Zwierzu Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090527/JAROSLAW/901887781Nawet nie chce tego komentować.Polska to naprawde ormalny"kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 dawno nie czytałem takiej komedii :)woda wypłukała ten jakże niebezpieczny diabelski pomiot kalibu 8x50R Mannlicher..mysle ze gdyby spadł komus na głowę z 5 piętra, mógł by go uszkodzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kado15 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 pierwsze słyszę żeby pocisk miał spłonkę :)Zwierzu - jesteś mi winien za ściereczkę do monitora, bo go oplułem ze śmiechu :)))a w całej tej sprawie zabrakło mi antyterrorystów.Ja kochać Polska !!!!!zdrów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Ktoś niedawno powiedział coś w stylu: Jaki marszałek, takie niebezpieczeństwo"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalot22 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Nie ma jak fachowiec z policji. Spłonka pocisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 dobre k.... dobre :))))Polska Police is the BEST of the World !!!Dać mu medala od razu,może to jeden z tych co ekspertyzy wystawiają???Leżymy,kwiczymy i nóżkami wierzgamy:))Smutne,ale to tylko w tym czarnym kraju możliwe:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Ludziska kochane,czy nie warto przy jakiejś następnej szopce z MEGA NIEBEZPIECZNYM pocisku ze spłonką interweniować gdzieś za granicą????W końcu jesteśmy w uniji.Może K.... się obudzą w tym pięknym Polskim kraiju!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Ja być Polak i się wstydzić............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Znalezisko nie stanowiło śmiertelnego zagrożenia uf!!!! dobrze że nikomu nic się nie stało!, ale pomyślcie co to by buło jak by tam leżało 40mm na każdym kanale by trąbili.Co prawda jeszcze czegoś bardziej durnego nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 PanowieTo taki śmiech przez łzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Swieczki mi stanęły w oczach,zaczynam się wstydzić,że jestem mieszkańcem miejsc takich parodii i płatnikiem dla takich p.................ów.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koras11 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Jestem w szoku .Na szczęście akcja Policji ocaliła kraj od tragedii.Rzucę 2 zł na tacę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 No szok poprostu - ja wymiękam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 ludzie mają problemy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 O w mordę... w moim rodzinnym mieście. Wkleję ten bzdet, bo faktycznie jest unikatowy. Szybko i dyskretnie policyjni pirotechnicy z KPP w Jarosławiu usunęli pocisk, który leżał cztery metry od samochodu marszałka Sejmu RP Bronisława Komorowskiego.- Spłonka tego pocisku nie jest zbita - ocenił mł. insp. Janusz Dymek, szef KPP w Jarosławiu. Wezwał fachowców.Policyjni pirotechnicy którzy przyjechali na teren uczelni w cywilu i nieoznakowanym samochodem ocenili, że jest to pozostałość po pocisku karabinowym, najprawdopodobniej do manlichera kal. 8 mm z czasów pierwszej wojny światowej. Wtedy na tym terenie stacjonowało austriackie wojsko.Znalezisko nie stanowiło śmiertelnego zagrożenia, ale w nieodpowiedzialnych rękach eksplozja zawartego w skorodowanym pocisku materiału wybuchowego mogła poważnie okaleczyć.Niebezpieczną pamiątkę" wypłukała woda z rabaty, którą niedawno przekopano i obsiano trawą. Pocisk zabrali policjanci.Do zdarzenia doszło na terenie Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Jarosławiu. Tutaj odbywała się debata marszałka i towarzyszących mu osób ze studentami z okazji piątej rocznicy uczestnictwa Polski w Unii Europejskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Znaczy co was śmieszy ? Jakiś nieobyty obywatel zawiadomił Policję o niewypale. Policja zapewne w sile 2 f-szy przyjechała , oceniła - e pierwszowojenny patron , Kaziu dawaj worek , zabieramy howno i wracamy do roboty".No a jakieś pismaczątko zrobiło z tego artykuł na parę akapitów i ma na margarynę do suchego chlebka.Przy okazji zrobiło z siebie durnia. Taki lajf.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Jak to co nas śmieszy,czy nie uważasz że wżywanie policyjnych pirotechników do strucla I wojennego naboju karabinowego sztuk raz jest aż zbyt śmieszne żeby nie mówić żałosne,przychodzą ci potem tacy durnie na rewizje do domu i do podobnego przypadku wzywają cały dostępny tabor antyterrorystyczny...A pismaków powinno się już dawno wywieść na sybir,sukinkoty są w stanie zrobić z człowieka śmiecia dla G wartego artykułu.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Uważasz że powinni zostawić nabój tam gdzie leżał? Zwróć uwagę na frazę policyjni pirotechnicy nieoznakowanym samochodem" . Do niebezpiecznych wykopków nie wzywa się policyjnych pirotechników" tylko patrol saperski ze sprzętem specjalistycznym. Najwyraźniej tym razem policja oceniła niebezpieczeństwo jako znikome i załatwiła sprawę najprościej i nakładem najmniejszych możliwych środków. Moim zdaniem słusznie !Najwyraźniej siedzi tam ktoś przytomny , kto zdaje sobie sprawę że pojedynczy nabój karabinowy to troszkę inny kaliber sprawy niż niewybuch 81 mm. Pewnie w razie wjazdu komuś na chatę też inaczej potraktowałby niezbitą spłonkę a inaczej w/w ogóra. No chyba że akurat gonili by plan wykrywalności .. Śmieszne to jest to pismaczątko goniące za wierszówką. A nawet nie śmieszne.. żałosne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Uważam że powinni wepchnąć paluchem głębiej w glebę i po sprawie,ja osobiście bym tak zrobił na ich miejscu i pewnie każdy kto ma z takimi znaleziskami często do czynienia na wykopkach...ale czy z niewiedzy(na to stawiam) czy chęci przydziobania u przełożonego jak to on nie uratował marszałka Sejmu RP Bronisława Komorowskiego od niechybnej śmierci przy detonacji spłonki:DRozumiem że być może zadziałali jak trzeba ale dla mnie niezrozumiały jest jakikolwiek nakład środków dla takiego badziewia.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Nie zgadzam się . Primo jak dostali zgłoszenie to musieli zadziałać . Nawet taki strupel w rękach dziecka może być niebezpieczny , a to zdaje się nie był środek lasu tylko okolice szkoły? Lat temu sporo pracując w pogotowiu miałem przyjemność" widzieć efekt eksplozji 0,22R.Natomiast w 100% zgadzam się z tezą o minimalnym koniecznym nakładzie środków" !pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Cała afera poszła o to że pocisk leżał koło auta marszałka. Dobrze że pismak nie napisał że wykopały i zostawiły go bandy z wykrywkami;D Otóż drogi pismaczku gdyby nie chore przepisy Mannlicherek leżałby w gablotce a tak kolega Odkrywca minął go i nie podnosił bo widział że spłonka" jest niezbita to lepiej tego nawet nie dotykać, a i dzwonić po specjalistów" strach bo chatę przetrzepią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Pan Marszałek K. jest troszkę uczulony", od kiedy polizał" ASG i zrobił tam doktorat. A szczególnie, kiedy Jego córka jechała na kobyłce" w jakiejś defiladzie wojskowej i ta się z....ła . Oczywiście kobyłka" , nie córka!!!!Serdecznie Pozdrawiam.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossmann1 Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 powinni zabezpieczyc tern ,ewakulowac ludnosc w promieniu kilometr,marszalka smiglowcem odtransportowac do domu,a wladze uczeli powinny ! ....conajmniej zazuty o chandel prochem z ow pociskow i konszachty z gangami na zachodzie.w takim stylu chialbym widziec policyjna akcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Rektora uczelni nie aresztowali jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.