Skocz do zawartości

Czapeczki z Adim i inne rekwizyty spod znaku 88

Mauser98k

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rence opadywujom...
Przy każdej takiej historii przychodzi mi do głowy to samo pytanie: czy ci piewcy słowiańsko-aryjskiej rasy (czy innych durnot jakie tylko oni potrafią wymyśleć), wiedzą, że Polacy to byli dla ich idoli" raczej unter" niż uber". I że ich samych ustawili by jako drugich w kolejce do gazu.

Nie będzie niemiec pluł nam w twarz sieg heil!"

Aukcja ma charakter kolekcjonerski , nie propaguje żadnej ideologii oraz nie nawołuje do żadnych przekonań"
Znacie jakiegoś kolekcjonera koszulek i czapek z neonazistowskimi symbolami???
Napisano
Myślę że 90% zwykłych ludzi nawet nie zwróci uwagi na te naszywki, a tylko wtajemniczeni w temat.
Co innego jakby sprzedawał czapki ze swastyką czy wroną, wtedy każdy wiedział by co i jak, i aukcja przeszłaby do historii...

ps. A może wymyśli ktoś czapkę z czerwoną gwiazdą lub sierpem i młotem, ciekawie by wyglądała :P
:)))
Napisano
Z czerwoną gwiazdą raz poproszę ;)

Jeżeli chodzi o te czapeczki to o ile się orientuję to raczej oferta jest skierowana do skinów nazistów- a dla nich nie ma różnicy narodowość, (no prawie :p ) a rasa itp.
Debile pozapominali co SS wyrabiało na naszych ziemiach...
Z narodowością to mają szajbę tak zwani narodowcy często powiazani z Młodymi Wszechpolakami. Dla tych znaczenie ma narodowość i rasa. Wierzą w Boga i leją Żydów, murzynów i całą resztę iepożądanych". Też debile...
Napisano
ogolnie subkultura skinheads nie miała nic wspólnego z zadną polityką, w Anglii ruchy te zapoczątkowali Jamajczycy.
po rozłamie w `83r powstały nacjonalistyczne i neoprawicowe bojowki, okreslajace sie mianem skinheads, niestety w obecnych czasach 90% skinheadów to ci z 'prawicy' tzn. NS albo nacjonaliści.
w Rosji podobno plaga..

pozdro!
Napisano
Tak. Niestety banda pajaców wypaczyła taki piękny ruch jakim była subkultura Skinheads w Wielkiej Brytanii. Kiedyś oglądałem w TV (nie pamiętam jaka stacja) dwu i półgodzinny chyba reportaż o ruchu Skinheads. I tym starym, który powoli się odradza np. SHARP, i tym wypaczonym. prowadzący (Skinheadzi z WB o ile pamiętam jeżdzili m.in. w odwiedziny do S. w Niemczech, Hiszpanii, USA, Polski, Szwecji. Żałuję, że nie było niczego pod ręką żeby to nagrać... Jka byli w Polsce oczywiscie w reportażu znalazła się bijatyka z Policją przed jakimś koncertem :(
Napisano
SHARP - SkinHeads Against Racial Prejudice - mialo na celu przypomnienie młodym ludziom, iż ruch skinheads nigdy nie był pod wpływami żadnych dogmatów politycznych, rasizmu i nacjonalizmu.
Napisano
Pierwotnie to była swego rodzaju odpowiedź na subkulture hipisów. Hipisi wywodzili się w większości klasy średniej lub nawet wyższej. Ruch skinheads wyrósł na biednych angielskich robotniczych przedmieściach. Tam nie było miejsca na długie włosy, sandałki (tzw jezuski") czy spodnie - dzwony. Krótkie włosy (raczej jeżyk" niż na łyso) i ciężkie robocze buty. Słuchali rege i ska. I trzymali sie z dala od jakiejkolwiek polityki. Dzisiaj najbliżsi temu pierwowzorowi są chyba tzw. rudeboys.

A to z neonazistowską plagą w Rosji to prawda. Wybryki naszych nazioli to nic w porównaniu z tym co tam sie dzieje.
Napisano
Panowie...
Czy Wy za bardzo nie przesadzacie?Nie jestem zadnym neo nazi a zamierzam kupic kurtke w kamo eichentarn" do lasu.Po prostu uwazam (pewnie nie tylko ja} ze eich" to jedno z najlepszych kamo maskujących.Szczególnie w okresie letnim.I co?I je po prostu kupie.
Gdyby ten kamuflaz wymyslili Eskimosi tez bym go kupił.

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
A może kubeczek?

http://allegro.pl/item303576784_kubki_z_godlami_dywizji_waffen_ss.html

Szkoda, że już luty, babuni albo dziadziowi by się spodobał, odświeżył dawne wspomnienia...
Napisano
Zwierzu - kupiłem dokładnie te spodnie, poza kamo nic ich nie łączy z portkami ss, krój jak normalne BDU. W miarę wytrzymałe i dobre na zimę i wczesną wiosnę. Wada to materiał z przewagą poliestru nad bawełną, dletego dobre raczej na zimne pory roku, no i kolory, który szybko płowieją. Ale za tą cenę to w miarę dobre portki na zimowe babranie w ziemi.
Napisano
Zwierzu- jakbyś miał na tych portkach runy SS to by był nieprzyjemne, a że są podobne...
A propos kubeczków- nie chciałbym wejśc do jakiegoś biura i zobaczyć, że paracownik pije sobie z takiego kubeczka...
Napisano
Zwierzu, tu nie o kroje czy kamuflaże chodzi..
Tylko o to że ludzie świadomie wychwalają totalitaryzmy, ich przywódców i wszelakie symbole, kojarzące się w tym kraju tylko ze złem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie