Skocz do zawartości

f-1 na poczcie polskiej i odszkodowanie.

stg1971

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Granat-na-poczcie-we-Wroclawiu-Ewakuowano-60-osob,wid,9653368,wiadomosc.html?ticaid=17b0d

12 luty 2008r.wysłałem pustą skorupę granatu ręcznego f-1 wraz zapalnikiem,i opinią biegłego kwp.policji .podczas wielkiej akcji opinia nagle wparowała,koszty akcji to około 100 tyś. zł.złożyłem reklamację i dostałem 110 zł.jak myślicie za takie szkolenie to chyba mało.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:41 18-03-2009

Napisano
BZDURA jakich mało. Co też te pismaki nie wymyślą z granatami :-D
Znajomy pracuje na tym urzędzie. Oczywiście policja była i ewakuacja pracowników również. Ktoś przesyłał poduszki powietrzne do samochodów i jeden z ładunków piro tam umieszczonych odpalił.
A ze skanerami to prawda, to tak ku przestrodze dla Allergowiczów.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:40 18-03-2009
Napisano

taka opinia ,a raczej coś co daje do zrozumienia że towar został przebadany,i to znikło,czy poczta polska nie zadbała o mój interes,ciekaw jestem jakby w przesyłce było kilo mąki,to myślę że już bym siedział i to grubo.czy można ukrywać dowody w postępowaniu KPK.?????.JAK TAK TO PO CO CAŁE TO KPK.

Napisano
demokracja.. psia mać!!

jakie skanowanie? jakie ewakuacje?
to są prowokacje i naduzywanie prawa obywatelskiego..

tłumaczą się prewencją, a za to najzwyczajniej w swiecie powinien ktos poleciec z wysokiego stołka!

to nie jest Korea Północna..
założe się że łamią tym sposobem Konstytucję RP i jasno mozna to udowodnic.

pozdro!
Napisano
granat to jedno,a drugie to przez ten rok mam non stop różne perypetie prawne,nie będę się rozpisywał.50 tyś,to prawda,zadość uczynienia za stres i nerwy,chciałem 100.dostałem 110zł.
Napisano
Dostałeś od PP maksymalne odszkodowanie.Jeśli policja pozwie Cię do sądu o koszty akcji,albo o przesłanie niebezpiecznego produktu - załatwiaj takie kłopoty przez adwokata.Na dziś Poczta ma rację.
Napisano
coriolan nie mogę zrozumieć twego stwierdzenia (albo o przesłanie niebezpiecznego produktu) proszę o jaśniejsze stwierdzenie.
Napisano
temat wielo-wątkowy 19.03.2009 mam sprawę główną,oczywiście w sadzie,za posiadanie legalnej i już przebadanej z poprzedniej sprawy amo.ciekaw jestem co będzie?jestem dobrej myśli,przez ten rok w związku z f-1 miałem pełno nieprzyjemnych spraw policyjno-sądowych,po wyroku skazującym to i bezrobotnym się stanę,bo moja firma zatrudnia nie karanych.f-1 nie podlega ust.o broni i amunicji.
Napisano
Jak sprawę wygrasz - pozwij Skarb Państwa /Prokuraturę/ o zadośćuczynienie za krzywdę moralną za oczywiście bezpodstawne oskarżenie.Bez adwokata się nie obejdzie.
Napisano
O skanerach na poczcie pierwszy raz słyszę. To już jest całkowita inwigilacja. Strach już cokolwiek kupować żeby nie zostać namierzonym. W jakim celu te paczki prześwietlają? Na każdej poczcie mają takie cudo?
Napisano
Sprawdzaja czy masz abonament tivi zaplacony...
A czego sie ludziska spodziewacie? Najnowszy projekt naszej elity sejmowej - sami beda wymyslac pytania do spisu powszechenego (2010) - preferencje seksualne, plany rozwojowe, jakie placicie rachunki za prad, wode telefon...
Napisano
Może nie napisałeś w opisie przedmiotu jak wysyłałeś że jest to pusta skorupa granatu z dezaktywowanym zapalnikiem !
A jeszcze lepiej może wysłałeś to wszystko poskręcane !
W takiej sytuacji nie dziwie się pracownikowi
- prześwietla a tu cały granat w opisie paczki patrzy np. zapalniczka
Chłopak wszczął alarm !

I jeszcze jedno skierowane do pana <profos> głupie pytania zadaje Na każdej poczcie mają takie cudo?" tak w powiatowych i gminnych też :)
Niech pan poczyta trochę w necie to się dowie gdzie mają i poco !
Może to i forma inwigilacji jak dla nie których ale w obecnych czasach takie działania są potrzebne. Ale przecież nikt ci tam z CBŚ nie siedzi i nie patrzy w przesyłki i zapisuje pan Marek kupił zegarek , pani Jola wysłała dzbanek itd
Po prostu siedzi chłopek roztropek paczki mu lecą i patrzy czy coś niebezpiecznego się nie przemieszcza po ich taśmie

Zdrów :)
Napisano
Panie topik, to Pańska odpowiedź wydaje się być głupia. Ja zadałem konkretne pytanie na temat, a Pan tu cwaniakuje i mnie odsyła do netu. Jeżeli nie ma Pan nic mądrego do dodania to radzę powstrzymać się od trolowania i udzielania takich bezsensownych odpowiedzi.
zdrów!
Napisano
Kol. Topik_2006 zadał proste pytanie: czy napisałeś w deklaracji, że wysyłasz pustą skorupę granatu, czy może napisałeś że to zapalniczka, a może że to pisanki wielkanocne??? [mój przyp.]

Bo jak zadeklarowałeś, że to pusta skorupa granatu to jesteś O.K. ale jak tego nie zadeklarowałeś to moim zdaniem powinni Cię obciążyć kosztami całej akcji, bo z granatami w paczkach żartów nie ma.
A co do tej tzw. inwigilacji związanej z prześwietlaniem paczek, to uważam, że pracownik poczty spełnił swój obowiązek i dobrze zrobił bo po 11 września roku pamiętnego dość powszechnie wiadomo, że świat już nigdy nie będzie taki sam jak poprzednio, a i my wkładamy palce między drzwi" w różnych zapalnych miejscach na świecie.
Inna sprawa, że u nas w Polsce jak zawsze dochodzi do przegięć" i ostatnio wyczytałem, że Rząd Stanów Zjednoczonych nie zostawił na nas suchej nitki przyrównując, jakby nie było swojego najlepszego[?] sojusznika, do niemalże Korei Płn. za... łamanie praw człowieka. A koronnym argumentem było to, że u nas na pocztach instaluje się urządzenia do...rozpoznawania pisma na zaadresowanych przesyłkach, a to już krok wg. nich do totalitaryzmu pod płaszczykiem walki z [no właśnie z czym?], bo to przecież nie granat w paczce...
Napisano
paczka pocztowa to jest opis przesyłki i zawartości,przesyłkę wysłałem listem poleconym, do 2 kg.nie ma możliwości opisania przesyłki i tu jest problem,bo w liście poleconym za podpisem do 2 kg,można przesłać nawet bąbkę atomową i tu jest mały problem???prawny.co z tym bo dotyczy wielu z WAS.!!!!POZDRAWIAM.NAPISZĘ CO ZE SPRAWĄ W SĄDZIE,STG.śliczny model.
Napisano
stg poczta CI oddala kase za wartosc przesyłki. Wielką niepoprawnością jest żądac od poczty 50 tys za koszty akcji. Jesli już chcesz z kimś się sądzić to z policją ale jestem przekonany że narazisz sie na śmiesznosc i stracisz dodatkowe nerwy i czas. Tak na marginesie, po co CI to?
Napisano
dałem sobie z tym spokój,kwotę wpisałem 50tyś.tylko dlatego że procedura reklamacyjna nakazuje wpisać kwotę więc wpisałem,to wszystko co pokazałem wskazuje w jakim to normalnym kraju żyjemy,i na co idą pieniążki podatnika,myślę ze po uchwaleniu nowego budżetu więcej policji na ulicach będzie,i na takie durne akcje nie będzie kasy.pozdrawiam,0 13:15 zamykam temat w sądzie co będzie???napiszę.
  • 1 year later...
Napisano
Swoja drogą, to w całej tej akcji prócz policji i pocztowców nie popisał się też...specjalny pies.

(..) na miejsce wezwano specjalnego psa, który siadając przy przesyłce potwierdził wcześniejsze przypuszczenia. Ostatecznie przesyłką zajęli się policyjni pirotechnicy, którzy zabezpieczyli granat"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Granat-na-poczcie-we-Wroclawiu-Ewakuowano-60-osob,wid,9653368,wiadomosc.html?ticaid=1a3c5

Może zawinąłeś, stg, skorupę w papier po kiełbasie kupionej wcześniej w sklepie?

i nie bardzo rozumiem ten fragment:

Obecnie nie wiadomo kto wysłał przesyłkę i do kogo była zaadresowana"

stg, chyba nie zapomniałeś zaadresować?
Artur
Napisano
Powyższy wpis w związku z wątkiem:

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=671865#1073163

gdzie jest aktualny stan sprawy (szkoda, że nie ciągnie się to tutaj, bo po co dwa wątki o tej samej sprawie, może da się je scalić dla porządku?).
Artur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie