Jump to content

Pudło na zimę

banderas

Recommended Posts

Witam.
Kupiłem sobie gitarę akustyczną,od miesiąca torturuję rodzinę brzdąkaniem na tym pudle,wyganiają mnie zawsze do łazienki.
Proszę doświadczonych wirtuozów tego instrumentu o porady dla początkującego ,jakieś akordy do efektownych kawałków itp.
ps .jak to jest z tym G ,kciuk i wskazujący,środkowy wskazujący i serdeczny czy mały serdeczny środkowy i wskazujący,który akord jest prawidłowy?
pzdr.

A jaki jest sens dla odkrywcy uczyc sie tak wielkiego i nieporecznego instrumentu, ktorego ze soba na wykrywke i tak nie zabierze ? Oczywiscie mozna, ale sens taki sobie :)
Ja nie bede namawial, ale jest wspanialy instrument ktory zmiesci sie w kazdej kieszeni, nauczyc sie troche grac mozna juz w kilka dni, lekki, latwy przyjemny i lubiany. Ja mysle ze harmonijka ustna powinna sie bardzo w naszym srodowisku przyjac. Taka wedrowna, kowbojska troche - ot bluesowa. Dobrej firmy chocby niemieckiego dziewietnastowiecznego klasyka HOHNER-a BluesBand mozna kupic juz za 25zl, a ile radosci :) Polecane do nauki gry. Reszta w internecie. Gitara fajna jest, ale jakze nieporeczna jak w drugim reku wykrywka :)

zaczynałem od klasyka,pełen dobrej myśli,grałem ucząc się jakiś niecały rok i niestety przestałem bo przez wypady do lasu bolały mnie palce,dłonie i potem jeszcze brać się za struny gdzie trzeba mieć czucie w palcach to był zły pomysł..
więc mając do wybory las czy pudło wybrałem las:)ale nadal gram:)
na nerwach..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information