Skocz do zawartości

Prośby o usunięcie postów i wątków

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to tak, dostałem parę próśb o usunięcie hurtowe wątków i postów z forum Odkrywcy.

To nie takie hop siup i nie posiadamy z moderatorami cudownego przycisku Boga" że tego Pana usuwamy razem z przeszłością.

1. I tak treść każdego postu będzie po wsze czasy w archiwach google

2. Robicie nielegalne zakupy na Allegro i macie w całym Internecie ten sam login aż po NK

3. Mamy taki zwyczaj że usuwamy całe wątki tylko na prośbę ich autora.

4. Nie zamieszczajcie rzeczy nielegalnych, nie chcę być potem oskarżony o zacieranie śladów lub utrudnianie jeżeli kogoś odwiedzą smutni Panowie bo usuwałem kogoś profil z postami.

5. E-mail typu poszukajcie moich postów i je usuńcie uważam ze lekkie lenistwo użytkownika. Mamy siedzieć i szukać postów a potem po jednej sztuce je usuwać po nie ma mechanizmu hurtowej zmiany.
Jak chcecie usunąć swój konkretny post to dajcie do niego linka chociaż z dokładną informacją który.

6. Mamy do 800 postów dziennie co razem daje już ponad milion wszystkich. Nie oczekujmy że moderatorzy moderując za czapkę jabłek" rzucą się do przekopywania po godzinach całości żeby naprawić kogoś błędy.

Jeżeli teraz dodamy dwa i dwa to wychodzi nam jak nic pięć więc lada chwila dodam do forum możliwość samodzielnego usuwania treści postu przez użytkownika. Taki post będzie dalej tam gdzie był jeżeli chodzi o kolejność w wątku ale treść będzie usunięta z odpowiednią informacją.

Nadal nie będzie możliwość edycji postu a tylko usunięcia jego treści przez samego użytkownika. Po zalogowaniu się przy postach które sami napisaliśmy pojawi się ikonka z opcją usuń.

Aczkolwiek lepiej nie pisać niż potem usuwać bo jak wspominałem to co raz wpadnie do Internetu zostanie tam na zawsze, chociażby w googlach.
  • Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czy po usunięciu postów znikną również dodane do nich zdjęcia? Szkoda, że nie można po prostu usunąć całego profilu, czyli nicka razem z całym dorobkiem". Nie ma takiej technicznej możliwości?
Napisano
ależ Tony...

Precz z moich oczu!
Posłucham odrazu!
Precz z mego serca!
I serce posłucha.
Precz z mej pamięci!
Nie! Tego rozkazu
Moja i twoja pamięć nie posłucha. ...

- Ty, na zawsze pozostaniesz w Naszej pamięci...
:)))
Napisano
Zdjęcia również zostaną usunięte" poprzez zmiane ich nazwy i folderu.

Uczulam jednak ponownie żeby najpierw przed zamieszczeniem postu zawsze pomyśleć o tym że naprawdę jeżeli kiedykolwiek cokolwiek wrzuciliście do Internetu to to tam pozostanie aż ktoś wyjmie wtyczkę z wielkiego matrixu i nie ma znaczenia czy zostanie to usunięte z naszego forum.
W razie co smutni posiadają wystarczające możliwosci techniczne i logistyczne żeby wyrwać wszelką informację diabłu z gardła.
Napisano
zawsze była presja i ciśnienie ze strony Użytkowników, aby mieć wpływ na swoje posty

dostaniecie narzędzie - i od Was zależy jak je wykorzystacie....

podejrzewam, że bajzel się zrobi tylko wtedy, jeżeli ktoś ma już pełne pory i myśli, że w ten sposób zatrze swoje istnienie na ODK....stąd pytanie - czy zdjęcia też można wykasować - ma to znaczenie w zasadzie chyba tylko w jednym dziale :)
Napisano
Niestety oprócz postów potencjalne interesujących smutnych" znikną też wszelkie nieudolne identyfikacje,pijackie wywody itp kwiatki których użytkownik wolał by nie widzieć pod swoim nickiem.
Czyli zniknie to co jest solą tego forum,jeszcze tylko brakuje edycji postów i czas umierać:)
Napisano
djęcia również zostaną "usunięte poprzez zmiane ich nazwy i folderu."

