barsa929 Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 Napiszcie co stosujecie przeciwko komarom. Maści, środki, może jakieś bateryjne ultradźwiękowe odstraszacze. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Nie wiem dlaczego ale mojego znajomego nawet nie tkną, omijają go szerokim łukiem, pewnie ma gorzką krew od wódki xD. Mnie za to kąsają jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Ja stosuję na komary rękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Bardzo dobry sposób na komary może nie skuteczny w 100%, to kupić witaminę B complex i łykać rano i wieczorem po tabletce, po tygodniu stosowania widać i czuć różnicę, zmniejszona ilość ukąszeń. Ja jak dostawałem witaminę B12 w zastrzykach to mnie nie gryzły wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Kleeberczyk - znam podobny przypadek, idę z kumplem do lasu na trochę ja cały poobgryzany, wszędzie bąble, a on góra ze trzy (i to jak ma pecha). Ki czort?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Off, ale nie ten niebieski szit. Biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Kiedys bedac w Polsce kupilem w aptece PANKO , super sprawa wszystkie Off itp. wysiadaja przy tym.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Zwykle wystarcza mi Off", nie wiem jaki kolor bo jakiś czas temu zmieniły się opakowania, ale to musi być ten, który zawiera składnik DEET w ilości 30%, a nie 15%.Szkoda, że w Polsce nie ma w sprzedaży OFF Deep Woods Sportsmen Insect Repellent I (pump-spray)", który zawiera 98% DEET! Może w sklepach z artykułami dla myśliwych?Ostatnio Autan", takie mleczko w atomizerze do wcierania. Wydaje mi się, że ten preparat jest lepszy.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Z praktyki ze środków chemicznych to tylko Autan w mleczku, kleszcze też go nie lubią. Witamina B12 też jest rewelacyjna tylko smierdzi. Dobre są drożdże( zawierają wit.B12) ale jeść trzeba sparzone, raz sie opchałem surowymi i było wesoło ale komar nie tykał;)POZDRRed alf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Off daję radę! tylko strasznie mnie po nim dusi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravfal Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Autan dobrze działa. I wygodnie sie aplikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 Na komary cierpliwość :DA tak na powaznie to i ja musze cos kupic na nie - bo to sie zaczyna malo przyjemne robic. Ostatnio lasy podmokły i tego świństwa lata cała masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 ja dodatkowo oporcz psikaczy staram sie zakladac ubranie antyrobalowe, czyli nogawki do butów, kurtka, długi rękaw i kaptur, tak ze tylko mi widac twarz. Reszty nie ruszą komary bo sie nie przebiją. Minus jak jest gorąco to w kurtce średnio się chodzi no ale coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 zbroje;) a tak na poważnie, to najlepiej ze stosowanych przeze mnie środków działa Autan, czy to w mleczku czy to w aerozolu. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Trzeba je polubić.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 Autan przerabiałem- dobry ale za krótko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Czerwiec 2010 Share Napisano 1 Czerwiec 2010 w calej tej sprawie najgorsze jest to, ze temet ten podejmowany jest kazdego roku - wystarczy zerknac do wyszukiwarki i mamy 1000 przepisow przeciw komarom i innemu robalstwu.Najlepszy preparat z jakim sie zetknolem to wspomniane juz PANKO. Ostatnio uzywalem pomaranczowego off-a i tez mnie nic nie uzarlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 http://www.youtube.com/watch?v=sk0ARmuGvjYA tak na serio to stosuję off". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 preparat MOSQUIT, kupiłem w aptece, postać aktywnej pianki w aerozolu. Bardzo skuteczne, dosyć łagodny dla skóry (na opakowaniu pisze że mogą go stosować nawet dzieci od 2go roku życia. Preparat sprawdzony w terenie, na opakowaniu pisze że działa do 12-14 godzin ale faktycznie działa do 6 godzin... polecam... aha... cena to coś około 9-10 zł.pozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 4 Czerwiec 2010 Share Napisano 4 Czerwiec 2010 a to juz gryzą ?? hehe , ja nic nie stosuje za szynko sie ruszam :) czasem capnie mnie ale nie drapie wiec po chwili nic nie czuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Dziś mnie atakowały , co to za muchy ?pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 dość duże nawet , może przesadzę trochę ale długość ok. 2,5 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 To jest końska mucha. Ukąszenia są paskudne-rana zwykle bolesna, opuchnięta, często ropiejąca. Najlepiej wtedy do lekarza, bo różne fenistile" słabo łagodzą nawet jak ktoś nie jest uczulony na owadzie śliny.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brutus Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 Z ogólnie dostępnych najlepszy jest AUTAN w żółtych opakowaniach, działa do 4 godzin. Ale najlepszy jest ULTRATHON 3M to środek opracowany dla armii USA sprawdzający się w każdych ekstremalnych warunkach (dżungla, tropiki itp) działa przez 8 godzin i odstrasza praktycznie wszystkie owady w tym kleszcze. U nas trudno dostępny ale pojawia się czasami na alledrogo. Polecam sam tego używam i mam spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 11 Lipiec 2010 Share Napisano 11 Lipiec 2010 http://www.efotogaleria.pl/index.php?m=76&ktore=1042to będzie chyba to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.