beaviso Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Jeszcze jedno znane zdjęcie z Gdańska, tym razem PzKpfw IV we Wrzeszczu lub Oliwie. Dokładna lokalizacja do rozstrzygnięcia.Jaca, a masz fotki tych Suk z Wita Stwosza, rozwalonych w zasadzce przed wiaduktem?M.P.S. Nadużyłem słowa wątek" mając na myśli mój post". A tematu trzymać się warto, bo ciekawy i może wspólnymi siłami urośnie. Chodzi o to, aby kolejni odwiedzający nie czuli się zbici z tropu i sami nie wrzucali 'obcych' fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Ten bardzo ładny czołg pojawił się w wątku na: http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=3039Co do lokalizacji, to niejaki Beaviso napisał, cytuję: Nie znam się na gdańskiej architekturze, ale ukazany na fotce (jeśli jest ona z Gdańska) czołg PzKpfw IV może pochodzić tylko z 7./PR35 (4. PzDiv). Pojedyncze wozy tej jednostki były zaangażowane w obronę Wrzeszcza od strony Oliwy, a następnie większość z nich porzucono z powodu braku paliwa. Choć akurat ten wygląda na porzucony w pośpiechu, bo nie nosi śladów wysadzenia przez Niemców. Stawiam zatem na skraj Wrzeszcza od Oliwy.":)Mogę jeszcze pokazać bardzo fajnego tygrysa pod Kościołem Mariackim, chcecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Kol. Zelig: please,please,please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Zelig, nie daj się dwa razy prosić, wrzucaj!(o ile ten kościół jest w Gdańsku, a nie np. w Choszcznie-Arnswalde...)Pozdrowienia, Zelig(pamiętasz jak puszczaliśmy samolociki na forum? http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=71116)M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 zelig proszę Ciebie o maila do mnie ! serdecznie pozdarwiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Dobrze. Tylko nie mówcie, że Was rozczarowałem.http://www.blitzklik.com/ob_achtung2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 WitamNie chodziło mi o dodawanie fotek KT pytałęm się tylko czy to Ardeny bo na gdański mi to nie wygląda.Ponawiam Pytanie czy zdjęcia radzieckich czołgów waszteż interesują.Beute su-100 wkładam teraz w wątek.Pzdr.@ndrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 wozy oddziału propagandowego ale ciekawszy jest drugi plan :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 T-34 mknie przez ulice. Może to Wrzeszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Wspomniany wczesniej Sherman '21b' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 Beaviso gdzies te suki miałem.Poszukam może znajde.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 Tu jest jedna.Miałem też gdzieś zdjęcie od wiaduktu zrobione.Poszukam jeszcze.A zdjątko mam gdzies z netu więc nie moje ale czyje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Zelig, łojezuuu! m a s a k r a.@ndrew, jak dla mnie to sovieckie też mogą być, ale tu rządzi jaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Jaca, poszukaj proszę! Ja też słyszałem, że są fotki zrobione z perspektywy Niemców" - od wiaduktu. I że widać na nich rozbitą kolumnę...M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_gdan Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Witajcie !Beavisto , czy byłbyś w stanie nanieść informacje odnośnie Przymorza na mapę ?temat bardzo mnie zainteresował ,z racji zamieszkiwania na Przymorzu.PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Kuba, skoro tam mieszkasz, to... po co mapa? Trudno narysować czas na mapie, a szczególnie lukę 2-dniową.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_gdan Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 masz rację , ale niestety nie mam możliwości nałożenia dwóch map,nowej na starą i dodatkowo teoretycznych szlaków przemieszczania się jednostek ,a mam nieodparte wrażenie że jest takie miejsce na zaspie gdzie można by urządzić poszukiwania ,tylko czy to miejsce się pokrywa z danymi ?a na przymorzu , za zieloną drogą , jest stacja ujęć wody (widać z drogi , duży ogrodzony teren)w latach 60-tych , ekshumowano stamtąd rosyjskiego żołnierza.(to tak w ramach ciekawostek z przymorza:)))))zaraz wejdę na PFE , i napiszę o co mi dokładnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Zielona Brama i T-34.Skan fragmentu zdjecia z albumu Był sobie Gdańsk 1945",fot. PAP/CAF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 Dupa jasiu karuzela.Przetrzasłem swoje zasoby i nie mam tej kolumny suk na Wita.Ale gdzies to widziałem chyba z 5 ich tam stało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayms Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 No to dorzucę dwie fotki SUczek z Gdańska.Tu z Alei Zwycięstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayms Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 ...i z Długiego Targu wraz z T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Artykuł:Historia pewnego tygrysa" z miesięcznika 30 Dni", nr.5/2000, ilustrowany zdjęciami KT z Długich Ogrodów.Wysyłam w 4 częściach.cz.I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Cz.II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi