Listopadowy Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2012 Taka debata ma się odbyć u prezydenta na jesieni:http://zwykrywaczem.archeolog.pl/index.php/o-poszukiwaczach-u-prezydenta-na-jesieni/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 http://www.odkrywca.pl/debata-wielka-szansa-dla-poszukiwaczy-8211-na-wyjscie-z-cienia,701746.html#701746 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onsanok Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Debata i tyle,nic wiecej z tego nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 bądzmy dobrej myśli.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armand Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Kilkanaście lat temu rozmawiałem w Twierdzy Osowiec, wtedy z posłem Bronisławem Komorowskim n/t wykrywaczy. Przyznał, że ma kolegów, nawet posłów, którzy chodzą" z wykrywaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 16 Lipiec 2012 Share Napisano 16 Lipiec 2012 Panie onsanok, na nie chcę pana połuczać", ale naprawdę bądźmy dobrej myśli. Byle się udało. A przecież i cieszyć się trzeba, bo jesień to chyba najlepsza pora do poszukiwań - anie nie za zimno, ani nie za gorąco, kleszczy, komarów brak, trawa bardziej miękka... ;) Z wielką nadzieją, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onsanok Napisano 17 Lipiec 2012 Share Napisano 17 Lipiec 2012 Nadzieja umiera ostatnia.Znac reali naszego państwa i rządu to nie ma zadnej nadzieji.Co do jesieni to fakt ze to najlepszy okres do szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 18 Lipiec 2012 Share Napisano 18 Lipiec 2012 Pod którą budką z piwem będzie ta debata ? Wybory się zbliżają czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 I co niby Komorowski coś pomoże w sprawie? Przecież o ile pamiętam to właśnie on gdy był ministrem obrony wprowadził przepisy, które zabraniają używania aktualnie obowiązujących wzorów mundurów w naszej armii przez osoby cywilne. Taaaa już to widze, jak taka debata u tego gościa coś zmieni w sprawie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 I to taki olbrzymi problem z tymi mundurami? Wystarczy odpruć to i owo. Zresztą jakoś nie słyszałem by pogoniono kogoś dlatego, że mundur taki nosi. Każda inicjatywa, która ma ułatwić nasze hobby jest warta poparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WykoP2411+ Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 Na poszukiwania zgody nie będzie ale za to będziemy tyrać do późnej starości.Po tych ludziach nic dobrego nie można się spodziewać. Czy wy naprawdę myślicie że ich obchodzą poszukiwacze? Zgermanizowany kaszub obiecał zieloną wyspę a mi to wygląda na Czarny Ląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 Wierzę aż do ''bulu''że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Jesteśmy pełni nadzieji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Pewnie, że z tymi mundurami to nie problem. Tylko skoro wpadł na taki mądry" pomysł to już widze jak wpadnie na coś sensownego w w/w sprawie:-) Coś Wam powiem: Kiedyś zmiany na lepsze (np.prawo jak w Anglii) przyjdą tylko upłynie kilkadziesiąt lat. Dalczego tak uważam? Bo te następne kilkadziesiąt lat sprawi, że wielu z tych u władzy przniesie się na tamten świat bo już po troche latek mają. Dopiero następni, ktorzy zajmą ich miejsca czyli Ci, którzy dzisiaj mają po 14-15 lat wprowadzą zmiany. Teraz to można tylko sobie popisać tu na forum o tych zmianach na lepsze. Powiem więcej: radujcie się, że można kupić sprzęt bez specjanych pozwoleń, bo i to może się zmienić:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Nie strasz nie strasz bo się ... ;)Pora kupować wykrywki na zapas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Będziemy ściągać zza granicy, jak tu nie kupimy i w ten sposób będziemy wspierać finansowo inne kraje. Ten pomysł na pewno nie wypali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 margor nie chodzi o to, żeby kupować sprzęt na zapas. Tylko ja Wam mówie, że żadnych zmian na lepsze nie będzie. Może i zmienią się jakoś kosmetycznie zapisy w tej sprawie, ale to będzie tylko mydlenie oczu, że ktoś o poszukiwaczach-pasjonatach myśli, bo w rzeczywistości ewentualne kosmetyczne zmiany g... przyniosą. Teraz moja dobra rada: zamiast tracić czas na rozmyślanie o tych zmianach lepiej dalej trenujcie ciche chodzenie po lasach, a w razie potrzeby należy też mieć opanowane biegi przełajowe:-) Jeśli chcecie zmian to po prostu postanówcie sobie: w tym roku już mnie k... nie złapią:-) I jeśli się uda to będzie właśnie ta zmiana na lepsze:-)Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 @zundapp - i o to właśnie chodzi, od początku jestem dość sceptycznie nastawiony do jakichkolwiek prób zmian na lepsze, chociaż z drugiej strony nic mnie już nie zaskoczy w naszym pięknym kraju. Patrząc jednak ostatnio na zachowania osób na górze od których to właśnie w dużej mierze zależy wszelkie nadzieje zaczynają niestety powoli zanikać.P.s. partyzantkę i kamuflaż mam już częściowo we krwi :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 21 Lipiec 2012 Share Napisano 21 Lipiec 2012 margor ja bardzo bym chciał, żeby przepisy w tej sprawie zminiły się na lepsze, ale ja obseruje tych na górze od lat i nie wierze w żadne zmiany na lepsze. Zmiany przyjdą jak już wyżej pisałem, ale jeszcze wiele wiele lat upłynie, aż przyjdą młodzi, którzy znają i rozumieją temat. Przed wyborami będą o tym gadali głośno bo paru z nich zakuma, że w tym środowisku można ugrać całkiem sporo głosów. Następnie polożą na ten temat... (chyba wiesz co położą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 W Anglii prawo i stosunek do poszukiwaczy jest ok gdyż tam mają królową . Biorąc pod uwagę , że nasz prezydentu to historyk i premieru też historyk... to trzeba natychmiast któregoś z nich zrobić królem i wtedy raz dwa trzy będziemy mieli jeszcze lepsze prawo od synów Albionu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Jak tak dalej pójdzie sami się zrobią królami jak wuja puti:)a co do zmian to jak już koledzy pisali szybsze nogi lepsze moro bo średniowiecze u nas trwa nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Elekcja się zbliża. Postraszą w gazetach i telewisji bajką o czarnym ludzie" i sam naród ich znowu wybierze. Ja tam chyba zagłosuję , może w następnej kadencji prezio znajdzie czas na debatę ,bo już nie będzie czego kraść . Za parę lat i tak wszystko będzie ich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Tak dla wyrownania, prawo w UK jest jakie jest czesciowo dlatego ze znakomita wiekszosc ma wlasna historie gleboko gdzies. Malo kto sie wiec specjalnie troszczy o zabytki. W Polsce, sadze, jest wyginanie paly w druga strone ze wzgledu na tragiczna historie ostatnich kilkuset lat naszego kraju. Zreszta nie od wczoraj - polecam literature wydanej przez MSWojsk w latach chyba 30tych ksiazeczki dla wojska pt Archeologia (czy jakos tak - jestem poza domem) ktora ma instruowac zolnierzy jak sie zachowac gdy podczas cwiczen cos sie wykopie. To tak dla pokrzepienia serc...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtw Napisano 23 Lipiec 2012 Share Napisano 23 Lipiec 2012 Chcialbym zeby w Polsce tak troszczono sie o zabytki i przeszlosc jak w UK.Prawo w UK,w stosunku do poszukiwaczy,jest takie jakie jest poniewaz panstwo jeszcze ufa obywatelowi i na odwtot.Tak to,mniej wiecej, wyglada.Prawo stanowi co jest a co nie jest zabytkiem,skarbem i mowi dokladnie jak postepowac w danej sytuacji.W zwiazku z tym,jesli mamy pozwolenie na kopanie i postepujemy zgodnie z prawem,to zwyczajnie nie oplaca sie byc nieuczciwym.Wszyscy wiemy,ze rozwiazanie brytyjskie byloby najlepsze dla nas,ale Panstwo Polskie nie ufa obywatelowi i prawo sie nie zmieni.Nie ma co sie oszukiwac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikross Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Bo obywatel nie ufa politykom którzy prawo stanowią czego niedawno mielismy przykład (szczegóły w mediach) wiec u nas jest jak jest ,czyli po staremu niezaleznie od opcji przy władzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.