Skocz do zawartości

okolice Poznania

romkol

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 419
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bonzo, też mi się tak wydaje (chodzi o tą prawie wpół drogi do mostu?). Jak tak to lepiej się tam nie zapuszczać, no chyba że... Przyznawać się do koligacji :D
Napisano
PG dokładnie tak o tej samej mowa,niewiem jak daleko doszliscie ,ale po ostatnim buszowaniu romkol trafił na jakieś pozostałości budunków,może tam sobie połazicie
Napisano
Romkol ostatnio zapędził się prawie pod leśniczówke... Nie ma tam za dużo :/ Myślę że prędzej na tych bagniskach coś się jeszcze odkryje (pod warunkiem że woda opadła), no i przeprawa :)
Dla chętnych (czyt. wytrwałych) jutro Radojewo, standardowo na kawie u von Treskow o 7.30 :D
Co do niedzieli, będziemy się jeszcze zgadywać!
Pozdr.
Napisano
Prawdopodobnie będę miał czas od 7 do 10, więc na kawę nie będę zajeżdzał tylko czekał już na miejscu - zaczaję się na Was tam, gdzie ostatnio.
Napisano
jeśli chcecie obmacać pozostałości budynków to można dojść do domku na palach i dalej skarpą wzłóż starego lasu albo dotrzeć do czerwonych krzeseł i w lewo aż się dojdzie do tej samej wysokiej skarpy na której jest droga i przy tej właśnie drodze idąc na północ są te ruiny a przed nimi jest kawał lasu ogrodzony siatką
romkol
Napisano
PG - sorry, zapomniałem zostawić mapy.Jak bede jutro to je dostaniesz.
P.S. Kurcze chyba posiałem gdzieś w lesie czapkę, trudno za te monetki co dzisiaj znalazłem trza było Naturze oddać jakiś characz :-).
fotki później.
pzdr.
kaka.
Napisano
O ile dobrze pamiętam to jeden większy postój miałeś przy przeprawie, a drugi w okopie między dębami - może tam.
Mnie się trafiły przedwojenne, a najbardziej cieszy 1 grosz z 1930 - polowałem na ten rocznik od 2 miesięcy ( w katalogach najbardziej ceniony - na aledrogo licytują taki i jest do wzięcia za 168 zet - wróciło się więc za baterie:).
PS. Szkoda, że nie mogłem przeczytać postu od Romka, bo z chęcią bym pomacał ten budynek...a poza tym, to trzeba na jutro nowe miejsce znaleść bo stare dziś strzepliśmy jak ciotki dywan.
281 pomyśl o nowej miejscówce i daj cynk dla PG na sms
Sv
Napisano
Witam szanownych kolegów!
Sorry że się mnie nie było jakiś czas na forum ale mi wczoraj między 14 a 15 urodziła się córka,więc myślę że zrozumiecie.
Co do miejsca jutrzejszego to myślę że u von Tresków na kawie około 9.00.Czy ja będę nie wiem.Gdyby mnie nie było to możecie jechać tam,gdzie ostatnio rozmawialiśmy po tej samej stronie tylko bliżej miasta.Poróbcie fotki gdyby mnie nie było,ok?
Pozdr.281
Napisano

281 - Gratulacje. Oj to mało czasu będziesz teraz miał.
A to moje dzisiejsze znalezisko i pierwsze moniaki.
Jestem dumny ;-).
pzdr
kaka

Napisano
Dzięki kaka.
Czasu to ja cały czas mam mało.
Mam do was prośbę chłopaki.Jak wiecie to była tam przeprawa,i te monety też wiążą się z nią,a mianowicie czy moglibyście przywieść te wszystkie monety co wam z tego miejsca powychodziły chciałbym pstryknąć wszystkim fotki.Co wy na to PG,Sv,kaczka?
Pozdr.281
Napisano
281, gratulacje!!! No w córy widzę obrodziło :) To musisz jutro być!!!

U mnie dziś kiepsko... ale najbardziej zadowolony jestem z 2 groszy z 1927 :D
To co panowie? U von Treskow i potem zobaczymy? Jak coś dajcie cynę na koma ;)
Napisano
Ok, przywiozę jutro wszystkie wykopane na Radojewie!
Kaczka, spox - jak jutro będziesz to odbiorę! Pierwszych moniaków gratuluję!!!
Napisano
Gratulacje 281!!!
Ech - to kto następny :) ?
Co do miejscówki,to faktycznie czas na zmiany. Ja jestem za desantem na prawym brzegu (wpław dla ambitnych :)).
Zresztą jutro się naradzimy.
Pozdrawiam!
Napisano
Dzięki panowie!
Co do jutra to raczej nie dołączę rano ale za to koło południa wpadnę żeby zrobić foki razem z córą.Ale proszę o monety!
Pozdr.281

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie