AKMS Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 http://gazetaolsztynska.wm.pl/Natrafili-na-niemieckie-dzialo-szturmowe,49434Heh, niezła sprawa. Na 1000 stawów i jezior w których podobno" coś jest, w 1001 mozna faktycznie trafic na takie cudo.
zbyniek Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Jak na Polskę to znalezisko pierwsza klasa.pozdr
Vitt Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Zwróćcie uwagę na komentarz gościa o nicku Karo. Zawsze byłem niepoprawnym optymistą...
Cronos Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Jeśli dobrze widzę.... To może być calak z silnikiem bez tylnej płyty! ale ciekawi mnie czemu wystaje koło napędowe, pewno pojazd jest ładnie rozwalony;(Trzeba to rozdmuchać i nagłośnić żeby nagle nie zniknął:P
esterendensen Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Aha.No i widac,ze sprzet jest pociety palnikiem.Jest to troche wiekszy kawalek niz ten z Krzewatej. Kolego Trooper85.Sorry za skopiowanie zdjecia...
PATRON Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 esterendensen - nie bardzo wiem co chcesz wnioskować jak widać że to III , a już nie wiem kompletnie co to ma wspólnego z kawałkiem IV ze zdjęć ...PATRON - FWP
esterendensen Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Nie jestem specjalista w branzy pancernej,moze to i trojka.A ostatnie zdjecie(kola napedowe) ma sugerowac,ze to kawalek przodu,a nie calak jak ktos wczesniej pisal.
Trooper85 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 W latach pięćdziesiątych wojsko próbowało go wyciągnąć. Z marnym skutkiem."Zapewne w standartowy sposób: jak się nie dało wyrwać na raz, to pare ładunków i po problemie (jak z Lufcikiem"). Niezależnie od tego ile procent Stuga uda się im wyszarpać, będzie to mocno ozmienione na drobne"P.S. Esterendensen, wybaczam :)
dr.tommy Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Jak to w dwójkę można wyciągnąć stuga z bagna ;). Chłopaki ściągnijcie tych dwóch panów prezentujących sie na tym filmiku do Grzegorzewa i wyciągną tą wanne bez problemów.
tadekniejadek Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Znalezione przypadkiem, choc miejscowi wiedzieli o nim i widzeli jak LWP cielo go na zlom w latach 50, wlasciciel (jego pelnomocnik bo on sam jest za granica) terenu kopal staw, to jest prawda. Jak tylko koparka dotarla do metalu znalazlo sie wielu chetnych na pociecie i oddanie znaleziska na zlom, dzieki szybkiej akcji wsponianego przez gazete stowarzyszenia prace zostaly wstrzymane. Zostala zawiadomiona policja i konserwator zabytkow w Olszynie. Jeszcze wczoraj tern byl pilnowany przez miejscowa policje i ludzi z wspomnianego stowarzyszenia.Co do samego pojazdu to jest to tylko marny fragment, ma jakies 2-2,5 metra dlugosci, z czesci mechanicznych zostala tylko skrzynia biegow i kola napedowe, wszystko cos sie dalo wykrecic, odciac, wyrwac zostalo oddane na zlom w latach 50.
Lemeryt Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Jeśli ktoś dysponuje większą ilością zdjęć wraku to prosiłbym o ich wklejenie. Wielu z nas chętnie je obejrzy. Kawałek, mniejszy czy większy .... cieszy.Pozdrowienia dla dwóch panów z dna bajorka
Cronos Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Teraz jak rzuciłem okiem to serio przód:p lepszy rydz niż nic
zalman Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Faktycznie ćwiartka Stuga... niewiele ale zawsze ...skrzynia też rozwalona z tego co widać...
sil3nt Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 Coś więcej wiadomo na ten temat ??Wyciągnęli, walczą dalej, zostawili ??z Warmińsko Mazurskiego Forum Poszukiwaczy niewiele wiadomo ;/http://www.wmfp.cyberdusk.pl/forum/viewtopic.php?t=1199
dr.tommy Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Czy ktoś zna dalsze losy tego stuga?? Wyciągneli go? Jakieś fotki??
Frozzer Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 ciekawa informacja pojawiła się tutajhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?p=329772#329772
acer Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Hahahaha, nie ma to jak starzy znajomi, dobre :)
kopacz18 Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 coś sprawa tego działa przycichła w cieniu akcji spod Grzegorzewa - wiadomo już coś więcej o jego losach? - ktoś wyciągnął to co z niego zostało, czy ozmył się"... w błotnistej toni... pozdrawiam!
skyluke Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Właśnie, a tak były by części zamienne do pozostałych dwóch ;)). Oby nie poszedł na żyletki.Pozdr
Frozzer Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 ten fragment podwozia jest od panzer / stuga 3 wiec czesci raczej nei beda kompatybilnei poki co nadal on lezy w bagienku
wm71 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Nie wiecie co się dzieje z tym działem a raczej jego resztkami?
kopacz18 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 nikt nic nie wie? - nie wierze - są jacyś miejscowi? - niech ktoś coś napisze - pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.