Skocz do zawartości

Kac gigant

kundzio11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8total4 masz tak samo jak ja:) na kaca najlepiej obfite śniadanie typu jajecznica i inne jak dla mnie najlepsza metoda!!
hehe traper to może sikawkowym powinieneś być:)
Napisano
Kac? Jeszcze nie doświadczyłem. Zwykle rano tylko przez godzinke suszy (poprzedniej nocy nawet 5 flaszek może pójść na 3-4 osoby + krata piwa i kilka tanich win). Ale jedno jest pewne :], nie ma to jak widok odlatującego kolegi :D a to dlatego, że samemu się jeszcze tego nie doświadczyło :}.
Napisano
witam
panowie to chyba nie te forum !
za chwilę posypią sie pytania:
co zrobić jak mam sraczkę,jak mnie boli róg dupy,jak zawiązać buty.
pozdrawiam-arti
Napisano
DJ MHz
więc tak przyjąłem, że pili byście w 4 osoby,
podzieliłem równo alkohol więc wypił byś 635ml wódki 40%,
5 piw dużych 0,5L 6%, jedno tanie wino(nalewka) 0,7L 12%
w wódce masz 200g alkoholu
w piwie masz 120g alkoholu
w winie masz 67g alkoholu

łącznie wypiłbyś 387g czystego alkoholu

przyjmując, że ważysz 90kg i jesteś facetem, a alkohol spala się w płynach ustrojowych człowieka to statystyczny współczynnik dla ciebie wynosi 0,7 więc masa twoich płynów wynosi 63kg
po prostych przeliczeniach wychodzi zawartość alkoholu we krwi w promilach która dla ciebie wynosi 6,14 promila
zakładając, że pił byś 6h, ubytek w gramach (gdy spalasz alkohol) to max 12g na godzinę
więc z twojego organizmu, wyparowało by max 72g alkoholu
co daje 315g alkoholu wtedy twoje promile maleją do 5,00

Śmiertelna dawka alkoholu zaczyna się od 5 promili...

Więc takie bajki jak piszesz to możesz opowiadać w przedszkolu albo w gimnazjum dzieciakom

pozdro!
Napisano
wiadomo że to tylko przypadki, ale że jeszcze wsiadł do samochodu to już wogóle kozak;) najbardziej to mnie rozwalił pkt 13: W latach siedemdziesiątych na etykiecie duńskiej wódki pojawił się następujący napis: “Dawka śmiertelna - 4,5 promila alkoholu we krwi! Nie dotyczy Polaków i Rosjan”."

PozdrO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie