektowali się, że całość legalna, bo inaczej nie wierzę... Ja za skromne 15 sztuk (w tym tylko 5 na chodzie) odsiedziałem sobie 3 miesiące, czemu inni mają mieć lepiej :):):)
Nadwojciech Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Pewnie zreflektowali się, że całość legalna, bo inaczej nie wierzę.."Gdyby była legalna to właściciel pokazuje na to papiery a władza mówi przepraszamy za najście" i wychodzi .Ja za skromne 15 sztuk (w tym tylko 5 na chodzie) odsiedziałem sobie 3 miesiące, czemu inni mają mieć lepiej :):):)" 5 na chodzie i 3 miesiące...Mogło być gorzej.
MarcinP Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 O, mogło, mogło, żebyś wiedział !Może go pogrążyły te granaty i panzerfausty, bo na to pewnie papierów nie miał, ale zwyczajnie nie wierzę, by wypuszczono z aresztu człowieka tak medialnie zamkniętego, gdyby miał coś sprawnego (i w dodatku samoczynnego). No chyba, że prokurator po linii partyjnej" kolega, hehe.
woytas Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Jest moda - głośno zamknąć, cicho wypuścić (bo wstyd).
sonicsquad Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Podczas przeszukania posesji funkcjonariusze zabezpieczyli 4 granatniki przeciwpancerne, 2 pociski moździerzowe, granat, 10 sztuk karabinów Mauser i Mosin, 4 karabiny maszynowe, 3 sztuki broni krótkiej - pistolety i rewolwery, rakietnicę, 1 ciężki karabin maszynowy, 5 korpusów karabinowych bez kolb, 5 bagnetów, magazynki oraz inne elementy broni, a także ponad 300 sztuk amunicji. Ujawniono także miny i granaty bez ładunków wybuchowych. Arsenał ten pochodzi w większości z okresu II wojny światowej. Dla zapewnienia maksimum bezpieczeństwa na miejsce wezwano saperów z jednostki wojskowej w Tomaszowie Mazowieckim. Policjanci przeprowadzili oględziny podczas, których zabezpieczyli także kilka gramów narkotyków a następnie zatrzymali 42-latka notowanego już wcześniej za nielegalne posiadanie broni. Śledczy wyjaśniają także jego związki z nurtem neonazistowskim. "http://www.lodzka.policja.gov.pl/content/view/9418/99/
Loslau Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Może go pogrążyły te granaty i panzerfausty, bo na to pewnie papierów nie miał" - a od kiedy na puste skorupy w/w potrzeba jakieś papiery? No chyba iż był na tyle głupi (w co wątpię) i trzymał wszystko pełne.Moim zdaniem wszystko było DEKO (powiercone, pospawane) i najwidoczniej połapali się że tak naprawdę guzik mu w takiej sytuacji zrobią. Sam pamiętam historię z mojej okolicy jak kolesiowi hucznie zarekwirowano stertę zgniłych wykopków... a po miesiącu ci sami funkcjonariusze przywieźli wszystko z powrotem, z tym wyjątkiem że w mediach o zwrocie arsenału" nie było już ani słówka...
MarcinP Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 Loslau - dużo zależy od biegłego. Nie odkręcali, wywalili w powietrze, i pozamiatane, udowodnij, że nie jesteś słoniem.Pamiętam historię jednego z instruktorów strzelectwa - pomalował farbkami modelarskimi zwykłą amunicję, by pokazać kursantom, jak wyglądają naboje smugowe, zapalające, itp.Życzliwy doniósł, biegły chciał się wykazać, napisał, że to jest amunicja wedle ustawy szczególnie niebezpieczna, nakazał zniszczenie. Szukaj wiatru w polu, uprawnienia poszłyyy!
toska Napisano 12 Listopad 2013 Napisano 12 Listopad 2013 hopina się na 11 listopada szykował =====a tu taaaki nie fart :)
Maufrais Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Przepiękna kolekcja! I widać w rewelacyjnym stanie... ale najbardziej zdumiewa mnie fakt jak udało się połączyć edaktorowi" faszyzm z tym człowiekiem i Hitlerem? :D Poziom dziennikarstwa mnie dzisiaj rozmazuje...
Czlowieksniegu Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Masz rację- każdy prawdziwy Polak patriota ma portret Adolfa na ścianie w salonie...
Dunczyk Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 To mnie zmartwiłeś Yeti bo ja mój trzymam w szafie w piwnicy pośród gratów potrzebnych do scenografii na inscenizacje lub sesje fotograficzne.
Czlowieksniegu Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Tuńczyk- Pani K. mówiła mi coś ostatnio, że przesiadujesz w piwnicy i z wypiekami na twarzy z niej wychodzisz, ale normalnie, to ludzie w MIESZKANIU żyją... nie na poziomie - 1...Dwa- widzisz, ja też mam na półce np Mein Kampf ( i to zacne wydanie ), ale nie trzymam go razem z kryształami na telewizorze, nie czytam Szkodnikom na wyrywki do poduszki wieczorem, nie spaceruję wokół grilla na ogrodzie z pochodniami, itp...
gajowy408 Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 No ognisko całkiem całkiem .... ;)) wariatów nie brakuje.......
Dunczyk Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Yetuńciu, Futrzaku, błąd, duży błąd, powinieneś Szkodnikom czytywac rozdzial po rozdziale na głos, ta literatura" jest tak nudna i niestrawna, że nie tylko synkowie Ci usną, ale i Szanowna Małżonka, a i Ty sam z pewnością. Uważaj tylko, jeśli masz wydanie w twardej oprawie, coby Ci nosa nie złamała. Spróbowałem kiedyś, po czterech stronach nabawiłem się nudności i zanudzony zostałem na śmierc. O grafomanii wspominac już nie będę. Podejrzewam, że wszyscy współcześni fascynaci tej książki" nigdy nie próbowali jej czytac, postawiniem na ołtarzu zupełnie się zadowalając. ;)
Czlowieksniegu Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Taki OT, ale spieszę wyjaśnić iż jestem z(a)deklarowaną lesbijką i z Duńczykiem nie łączą mnie żadne* więzy uczuciowe...To tak a'propos i exilibris Yetuńciu, Futrzaku"* no, trochę pacjenta lubię i szanuję, ale li tylko platonicznie...
Dunczyk Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 A je tego nie skomentuję bo jeślibym, to bankowo uznają nas za parę ;)
sonicsquad Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Poradnik:Jak_udowodni%C4%87,_%C5%BCe_nie_jeste%C5%9B_gejem;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.