janushew Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090109/MIASTKO/869848165 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Ratunku, bagnety też mu policja zabrała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fester Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Głowice pancerne". Nie ma co, fahowdzy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 A skrzynki po pomidorach jeszcze wolno mieć w domu? Bo po amunicji to już chyba nie.Szczególnie ten młynek po prawej wygląda na śmiertelnie niebezpieczny.Dobrze, ze chcą go sądzic, a nie rozstrzelali w najbliższym lesie, za ten arsenał.Szkoda chłopa.Jak nigdy tego nie robię, to teraz napiszę: żal.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin887 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Jak ci w domu znajdą cały nabój to razem z nim zabiorą wykrywacz metali, szpadel, wszystkie stare rzeczy- bo moga pochodzić z nielegalnych wykopków, facetów powinni też kastrować bo narzędzia do gwałtów też mają. A miało być tak pięknie za PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 To jak by się tak głębiej zastanowić ,to jesteśmy zalogowani na najbardziej mafijnej i przestępczej stronie w Polsce .99 % z nas to terroryści i typy z pod ciemnej gwiazdy ,chowający po swoich gablotkach bagnety,guziki i monetki pochodzące z podłego przestępczego procederu .Wietrze w tym jakiś spisek fizyków i matematyków ,którzy w ten sposób chcą w nas zabić miłość do historii ,bo w żaden inny racjonalny sposób mój umysł nie daje się przekonać że to co się w koło dzieje jest normalne . Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał jak działa totalitaryzm to ma przykład. Dajcie człowieka a paragraf sam się znajdzie. Policję powiadomił zapewne jakiś życzliwy sąsiad, weszli do mieszkania i BINGO! mamy przestępcę! będzie premia na początek roku! A biegli z balistyki i archeologii to przcież też ludzie i zarobić muszą, przecież każda taka ekspertyza kosztuje kilka tys PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 a co tam podatnik zapłaci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twetty Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 i kolejna wielka, przesadna sensacja - żenujące. Tak to jest jak we współczesnym świecie ludzi karmi sie sensacją. Czytam troche juz to forum ale na link do artykułu pozytywnie i jasno przedstawiającego nasze hobby jeszcze nie trafiłem, czy był takowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Nalot sie robi wtedy gdy Policja ma dowody ze czlowiek trzyma materiały nielegalne. A wyraznie pisza ze znalezli naboje i proch strzelniczy i ze posiadał broń. Jedno, drugie i trzecie jest nielegalne. A to ze pokazano zdjecia przedmiotów legalnych to o niczym nie swiadczy. Policja nie musi udostepniac materiałow operacyjnych. A mowa jest i o bagnetach i skrzynkach no bo to wyszło" przy okazji weryfikacji wszystkiego. Sprawdzenie wszystkich milosnikow militariow jest tak samo niemozliwe jak sprawdzenie uzytkownikow pirackich kopii Windowsa. Tym bardziej ze moda na militaria ciagle rozwija się, co widac i na polach i w lasach.Final obstawiam tak, ze dostanie w najgorszym wypadku rok w zawiasach i zarekwiruja tylko to co nielegalne a reszte oddadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 W gazetowym wydaniu GP, dodatkowo; zarekwirowano wykrywacze, i odpowie za ielegalne poszukiwania", a to z niedalekiego Bytowa:http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090107/BYTOW/983401955 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 wykrywaczem sobie mogl grac w tennisa a jak nie zlapali go z nim na polu to mogą skoczyć :Prownie dobrze moze zeznac ze wszystko znalazl na powierzchni po tym jak woda wymuliła przedmioty i co wtedy ?:)oczywiscie nie jestem fanem domowych arsenałów ktore sa faktycznym i realnym zagrożeniem, a nie zbiorem szrotów..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Dokladnie. Wykrywacz to tak jak nagrywarka DVD. Legal ale jesli wypalasz na tym pirackie kopie komercyjnych programow to staje sie narzedziem przestepstwa. Nieznajomosc prawa szkodzi i stad jest tyle tytułowych wtop". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Kolego Ostoja, może ja widzę jakąś inną wersję, ale gdzie tam jest coś o posiadaniu broni? Chyba, ze chodzi o tego panzerfausta, ale z tego co wiem, to maczugę można posiadać bez zezwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 cyt.: (...) odpowie m.in. za nielegalne posiadanie broni."Przeciez nie napisalem ze na zdjeciu widac jakas bron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 cyt.: (...) odpowie m.in. za nielegalne posiadanie broni."to tak jak.. odpowie za posiadanie narządu, ktory moze sluzyc do gwałtu..troche nietreściwie napisane.. pachnie kiczem.. przyklejaniem drugoplanowych ściem..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 No bo,to pisał jakis dziennikarzyna. Ustawa mowi co jest bronią a co nie jest. My czytelnicy mozemy sie tylko domyslac czy faktycznie byla tam sprawna bron bez zezwolenia czy tylko straszak z odpustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Tego (lub bardzo podobnego) panzerfausta widziałem na allegro :D pisało tam, że jest oryginalna jest tylko rura a reszta dorobiono z drewna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOCNY-J Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Panowie trzeba zrozumieć że wśród policmajstrów też są zbieracze i nie ma to jak fant juz gotowy.Znam pewną historyjkę gdy panowie weszli z drzwiami i zatrzymali cały dorobek kilkunastu lat zbierania.Oczywiście śledstwo i co sie okazało że zbiory nie są w świetle prawa bronią ,oddano,przeproszono(dzrzwi nie naprawiono) lecz niestety nie wszystko wróciło, perełki przepadły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 policjanci są znawcami,wiedzą co robią,powiem wam że mnie tez okradli dwa razy w 1984 i 2008 r dalej nie będę komentował.życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 To strzelajcie do złodzieji i będzie po kłopocie.Następnym razem,zastanowią się z pukaniem.pzdr.Szkoda kolekcji,szczególnie tej skrzynki po amunicji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Panowie. Jeśli macie cenne eksponaty prowadźcie ich dokładną ewidencję fotograficzną i opisową. Dokładne foto, charakterystyczne cechy przedmiotu, wartość.Jeśli są to przedmioty legalne pokazujcie je zaufanym osobom tak aby później zaświadczyły one, że je posiadaliście.Jeśli policja przekręci cokolwiek umożliwi to dochodzenie swoich praw przed sądem.Nawet jeśli skradziony przedmiot nie wróci do Was to można walczyć o odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 tak ,mihura ,strzelajcie !Z czego tylko mi powiedz ? Z wiatrówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 co za kraj ludzie miej pustego panzerfausta i skrzynke od amunicji to jesteś przestępca a mi rower zajumali to to do teraz się nie znalazł wstyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Jestem prawdziwym gangsterem i terrorystą w jednym. Słowik to mi do pięt nie dorasta. mam w domu dwie skrzynki na ammo do mgiety ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.