karpik Napisano 7 Wrzesień 2025 Napisano 7 Wrzesień 2025 Katastrofa śmigłowca w USA. Maszyna stanęła w płomieniach, nikt nie przeżył - Wiadomości https://share.google/WeAD30fFwuuYiCxdN
fala Napisano 7 Wrzesień 2025 Napisano 7 Wrzesień 2025 2 godziny temu, karpik napisał: Katastrofa śmigłowca w USA. Maszyna stanęła w płomieniach, nikt nie przeżył - Wiadomości https://share.google/WeAD30fFwuuYiCxdN Znowu Robinson spadł, dziwne że nie kilka dziennie. Raz tym leciałem i nikt mnie więcej nie namówi, ani nie przekupi do powtórzenia tego błędu. Tylko ludzi szkoda.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Wrzesień 2025 Napisano 7 Wrzesień 2025 3 minuty temu, fala napisał: Znowu Robinson spadł... Nie tak dawno wymieniliśmy poglądy na ten temat. Pamiętasz? Też nigdy w życiu nie wsiadłbym do tego.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Wrzesień 2025 Napisano 7 Wrzesień 2025 18 minut temu, fala napisał: Znowu Robinson spadł, dziwne że nie kilka dziennie. Raz tym leciałem i nikt mnie więcej nie namówi, ani nie przekupi do powtórzenia tego błędu. Tylko ludzi szkoda. 12 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Nie tak dawno wymieniliśmy poglądy na ten temat. Pamiętasz? Też nigdy w życiu nie wsiadłbym do tego. PS Co ciekawe, sporo ludzi nawet nie związanych z lotnictwem, ale dopiero chcących zostać pilotami śmigłowcowymi wie, co to Robinson i jaką to ma sławę. Jakiś czas byłem rzecznikiem prasowym szkoły pilotów śmigłowcowych. Śmigłowce były tam różne, w tym jeden R-22. Inne śmigłowce latały, a życie R-22 polegało na byciu w kącie hangaru, bo nikt nie chciał tym latać. Ludzie woleli dać większe pieniądze, ale od razu za naukę na normalnym większym śmigłowcu.
karpik Napisano 14 Wrzesień 2025 Napisano 14 Wrzesień 2025 Czas już na zimowe ogumienie? Kraków. Samolot linii Enter Air wypadł z pasa na lotnisku w Balicach. Trwa akcja służb - Wydarzenia w INTERIA.PL https://share.google/3qdKa9JTc6BUGCzf7
Jedburgh_Ops Napisano 16 Wrzesień 2025 Napisano 16 Wrzesień 2025 W dniu 4.07.2025 o 13:15, Jedburgh_Ops napisał: ...jestem śmiertelnym wrogiem alkoholu w lotnictwie. Wódeczka i lotnictwo. Samolot wypadł z pasa, obaj piloci pod wpływem alkoholu
karpik Napisano 26 Wrzesień 2025 Napisano 26 Wrzesień 2025 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: Wygląda, że technika uratowała sprzęt i być może ludzi.
fala Napisano 12 Październik 2025 Napisano 12 Październik 2025 (edytowane) 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Wirnik na ogonie mu odleciał, szósta i siódma sekunda nagrania. Edytowane 12 Październik 2025 przez fala
karpik Napisano 23 Październik 2025 Napisano 23 Październik 2025 Wenezuela - wczoraj. IaQL3pFu39hoG1MUwd7ChfSUDrfNUKFc.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 25 Październik 2025 Napisano 25 Październik 2025 Jak przystało na szanujący się samolot rolniczy - wypadek odbył się na polu.
Jedburgh_Ops Napisano 25 Październik 2025 Napisano 25 Październik 2025 W dniu 23.10.2025 o 12:23, bodziu000000 napisał: Fajna lekcja fizyki, co można osiągnąć wektorami siły. W części środkowej i prawej śmigłowca widać 11 wektorów siły, z lewej na pewno niewidocznych jest jeszcze kilka i ciało stałe zostało pokonane :-)
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 W Kenii rozbił się mały samolot pasażerski, którym podróżowali zagraniczni turyści. Zginęli wszyscy na pokładzie. Samolot Cessna 208 Caravan leciał ze znajdującego się koło Mombasy kurortu Diani do Kichwa Tembo w parku narodowym Masai Mara. Rozbił się o godzinie 5.30 czasu miejscowego, krótko po starcie, w pobliżu miejscowości Kwale. Samolot uderzył we wzgórze na gęsto zalesionym terenie, po czym zapalił się.
karpik Napisano 5 Listopad 2025 Napisano 5 Listopad 2025 5 godzin temu, bodziu000000 napisał: BfNODoX4mvzEyhQnXuAPkJgaNj3WiLJh.mp4
Rekomendowane odpowiedzi