Cholera, najpierw pisza zamieszczaja, w chwile po ze strachu sraja :(
A moze tylko ze wstydu ?
Zamiast forum zostanie nam kaszana, z poprzerywanymi watkami i monologami tych co zostaja. To moze lepiej cale forum usunac i zaczac od nowa z pelna swiadomoscia nie moznosci usuwania w przyszlosci.
Trzeba bedzie Forum z archiwum googla czytac a nie z Forum po prostu :(
Napisano
To będzie coś fascynującego w formie i treści, acz ta druga raczej licha, ograniczająca się do post został usunięty przez autora".

Mam paru kandydatów, którzy jak tylko dowiedzą się o tej opcji zaraz przystąpią do dzieła zniszczenia, zacierając śladu swojej głupoty. Na przestrzeni 10 lat tego forum paru takich zorganizowanych w grupki aszych słodkich odkryć" się znalazło. Nie wszystkich jeszcze odwiedzili z wydrukami w łapie więc będą mieli co czynić na forum.
Napisano
Panowie posty zostana na serwerku do wgladu dla sluzb forumowych" - wiec nie bedzie tak zle.

Osobiscie jestem przeciwnikiem edycji/usuwanie swoich postow.
Napisano
Zastanawiałem się dlaczego akurat TAMTEN wątek - spośród tysięcy na odk - zainteresował milicjantów, i doszedłem do wniosku, że było tam zbyt dużo dobrego na raz. Nie chodzi jakość zabytków", a fotosy przedstawiające poszukiwacza w akcji wraz z facjatą.
Napisano
http://odkrywca.pl/nasze-pierwsze-odkrycia,668252.html#668252

A to jest bez znaczenia?

http://www.mmlodz.pl/9705/2010/7/14/zatrzymano-dwoch-poszukiwaczy-skarbow?category=naSygnale

Wykopywał je z ziemi i zabierał do domu, a następnie chwalił się swoją kolekcją na jednym z portali internetowych dla poszukiwaczy skarbów".

Nagle się okazuje, że ktoś oprócz nas czyta internet! Zaskoczenie na całego!
Najpierw artykuł w gw, potem dwa zatrzymania i panika.

Naturalnie co do alla się zgadzam, ale w tym przypadku nie o to poszło. Handlujcie chłopcy dalej, niech się bateria-paluszki zwrócą...
Napisano
..... ale paru wypadlo za burte..... tradycyjnie zreszta..... tradycyjnie tez jakos nikt sie nie kwapi z kolem ratunkowycm czekajac az sie rekiny pożywia i znow bedzie chwila spokoju..... to takie luzne spostrzezenia skoro jestesmy juz przy marynistyce ;-))
Napisano
Zwiększyłem rozmiar fotki do 1024x800 i 200kb.

Co do usuwania postów po przemyśleniu sprawy macie rację. Przez wiele lat starałem się przekonać ludzi że muszą myśleć co piszą i brać za to odpowiedzialność.
Usuwanie postów kompletnie nic nie da bo i tak ta treść pozostanie w Internecie.
Natomiast całkiem nie pomyślałem że będzie to okazja dla wielu osób do wyczyszczenia sobie kartoteki" na forum, ba może to spowodować że będzie można komuś nawrzucać i potem to bezkarnie usunąć.
Nie po to wprowadziliśmy blokadę pierwszych 20 postów dla nowych użytkowników żeby wyeliminować klony rejestrowane tylko żeby zrobić dym" aby teraz dawać kolejne narzędzie.

Przepraszam za zamieszanie ale mnie przekonaliście.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie