liha Napisano 2 Maj 2011 Napisano 2 Maj 2011 witam. Jedyne pytanie gdy zobaczyłem rano wiadomość to było ---no i co z tego??? WTC już sie czkawką odbija, tych biednych ludzi , którzy zgineli użyto jako pretekst do tzw. wojny z terroryzmem.Osama sam w sobie już był tylko jakimś symbolem, dziwi mnie fakt , że go nie aresztowano i nie postawiono przed sądem...no i już w morzu pochowano.Znaczy się, że jest tak, że Amerykanie w ramach wojny z terroryzmem mogą się wpieprzyć do jakiegokolwiek kraju , narobić łomotu i wszystko spoko......
ktos451 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Dziś rano widziałem wywiad z gen. Romanem Polko, który stwierdził, że iewygodnie" było by zatrzymać Bin Ladena, i że ta akcja musiała się skończyć jego śmiercią - Obama nie mógł powiedzieć żołnierzom żeby poszli i zabili Bin Ladena, bo jest to niezgodne z prawem, ale powiedział, że ich życie jest najważniejsze, i gdy będzie się próbował bronić odpowiedzieć ogniem - no i odpowiedzieli strzałem w łeb.
Weteran-39 Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Nasi jak lecieli do Afganistanu otrzymali takie bleroczki.
Mozets Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Nie chce siać wiatru, ale na portalach arabskich wynik pojedynku Obama:Osama = 1:1 jest poddawany w wątpliwość. Podobno śmierć Osamy może być mistyfikacją.
karabin Napisano 3 Maj 2011 Napisano 3 Maj 2011 Tylko patrzeć jak za jakiś czas arabska tv wyemituje pogróżki Osamy pod adresem USA. Jakoś trudno mi uwierzyć w te bajki żandarma świata,tak samo trudno jak w broń chemiczną w Iraku. Znowu coś knują ci cholerni imperialiści. Zabicie bin Ladena to pobożne życzenia przereklamowanych SEALS-ów i innych chłoptasiów.
Mozets Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Jakoś dziwnie brakuje tutaj sopranowych głosów o niedozwolonej w Unii i cywilizowanym świecie - karze śmierci. I wszyscy zwolennicy kar humanitarnych jak np. dożywocie ( po którym wychodzi się po 15 latach) gdzieś zamilkli - a może pojechali na urlop w dorzecze Amazonki? Przecież Osama to inteligentny i bogaty człowiek - który z pewnością nie odmówił by pomocy kuratora sądowego i możliwości resocjalizacji...Inni wielcy demokraci, a przy tym Europejczycy, humaniści i przeciwnicy kary śmierci z Jerzym Buzkiem i Davidem Cameronem, premierem Wlk. Brytanii, czy R. Sikorskim na czele stwierdzili, że obudzili się w bezpieczniejszym świecie"(Buzek), bądź, że o wielka ulga i koniec globalnego terroryzmu"(Cameron) lub, że o największy zbir stulecia"(Sikorski).
RYSIEK-SANOK Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Jak to powiedział Polko, Bin Lden dla teroryzmu i samej Al Kaidy ostatnio był już tylko symbolem, dla mnie i nie tylko, był kozłem ofiarnym, ale to napewno nie koniec, wręcz przeciwnie.
cacodaemon-skc Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Człowieka od kozy zabijają, a cały świat się cieszy :DA kto oglądał Zeitgeist-a, matoły
Mozets Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Na Wirtualnej Polsce jest ciekawa wypowiedź gen. Petelickiego. Odnośnie zbliżających się EURO 2012 w Polsce i związanych z tym możliwych ataków .
Czlowieksniegu Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 Na Euro to sami nie damy rady- terroryści nie są/będą nam potrzebni.
AKMS Napisano 4 Maj 2011 Napisano 4 Maj 2011 abicie bin Ladena to pobożne życzenia przereklamowanych SEALS-ów i innych chłoptasiów."Uwielbiam czytać taki napinki, niespełnionych internetowych komandosów. Co do DEVGRU, to zwymiotowałbyś z wysiłku od samego czytania wymagań do tej formacji, chłoptasiu :)
jotem Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Ja tam mysle,ze z tym zabiciem to lipa...jesli osama naprawde wodzem terrorystow byl to mial wiedze ogromna o bylych i planowanych zamachach,o ludziach i srodkach... Maja go gdzies i na wolnym ogni przypiekaja,zadne obroncy praw czlowieka nie pyszcza i jest git... Sorry nie mam polskich znakow...
Kamil1994 Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 W sumie śmierć Osamy to włożenie kija w mrowisko, a zresztą nie che mi się wierzyć, że go dopadli. I tak się tego nie dowiemy.pozdro.
abcd Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Smierć B.L rajcuje ich jak nie przymierzając szwabów śmierć naszego Hubala,sławetne zdjęcie martwego Hubala na wozie sam Adolf ponoć podziwaiał.
kindzal Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Z tego co wiem to Hubal" nie wprowadzal szariatu i nie zlecal ataków na niemieckie wiezowce pelne cywili. Porownanie moim zdaniem niezbyt trafione.
ktos451 Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Moim zdaniem porównanie nie najgorsze, Hubal im za dużej krzywdy nie zrobiła ale jak Bin Laden był symbolem", którego śmierć wstrząsnęła opinią publiczną. Niemcy nie mieli skrupułów i pokazali zdjęcie zwłok Hubala, czemu amerykanie nie pokażą Bin Ladena...?
abcd Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 Najrossądniej by zrobili likwidując go bez tego theatrum,byłBL,nie ma BL.
karabin Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 @AKMS,twój nick wiele mówi o niespełnionych komandosach i marzeniach.Ile masz lat,11? Z twojego wpisu wynika żeś sam Polko tudzież Rambo nawet. Nie oglądaj amerykańskich filmów o nieśmiertelnych bohaterskich SEALS-ach bo potem bigos z mózgu powstaje.
karabin Napisano 5 Maj 2011 Napisano 5 Maj 2011 P.S.W Wietnamie wszystkie formacje amerykańskie dostały srogie lanie od wieśniaków w tenisówkach biegających po dżungli i nawet szkolenie im nie pomogło chłoptasiu.Mity i kíty.
AKMS Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Karabin, twoje teksty i merytoryczna wiedza" o amerykańskich siłach specjalnych i realiach walk w wietnamskiej dżungli, mówią same za siebie.O moje ambicje możesz się nie martwić, bo akurat w tej tematyce zrealizowałem się wystarczająco.Ps. Celem poprawienia sobie zakresu wiedzy, poczytaj sobie o DEVGRU czy MACV-SOG, chłoptasiu.
AKMS Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Przepraszam admina za ten off topic, ale nie znoszę ignorancji i bezmyślnego powtarzania głupot.
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Panie i Panowie...Karabin- czy Ty aby już nie pamiętasz, dlaczego masz w klapie za rany" wpięte?
Maćko Napisano 6 Maj 2011 Napisano 6 Maj 2011 Cześć. Karabin miałeś rację ,,Tylko patrzeć jak za jakiś czas arabska tv wyemituje pogróżki Osamy pod adresem USA'' Wyemitują :D.http://www.tvn24.pl/-1,1702040,0,1,al_kaida-potwierdza-smierc-osamy-bin-ladena,wiadomosc.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.