hOOpOe Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 No mnie też kiedyś do gustu nie przypadł. A byłem nieźle na niego napalony ;)
01dalton Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Napisano 12 Wrzesień 2009 noo... a czy ktoś wie co chciał przekazać przez ten film autor ? Pozdr.
danieloff Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 I te mundury WH z wroną SS na rękawach:-)
AKMS Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Kolejne gówno z ss w tytule. I już majty pełne.
danieloff Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Oryginalny tutuł to po prostu The Bunker". SS ktoś dorzucił u nas, aby zwiększyć oglądalność.
herrmateuss Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Bo film pt.Bunkier" u nas już wyszedł. Co z tego ,ze w oryginale nazywał się Schron"(polscy tłumacze rządzą)...a ,że tytuł bunkier był zajęty to dodano SS. . jedyne co było fajne to seria z STG na samym początku.
Kurt Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Pytasz i masz :2001 - Bunker Ardeny, rok 1944. Grupa niemieckich żołnierzy, cofa się pod naporem wojsk alianckich do opuszczenia bunkra. Otoczeni, bez szans na zwycięstwo, bez amunicji i środków do życia, podejmują ryzyko odnalezienia drugiego wyjścia. Nie wiedzą jednak, że wędrówka jaką rozpoczną wiedzie przez sieć korytarzy - labiryntów, w których zaskoczy ich seria niewyjaśnionych morderstw. Od tej pory strach stanie się ich jedynym wrogiem. trailer:http://www.youtube.com/watch?v=FvbfJqyUy7ktwórca raczej chciał lub miał zamiar zrobić mały niecny horrorek o zabarwieniu wojennym. Osobiście może się narażę ale z przymrużeniem oka da się go nawet zobaczyć.pozdrawiam Kurt
Swiety82 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Mi osobiście film przypadł do gustu, opowiada nawet jakąś tam ciekawą historię, a że zabarwiony lekko horrorem... może być :)
Kurt Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 ale sam przyznasz że Dead snow bije go na głowę :D
Swiety82 Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Dead Snow był przebarwiony czarną komedią a nie horrorem :D...ale fakt, bije na głowę :)
mihura Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Mszczący sie rozstrzelani niemieccy dezerterzy,w postaci zjaw? A co do tego wszystkiego miała historia o zarazie.Mega gniot.pzdr.
por.pil.020 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Co wy sie tak czepiacie? To zwykły thiller tudzież horror o zabarwieniu wojennym a nie film historyczny! :| Mnie sie podobał, jest ciekawy, troche trzyma w napieciu, pokazuje słabość ludzkiej psychiki wystawionej na extremalne warunki jakimi jest wojna a fakt ze akcja filmu osadzona jest w okresie, ktory większość z nas najbardziej interesuje dodatkowo dodaje mu smaczku ;)
Wallenrod Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Cieniutki ten horror, przewidywalny i straszny jak deska do prasowania :)
MOLA Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Jest jeszcze film Eksperyment SS" .Dostępny w koszykach z tanimi filmami;).Czasy współczesne ,opuszczony bunkier , grupa najemników szukająca tajemniczego urządzenia kontra grupa niesmiertelnych SS-manów .Klimat podobny jak Bunkier SS".
Kurt Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Mola jakiś czas temu wspominałem o tym filmie :Dhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=610695#611781pozdrawiam Kurt ps. Jest wiele filmów o takowej tematyce ale tylko parę zasługuj tak naprawdę na pozytywną opinię.
mihura Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Eksperyment ss-to jeszcze większy gniot niż bunkier ss. Kto wykłada kasę na tego typu filmy? I aż dziw bierze,że producenci takich knotów na tym zarabiaj.pzdr.
mek100 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Ale jest 2 wojna, Ardeny, wehrmacht, czyli tematyka wojenna, i do tego koleś, który grał w Kompania braci" Czego chcieć więcej:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.