bjar_1 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Gratulacje Panowie i trzymam kciuki za dalsze postępy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Wielkie gratulacje. Toż to prawie cały czołg już jest.Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jc1234 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Piękna RZECZ. Gratulujemy, podziwiamy, oblizujemy się. Nie zazdrościmy bo mamy swoje zabawki. Pozdrowienia dla Wszystkich. W imieniu swoim i Kolegów Jacek Czypicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 lakier metalik..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 19 Listopad 2008 Autor Share Napisano 19 Listopad 2008 lakier podkład utwardzany.PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 a na poważnie na jakiej podstawie dobieracie kolory, bo wiem że koledzy z reko mają straszne problemy z feldgrau i ciągłe wątpliwości??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crolick Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?p=1348161#p1348161Mała galeria :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Z tą wieżą robi wrażenie - GRATULACJE!Mam tylko małe pytanie do kol. PATRON/Akagi [jeżeli zechcą mi odpowiedzieć]. Ze zdjęć widzę, że oryginalne blachy mają wżery spowodowane korozją [wiadomo], a te dorabiane są jak w oryginałach zupełnie gładkie. Czy zamierzacie te wżery docelowo zaszpachlować, czy te blachy pozostaną z tymi ubytkami takie jakie są, jako swoiste świadectwo historii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 kopareczka opada, wykonaliście kawał dobrej roboty :), macie może zdjęcia elementów C7P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 No przepięknie!!:DCzyli mozecie uznać ze czołg już z zewnątrz jest cały zamknięty blachami?? Widac brak blach wieży, ale jak z pokrywami nad silnikiem?? A to coś" na lawecie to ta podstawa wentylatorów?? I pochwalcie się z kąd macie lufę z zamkiem:PWielkie Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
białemyszki Napisano 20 Listopad 2008 Share Napisano 20 Listopad 2008 Fajne są te odnalezione dokumenty. Szkoda, że już chyba raczej nie zdążyli tych pomysłów wprowadzić w życie przed wybuchem wojny. Taki pancerz w 1939 roku to było by coś...Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 20 Listopad 2008 Autor Share Napisano 20 Listopad 2008 Witampo pierwsze dziękujemy za miłe przyjęcie efektu prac nad PROJEKTEM 7TP.odpowiadając po kolei:balans- wżery na oryginalnych blachach mają swój urok i nie będą (zgodnie z decyzją panzergrzesia) retuszowane, a wręcz przeciwnie pracujemy nad metodą postarzania blach nowych i mamy pewne osiągnięcia w tej dziedzinie:-)))lufcik - prezentacja elementów C7P odbędzie się wraz z rozpoczęciem fizycznych prac nad montażemC7P, jak na razie 95% wysiłku jest skierowane na 7TP i jego dokończenie i uruchomienieCronos- czołg NIE jest zamknięty blachami, są jeszcze braki poza tym musi zostać zakończony montaż ostateczny i korekty pasowań blach ,jak mawia panzergrześ musi być jak ksiązka pisze":-)na lawecie widać podstawy wentylatorów 7TP, podstawe chłodnic C7P wraz z Chłodnicami, błotnik (część)7tpzbiornik paliwa C7Pogniwa ursusaLufę działka ppanc wz 36 udostępnioną do prezentacji przez Muzeum w Sochaczewie ( DZIĘKUJEMY)pzdr PATRON - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetfield Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Mam pytanie:Jak wygląda sprawa układu napędowego 7TP? Czy macie już silnik, skrzynię biegów itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Witam Oglądając zamieszczone fotki zwrócił uwage moja pewien szczegół. Mianowicie czy faktycznie w tym miejscu winien byc ten otwór??? Wygląda tak jak by konstruktorzy 7tp źle dobrali (walnęli się"?)umiejscowienie tego otworu (nie uwzględniając luki między płytą boczną a płytą pochyłą przedziału silnikowego), co raczej chyba było by dziwne....? Czy , może to tylko poprostu nie wypełniona dotąd luka?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Choć znawcą nie jestem to płyta oddzielająca przedział załogi od przedziału silnikowego przykręcona do ramy od środka wypełni ten otwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Witam! Radet, nie walnąłem się", po prostu ja i Daniel nie założylismy tych 2 kawałków!Wybacz,ale pracujemy tylko we dwóch,natomiast reszta członków Fundacji wspiera nas medialnie. pozdrawiam panzergrzes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 UFFFFFFFF :)Tak przypuszczałem (tak nawiasem mówiąc konstruktorzy to miałem na myśli tych z lat 30)Poprostu moje pierwsze wrazenie było takie że otwór rewizyjny (?) nie gra z pancerzem ....Pozdrawiam obecnych budowniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 Uwazam, za wlasciwa decyzje pozostawienie wzerow po rdzy, przynajmniej bedzie widac ktore elementy sa oryginalne. Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 Nowa galeria: Prezentacja w CAW 18 XI 2008 r. rekonstruowanego czołgu 7tp http://www.odkrywca-online.com/galeria,prezentacja-w-caw-18-xi-rekonstruowanego-7tp-,553.htmlPost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 08:13 03-12-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Witam Panowie wielka prośba szukam dobrych fotek 7ki od tyłu.Chodzi o krawędz wewnętrzną błotnika przylegającą do wanny w części tylniej.Za pomoc z góry dziękuje. pozdrawiam panzergrzes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tendrzak Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Witam. Z uwagi że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie a jestem jak i większość zainteresowany tym projektem . mam kilka pytań natury technicznej. Wiadomym jest że narazie siudemka odbudowywana jest jao wydmuszka , a po pewnym czasie ma być śmigająca. Czy czołg ma być wyposażony w oryginalnego Saurera a jeśli tak to w jakich jeszce pojazdach stosowano ten silnik samochody, czołgi i inne pojazdy" , jaka ma być skrzynia biegów i czy tylko do tego pojazdu była ona opracowana czy zadaptowana z innych pojazdów i czy była gdzieś indziej stosowana ??. Oczywiście pytanie dotyczy jeśli ma być stosowana taka jak w oryginale a jeśli nie to jaka będzie prawdopodobna wersja napędu. czy radiostacja o taka wieża jest odbudowywana " będzie wnim i czy to będzie jakaś kopia czy posiadacie radiostację typu 2N/C i czy mocno ona odbiegała od lotniczej wersji Polski Philips N1L/M . czy posiadacie zwolnice do niego i czy są takiej samej konstrukcji jak w Vickersie lub w rosyjskich T-26 ? .Może ciut na wyrost pytania , ale napewno sporo osób chciało by wiedzieć - co dalej ? pozdrawiam i trzymam kciuki za projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heruss Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 WitamMam małe pytanko. Co to za przeniesienie napędu (na fotce 16 tej w galerii) widać małe kółko pasowe oś itd... to od 7-mki? Widziałem coś takiego u znajomego wykożystane do samorobnej szlifierki.PozdroHerussPS.. Gratulacje ... tank wygląda PIĘKNIE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 napęd wentylatorów do C7P - zapytaj znajomego, może by oddał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2008 tndrzak - odpowiadając po kolei:- tak w oryginalnego Saurera wzmacnianego- saurer tego typu nie wzmacniany był wykożystywany np w autobusach - odsyłam do netu i literatury po więcej informacji- skrzynia była tylko do 7TP zaprojektowana - co jest logiczne jako że był to pierwszy czołg z silnikiem diesla , więc jest oczywistym że m7usiał mieć swoją " skrzynię , czyli przełożenia- będzie taka jak w oryginale ta skrzynia, oczywiście- N2C mocno odbiegała od innych naszych konstrukcji -pytanie o to jaka radiostacja będzie zamontowana w PROJEKCIE proponuję zadać za jakieś pięć sześć lat jak ten problem będzie dotyczył Projektu, jak na raziwe jest to pytanie przedwcdzesnezwolnice jak widać na poprzednich zdjęciach są już zamontowane czy sa takie same ? - odpowim trochę krótko ale jak na razie nie bardzo mam czas na wyjaśnienia - NIC nie jest takie samo jask w T26 i Vickersie, a mit wymienności elemkentów pomiędzy 7TP a innymi jest już przeszłośćią , jak się przekonaliśmy na własnej skórze, PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Witam Napęd wentylatorów jest od 7TP!Bardzo podobny jest w tks-ie.Herus odezwij sie 0503 630 698 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.