banderas Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 Witam.Kupiłem sobie gitarę akustyczną,od miesiąca torturuję rodzinę brzdąkaniem na tym pudle,wyganiają mnie zawsze do łazienki.Proszę doświadczonych wirtuozów tego instrumentu o porady dla początkującego ,jakieś akordy do efektownych kawałków itp.ps .jak to jest z tym G ,kciuk i wskazujący,środkowy wskazujący i serdeczny czy mały serdeczny środkowy i wskazujący,który akord jest prawidłowy?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Jeśli chodzi o punkt G" to kobitki wiedzą najlepiej gdzie i jak te paluchy trzymać, coby dobrze było. :-)C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 http://www.we-dwoje.pl/punkt;g;-;tajemnice;kobiecej;rozkoszy,artykul,3359.htmlHehe, Banderas, trenuj...Pozdrawiam,kurde dość już tej zimy.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Choć wg. ostatnich badań, to możliwe że dżipointa" w ogóle nie ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Nie tam, że pruderyjny jestem ( i tak żonę mam ), ale matko i córko co się na Forum dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 wirtuozi się mieli wypowiadać a nie demony sexa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Ziiiima + śnieeegi=nuuuda!C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 OU! Banderas dzięki. Demon to ja może i jestem.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Tyle, że ( a propos nudy ) brak kobiety pod ręką czy nie przyswoiłeś jeszcze własnego/podanego śnurka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 no to ja przeczekam zgrywusów i poczekam na konkretne rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Na początek zmień struny na jakieś super lighty z E1 09 .Bo się zarżniesz na twardzielach .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 dz kokesh za radę,mam nylony Dunlopa,lighty-palce ok,chyba narazie przy nich zostanę,zapodaj może jakieś wprawki.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Nylony, do akustyka !!! Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 no z takimi kupiłem używkę od dobrego wioślarza;]czyli coś nie tak ?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldfinger Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 jak nylony to klasyk. Ja uczyłem się ze strony http://www.chords.pl/Mimo to najlepiej uczyć się gry a dwie gitary" z kimś obeznanym w temacie. Życzę wytrwałości i cierpliwości, początki są zawszę ciężkie, potem to już czysta przyjemność ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 A jaki jest sens dla odkrywcy uczyc sie tak wielkiego i nieporecznego instrumentu, ktorego ze soba na wykrywke i tak nie zabierze ? Oczywiscie mozna, ale sens taki sobie :)Ja nie bede namawial, ale jest wspanialy instrument ktory zmiesci sie w kazdej kieszeni, nauczyc sie troche grac mozna juz w kilka dni, lekki, latwy przyjemny i lubiany. Ja mysle ze harmonijka ustna powinna sie bardzo w naszym srodowisku przyjac. Taka wedrowna, kowbojska troche - ot bluesowa. Dobrej firmy chocby niemieckiego dziewietnastowiecznego klasyka HOHNER-a BluesBand mozna kupic juz za 25zl, a ile radosci :) Polecane do nauki gry. Reszta w internecie. Gitara fajna jest, ale jakze nieporeczna jak w drugim reku wykrywka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Na youtube masz cała serie lekcji. Mój kumpel tak zaczynał i brzdąka rozpoznawalne dźwięki heheh. Mi zabrakło wiary w siebie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 C, a, D,G - na początek - do znudzenia w równym tempie...E, A, d, G_________________http://wyszalnia.pl/polskie_piosenki/sdm/opadly-mgly/18746i inne stachurki" wg /S.D.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 i jeszcze...potencjalnie ważne: - zanim - auczysz się" kłaść paluchy na struny - obu rąk...umów się na piwo - przy gitarze, z grającym - nie tylko przy ogniskach...niech Ci łapy poustawia"... co byś złych przyzwyczajeń" nie nabrał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Zawsze potem mozna kupic elektryczny wynalazek", wzmacniacz, podpiac sie do latarni i dawac do pieca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Wojtas, nie wywołuj Hebdy z lasu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Hebda kombinuje skad wziasc 5 litrow krwi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 zaczynałem od klasyka,pełen dobrej myśli,grałem ucząc się jakiś niecały rok i niestety przestałem bo przez wypady do lasu bolały mnie palce,dłonie i potem jeszcze brać się za struny gdzie trzeba mieć czucie w palcach to był zły pomysł..więc mając do wybory las czy pudło wybrałem las:)ale nadal gram:)na nerwach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 4 Luty 2010 Autor Share Napisano 4 Luty 2010 Dzięki za porady,faktycznie wszystko jest w necie , więcej głowy nie zawracam.Dziś barowe poćwiczę.Koncert w lato [ wstęp i stopery gratis];Ppzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Tylko nie wykręcaj jak Hebda zapalników z granatów moździerzowych palcami bo będziesz miał pogranie... Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.