liha Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 witam. Jedyne pytanie gdy zobaczyłem rano wiadomość to było ---no i co z tego??? WTC już sie czkawką odbija, tych biednych ludzi , którzy zgineli użyto jako pretekst do tzw. wojny z terroryzmem.Osama sam w sobie już był tylko jakimś symbolem, dziwi mnie fakt , że go nie aresztowano i nie postawiono przed sądem...no i już w morzu pochowano.Znaczy się, że jest tak, że Amerykanie w ramach wojny z terroryzmem mogą się wpieprzyć do jakiegokolwiek kraju , narobić łomotu i wszystko spoko...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Dziś rano widziałem wywiad z gen. Romanem Polko, który stwierdził, że iewygodnie" było by zatrzymać Bin Ladena, i że ta akcja musiała się skończyć jego śmiercią - Obama nie mógł powiedzieć żołnierzom żeby poszli i zabili Bin Ladena, bo jest to niezgodne z prawem, ale powiedział, że ich życie jest najważniejsze, i gdy będzie się próbował bronić odpowiedzieć ogniem - no i odpowiedzieli strzałem w łeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 U mnie już od sylwestra na Osame polowali :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Nasi jak lecieli do Afganistanu otrzymali takie bleroczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Druga strona breloczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Nie chce siać wiatru, ale na portalach arabskich wynik pojedynku Obama:Osama = 1:1 jest poddawany w wątpliwość. Podobno śmierć Osamy może być mistyfikacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Tylko patrzeć jak za jakiś czas arabska tv wyemituje pogróżki Osamy pod adresem USA. Jakoś trudno mi uwierzyć w te bajki żandarma świata,tak samo trudno jak w broń chemiczną w Iraku. Znowu coś knują ci cholerni imperialiści. Zabicie bin Ladena to pobożne życzenia przereklamowanych SEALS-ów i innych chłoptasiów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Jakoś dziwnie brakuje tutaj sopranowych głosów o niedozwolonej w Unii i cywilizowanym świecie - karze śmierci. I wszyscy zwolennicy kar humanitarnych jak np. dożywocie ( po którym wychodzi się po 15 latach) gdzieś zamilkli - a może pojechali na urlop w dorzecze Amazonki? Przecież Osama to inteligentny i bogaty człowiek - który z pewnością nie odmówił by pomocy kuratora sądowego i możliwości resocjalizacji...Inni wielcy demokraci, a przy tym Europejczycy, humaniści i przeciwnicy kary śmierci z Jerzym Buzkiem i Davidem Cameronem, premierem Wlk. Brytanii, czy R. Sikorskim na czele stwierdzili, że obudzili się w bezpieczniejszym świecie"(Buzek), bądź, że o wielka ulga i koniec globalnego terroryzmu"(Cameron) lub, że o największy zbir stulecia"(Sikorski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYSIEK-SANOK Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Jak to powiedział Polko, Bin Lden dla teroryzmu i samej Al Kaidy ostatnio był już tylko symbolem, dla mnie i nie tylko, był kozłem ofiarnym, ale to napewno nie koniec, wręcz przeciwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cacodaemon-skc Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Człowieka od kozy zabijają, a cały świat się cieszy :DA kto oglądał Zeitgeist-a, matoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Na Wirtualnej Polsce jest ciekawa wypowiedź gen. Petelickiego. Odnośnie zbliżających się EURO 2012 w Polsce i związanych z tym możliwych ataków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Na Euro to sami nie damy rady- terroryści nie są/będą nam potrzebni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 abicie bin Ladena to pobożne życzenia przereklamowanych SEALS-ów i innych chłoptasiów."Uwielbiam czytać taki napinki, niespełnionych internetowych komandosów. Co do DEVGRU, to zwymiotowałbyś z wysiłku od samego czytania wymagań do tej formacji, chłoptasiu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotem Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Ja tam mysle,ze z tym zabiciem to lipa...jesli osama naprawde wodzem terrorystow byl to mial wiedze ogromna o bylych i planowanych zamachach,o ludziach i srodkach... Maja go gdzies i na wolnym ogni przypiekaja,zadne obroncy praw czlowieka nie pyszcza i jest git... Sorry nie mam polskich znakow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 W sumie śmierć Osamy to włożenie kija w mrowisko, a zresztą nie che mi się wierzyć, że go dopadli. I tak się tego nie dowiemy.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Smierć B.L rajcuje ich jak nie przymierzając szwabów śmierć naszego Hubala,sławetne zdjęcie martwego Hubala na wozie sam Adolf ponoć podziwaiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Z tego co wiem to Hubal" nie wprowadzal szariatu i nie zlecal ataków na niemieckie wiezowce pelne cywili. Porownanie moim zdaniem niezbyt trafione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Moim zdaniem porównanie nie najgorsze, Hubal im za dużej krzywdy nie zrobiła ale jak Bin Laden był symbolem", którego śmierć wstrząsnęła opinią publiczną. Niemcy nie mieli skrupułów i pokazali zdjęcie zwłok Hubala, czemu amerykanie nie pokażą Bin Ladena...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Najrossądniej by zrobili likwidując go bez tego theatrum,byłBL,nie ma BL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 @AKMS,twój nick wiele mówi o niespełnionych komandosach i marzeniach.Ile masz lat,11? Z twojego wpisu wynika żeś sam Polko tudzież Rambo nawet. Nie oglądaj amerykańskich filmów o nieśmiertelnych bohaterskich SEALS-ach bo potem bigos z mózgu powstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 P.S.W Wietnamie wszystkie formacje amerykańskie dostały srogie lanie od wieśniaków w tenisówkach biegających po dżungli i nawet szkolenie im nie pomogło chłoptasiu.Mity i kíty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Karabin, twoje teksty i merytoryczna wiedza" o amerykańskich siłach specjalnych i realiach walk w wietnamskiej dżungli, mówią same za siebie.O moje ambicje możesz się nie martwić, bo akurat w tej tematyce zrealizowałem się wystarczająco.Ps. Celem poprawienia sobie zakresu wiedzy, poczytaj sobie o DEVGRU czy MACV-SOG, chłoptasiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Przepraszam admina za ten off topic, ale nie znoszę ignorancji i bezmyślnego powtarzania głupot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Panie i Panowie...Karabin- czy Ty aby już nie pamiętasz, dlaczego masz w klapie za rany" wpięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Cześć. Karabin miałeś rację ,,Tylko patrzeć jak za jakiś czas arabska tv wyemituje pogróżki Osamy pod adresem USA'' Wyemitują :D.http://www.tvn24.pl/-1,1702040,0,1,al_kaida-potwierdza-smierc-osamy-bin-ladena,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.