emes Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Napisano 3 Kwiecień 2008 Właśnie w wawie mówili,że policja złapała poszukiwacza z wykrywką,koleżka podobno z Łodzi,straszą go 10letnią odsiadką-lepiej za dresiarzy by się zabrali!
adek_ Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 tez o tym słyszałem, ale tez słyszałem ze wykopał mine i kopał fanty które sprzedawał na allegro. Korzystał także z serwisów internetowych gdzie zdobywał informacje informacje o miejscach gdzie działa sie historia;) Póki co widać, że najwięcej wpadek jest przez allegro
Xanadu Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 A tu macie detale: http://www.lodzka.policja.gov.pl/kwp/content/view/2670/277/
emes Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Napisano 4 Kwiecień 2008 No faktycznie,jak rył po stanowiskach archeo to niezły dureń
markuspro7 Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 kurhany i inne stanowiska archeo to faktycznie mina!Ale takie rzeczy się wie - no przynajmniej powinno się wiedzieć.
Romo Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Swoją drogą to facet miał szczęście na tych stanowiskach", nawyciągał tyle moniaków za pomocą ACEa ? - przecież takie fanty leżą głęboko - no chyba, że buszował po terenie na którym akurat trwały prace archeologiczne. SZALENIEC :-)
MK Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Co do plądrowania stanowisk archeo się nie wypowiem, bo by parę k... i ch... na gościa poleciało, ale jestem zauroczony orłem z tej blaszki z drugiego zdjęcia :)
Catadero Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 To nie blaszka tylko klamra od pasa. Niedługo to i łuski będą zaliczane do szczególnie cennych dóbr kultury. Bo jak widać guziki już są.A za kopanie na stanowiskach to należy mu się.
MK Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Catadero, wiem ;) piękny orzeł owego" wzoru :) Z guzikami i klamrą się nie popisali przy fotce, lepsze wrażenie zrobiłaby jedna - ta pierwsza.
krystian-szabla Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 hmm ale faktem jest ze mozna z niewiedzy rozkopywac stanowisko archeologiczne , brak jakichkolwiek oznakowan i informacji a potem lapia czlowieka i do pudla
cis Napisano 4 Kwiecień 2008 Napisano 4 Kwiecień 2008 Te stanowiska archeologiczne moga być jak 322 575 km.kw.pewnej powierzchni, powstać według uznania, nie przed a po, nawet w formie słowanej. Kto to bedzie później sprawdzał. Reszte dopowiedza w media. Gdyby to był inny kraj nawet bym o tym nie pomyślał, ale to jest niestety ten. Obym sie mylił.pozdr.
jacenty2004 Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Ale natrzepał skarbów" na tych stanowiskach archeo niech ja skonam :)))!!!Jak chciał zarobić to się powinien zwąchać z mafią i ...handlować narkotykami ,zbierać haracze, albo likwidować konkurencję.Miał by wtedy kasę jak trzeba i debeściaków co go teraz złapali w kieszeni,a w razie totalnej wpadki dostał by z 5 lat w zawieszeniu biedny miś....a tak ma przerąbane i dostanie 10 lat za guziki warte 10 zł :) KOCHAM ten kraj !
krzychu72 Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Fanty że wszystkie muzea będą walczyć o taką kolekcje . Tylko że znowu idzie w świat jacy ci poszukiwacze to złodzieje , a to jest najbardziej żenujące że to archeolodzy donoszą
panadam12 Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 jak znajdziesz na polu sredniowieczna monete to juz mozna to uwazac za stanowisko archeologiczne?z tego co widze na zdjeciach to wszystkie pola w polsce powinni opisac jako stanowiska archeologiczne,wedlug mnie koles za bardzo sie wychylil sprzedajac fanty jakie mozna znalezc na zwyklym polu,a reszte podkoloryzowali niebieskie ch....,no coz,trzeba zadbac o statystyke prawda?
talgo Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 pewnie niedługo to będzie strach co kolwiek tu pokazywac bo od razu wlecą na chate bez zapowiedziludzie bedą chowali po kątach albo sprzedawać w niemczecha mam jeszcze takie pytankona jakiej podstawie działa PERKUN z Lubonia no bo też chodzą z wykrywkami ,eksplorują itp
jagoda Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Tyle było krzyku strachu i bicia pijany a tu prokuratura umorzyła postępowanie! Człowiek jest czysty jak łza dziewicza!Młyny sprawiedliwości mielą powoli acz dokładnie!
latający holender Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Garść boratynek i guzików...Prawdziwy sukces służb ! Ale może w naszym kraju jest już tak dobrze i bezpiecznie,że panowie się nudzą...
8total4 Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 mityczne Boratynki czyli przepowiednia ze średniowiecza..ekstra stara klamra z epoki Cara łupanego..a gdzie pamięć o tym że nasi przodkowie zostawili to dziedzictwo dla NAS - NARODU ?Dziedzictwo rządowe czy narodowe ?owszem jezeli kopal na stanowiskach archeo - sk... syn i złodziej..Ciężko mówić o detalach skoro nie prowadzi się człowieka za rękę..bynajmniej wiele sytuacji woła w kraju o pomstę do Nieba a prawo o kategoryczną nowelizację..ehh..pozdro!
robert 88 Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 kolejny pokaz głupoty :) boratynki - średniowiecze :) guziki 2 RP - bez komentarza ! ! ! panowie policjanci , trochę wiedzy potrzeba ! chęci to zamało !
SaperDębica Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Skukces niebieskich xD. Garsc boratynek to prawie jak rozbicie mafi. Przeciez panowie smerfy nie beda chodzic po osiedlach i lapac kiboli bo jeszcze oberwa po lbach. Zbyt niebezpiecznie. Latwiej poszukiwaczy gnebic bo nie beda stawiac oporu. H... i tyle nie policja.
jagoda Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Panowie! Ja tylko spieszę donieść, że wszystkie zarzuty jakie były owemu człowiekowi postawione przez policję, prokuratura oddaliła i z tego należy się cieszyć!Pozdr MJ
SaperDębica Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 No to sie widac znalazl jakis jeden madry prokurator. Brawo. Tylko zeby jakis pan policjant nie powiedzial pozniej : My ich lapiemy a prokuratura wypuszcza. Pozdrawiam
J@cekW Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Jak zwykle któryś z funkcjonariuszy okazał się nad gorliwy. Niestety czasami ludzka głupota nie zna granic. Co do stanowisk archeo gość przesadził, jestem zdecydowanie przeciw!A tak w ogóle chodzimy z wykrywkami hobbystycznie czy dla zarobku? Za robotę niech się chłopak weźmie a nie guziki na allegro sprzedaje :)Całe szczęście że sprawa skończyła się pozytywnie!Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.