Skocz do zawartości

Wydobycie TYGRYSA???

wm71

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Teren nie jest rozlegly i dwie osoby (jedna z magnetometrem i druga jako ubezpiecznie )mogy przejsc cale trzcinowisko w ciagu jednego dnia. Byly w tym roku mrozy pozwalajace na taka akcje na bagnach i byloby wiadomo czy cos tam jest. Proste jak drut. Oczywiste rozwiazania sa, niestety chyba jak zawsze, obce urzednikom bez pomyslow. Widocznie jakis dyrektorek nie wiedzial jak sie do czegos zabrac i poszukal pomocy zbieraniny z internetu. Ton ostatniego postu wskazuje, ze cos sie dzialo ale nic z trzcin nie wyszlo. Szum medialny byl. Fotografie i wywiady pewnie tez. Cel zostal osiagniety i pare osob dowiedzialo sie o istnieniu jakiegos muzeum i kolejnego dyr.-organizatora wykopywania g.... w swietle fleszy reporterow.
Napisano
A nie mozna napisac prawdy, ze dyr. zna sie lepiej na rozliczaniu sobie diet niz na kopaniu i cala akcje przygotowal jak przedszkolak? Teraz wyjdzie na to, ze winni sa wszyscy, oczywiscie oprocz organizatora. Gdybym chcial kogos obrzucic blotem to bym to zrobil. Szefowie akcji ¨wydobycia tygrysa¨ udowodnili swoja indolencje i potwierdzili ile sa warci. Czy nadejdzie kiedys czas, gdy jakis utrzymanek podatnikow np. urzednik muzealny uderzy sie w piersi i wprost powie: ¨-Panowie sp..... sprawe¨? Wtedy za odwage cywilna by u mnie przypunktowal. Ale panu z Bydgoszczy to nie przejdzie. Zbyt wielkie ego nie pozwala.
Napisano
To znaczy jak?Jak ktoś się włamie komuś do chałupy i pocharata kogoś i ukradnie coś to żle?A jak po nocy na wydrę wyrywa coś z ziemi to dobrze?Jak przejedzie kogoś na pasach to żle?A jak przekracza prędkośc w mieście o 70 km to fajnie?
Napisano
Porównując sytuacje w Rosji i w Polsce trzeba zawsze pamietac, ze CCCP to bylo panstwo wojskowo-policyjne, a zwykly szary obywatel NIC nie znaczyl i NIC nie mogl.
Wiele z tych klimatow przetrwalo do dnia dzisiejszego,z pewnymi roznicami. Wiele zamknietych i tajnych wojskowych rejonow stalo sie otwartymi.Obywatele moga podrozwac swobodnie, a wiec również krecic sie tam gdzie jeszcze niedawno byly zasieki i krotkie tresciwe ostrzezenia(ktore sam na wlasne oczy widzialem) Opasno- strielajut" Uwaga strzelaja.Poza tym militaria przestaly byc tabu dla cywilow.A ze dawnych terenow frontowych/bagien/jezior jest tam kilkanscie razy wiecej niz u nas to i wiecej fantow wychodzi.
  • 4 weeks later...
Napisano

Link do artykułu:
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081222/REPORTAZ/303929138

Foto z tytułem: Arkadiusz Kaliński, dyrektor PMW, ogląda resztki pojazdu wydobyte z bagna"
(Fot. Autor)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 17:18 07-03-2009

Napisano
Czy mędrzec z muzeum zabrał się do oboty" po uzyskaniu informacji, że ktos z redakcji Odkrywcy był w nadlesnictwie w sprawie Przepałkowa ? I narobił hałasu w prasie aby uprzedzic konkurencję ? Takie informacje słyszałem w Bydgoszczy. Czy to możliwe?
  • 1 month later...
Napisano
Taaa...wiosenne roztopy to idealny czas na wydobycia...

Może główne siły zostały skierowane do przygotowania na sezon najnowszych zakupów a nie uganiania się po bagnach za mrzonkami?
Napisano
Wiesz pomsee
Ostatnio oglądałem bodajze na TV explorer" reportaz o jednym kolekcjonerze sprzętu pancernego z Anglii.Na pytanie skąd ma taką perełke jak Panther odpowiedział...z Polski.
Moim zdaniem czasami jest czeski film"...
Napisano
Kurcze, takiego czegos nie da sie przeciez wwiezc do Anglii po kryjomu. Czy nikt go nie pytal skad jedzie czolg, czy ma zezwolenie z kraju z ktorego go wywiozl? Czy nie ma w UE zadnych przepisow na takie cos?
Napisano
Ostatnio oglądałem bodajze na TV "explorer reportaz o jednym kolekcjonerze sprzętu pancernego z Anglii.Na pytanie skąd ma taką perełke jak Panther odpowiedział...z Polski."

Kolekcjoner nie z Anglii, a z USA. Słynna Pantera z Bieleckich Młynów
Od czasów tej Pantery wiele wody w Czarnej Nidzie upłynęło. Dziki Wschód" się skończył, teraz sprzęty do Polski się przywozi
Napisano
Trooper85
Dobrze wiem co pisze i co oglądałem.A odnosnie Pantery z Bieleckich Młynów to tez był o tym program.I faktycznie jest w USA.
Dziki Wschód" sie skonczył????????To chyba mieszkamy w innych krajach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie