Autsajder68 Napisano 5 Grudzień 2010 Napisano 5 Grudzień 2010 Niech ktoś gdzieś sprawdzi to powyższe.
Mechoptyk Napisano 5 Grudzień 2010 Napisano 5 Grudzień 2010 Ale podpisać można... aby zatkać ryja jak się podniesie larum że tylko 100.000 podpisało się. Nasz kraj zasadniczo zbyt mało przykłada wysiłku do (złe słowo) promowania naszej historii. Zauważ jaka jest reakcja na dowolny atak na historię np. Izraela... Polacy w świecie nadal są postrzegani jako złodzieje, pijacy i zawadiacy. Nadal krążą bzdurne opowieści o szarżach z szablami na czołgi. Czas zmieniać powielane stereotypy.
Martian Napisano 8 Grudzień 2010 Napisano 8 Grudzień 2010 A kolegi, moderatora- Yeti tam nie ma... ani nawet tu...
steell Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 Podpisałem i moja pełnoletnia część rodziny też, martwi mnie ze taka akcja nie jest nagłośniona w polskich mediach, ciągle tylko jakieś gwiazdy na lodzie itd, 5 minut dziennie na ważne sprawy na antenie też chyba by się znalazło
sebo_sek Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Podpisałem i rozesłałem wszystkim w książce adresowej. Mam nadzieję, że łańcuszek się rozwinie.
grove3 Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 To ja wam powiem co odpiszą jak przeczytają .Po tych słowach Na podstawie art. 227 kodeksu postępowania administracyjnego składam skargę na działalność służb ochrony zabytków podległych "Odpiszą wam coś w tym stylu (oczywiście urzędniczym pismem)Dostajemy wiele skarg od bandytów na policjantów za to że ich zatrzymali , ale policjanci działali w zgodzie z prawem i od tego są .
grove3 Napisano 15 Luty 2011 Napisano 15 Luty 2011 Pomyliłem okienka ten post powyżej do skargi miał iść. Korzystając z okazji A co mnie obchodzi jak w raju piszą o obozach ?Są w Polsce to i są polskie .Nikt nie pisze że to Polacy je stworzyli ??Czy o obozach na terenie Niemiec piszą też polskie ??Lepiej napisać petycję o zakończenie skomlenia i proszenia o zniesienie wiz do USA .Po co nam jakaś Ameryka która jest kilka tysięcy km od nas i tylko czeka żeby głupie Polaczki dawali się zabijać za ich ropę z myślą że spadnie jakiś ochłap np . ze 4 hummery które spalą tyle paliwa przy dojeździe na poligon ile 16 Krazów??Myślicie że oni się martwią tym co się dzieje tutaj ??Naobiecywali że wstawią 2 rakiety u nas chociaż wiedzieli z góry że ruskie się nie zgodzą ale Polakowi stanął na chwile na myśl że 16 amerykańskich żołnierzy będzie kupowało w Polsce chleb który i tak przyleci samolotem z USA .Ludzie trochę dumy . Kiedyś tak o nas mówili Dumny Naród . Teraz też tak mówią tylko że po Du wstawiają " zamiast m"
Czlowieksniegu Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Koledze się, M.IN., okienka/wątki pogibały, ale trudno..._____________________________________________Ukazujący się w Kalifornii znany dziennik The San Francisco Chronicle" zmienił swój stylebook, czyli regulamin pisania tekstów, tak aby nie używano w nich określeń w rodzaju polskie obozy koncentracyjne".O sukcesie w walce z polskimi obozami" poinformowała we wtorek Fundacja Kościuszkowska w Nowym Jorku, która zorganizowała akcję nacisków na redakcje gazet, aby nie stosowały tych obraźliwych dla Polski określeń.Redaktor prowadzący tego dziennika Steve Proctor poinformował o zmianie regulaminu edytorskiego konsul generalną RP w Los Angeles Joannę Kozińską-Frybes.Polskie obozy" znikną z gazetyKampania Polonii i polskiej dyplomacji w USA przyniosła skutek. Jedna z... czytaj więcej »Gazeta podjęła te działania po protestach Polonii przeciwko użyciu określenia polskie obozy koncentracyjne" w opublikowanej tam 4 lutego recenzji z filmu Shoah".Nie byli pierwsiDwa miesiące temu swój regulamin zmienił nowojorski Wall Street Journal" zakazując swym redaktorom stosowania określenia polskie obozy koncentracyjne".Decyzja dziennika była rezultatem kampanii zainicjowanej przez Fundację Kościuszkowską i Stefana Komara z policji w Nowym Jorku. Zorganizowali oni akcję zbierania podpisów pod petycją w tej sprawie do czołowych gazet i periodyków w USA.Zebrano prawie 200 tys. podpisów. Wśród sygnatariuszy znaleźli się m.in.: prezydent RP Bronisław Komorowski, były prezydent Lech Wałęsa, główny rabin Polski Michael Schudrich, były doradca prezydenta Cartera ds. bezpieczeństwa narodowego Zbigniew Brzeziński i członkowie Kongresu USA.Będziemy kontynuowali tę kampanię, aż wszystkie media przestaną wprowadzać w błąd swoich odbiorców na temat niemieckich obozów koncentracyjnych w okupowanej przez hitlerowców Polsce" - napisał wczoraj prezes Fundacji Kościuszkowskiej, Alex Storożyński w liście do Polonii.http://www.tvn24.pl/-1,1692888,0,1,mniej-polskich-obozow-w-usa,wiadomosc.html
infamis Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Jak dla mnie - zgroza.http://fakty.interia.pl/swiat/news/polnisches-kz-auschwitz-w-niemieckich-szkolach,1733072,4A tu dodatkowa ciekawostka": http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kontrowersyjne-koszulki-niemieckiego-Gdanska-n53855.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.