onufry Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 Rozmawialem z kolega ktory mieszka w Zambrowie i mowi ze przed sklepem Eden stoi tylko pomnik, NIEMA ZADNEGO CZOLGU!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 Ten Gdański Y-34-76 jest wypatroszony (tak słyszałem, nawet silnika nie ma)Na ten czołg, to wogóle trzeba uważać. Co jakiś czas go malują (nie tylko demolkowo, ale ideologicznie - że radziecki, i wogóle) Nawet były fotki w gazecie jak jakieś jełopy go na różowo(czy inne takie) malują. Tak się jednak składa, że czołg jest wpisany do rejestru zabytków, i podlega takiej samej ochronie jak kamienice, czy inne Bazyliki. Oczywiście, nikomu nic nie zrobili (nawet nie pomyśleli) no z wyjątkiem... weteranów, co się zrzucili na zieloną farbę (dostali opieprz, że odcień nie ten)Co jakiś czes w Dzienniku Bałtyckim można przeczytać o podobnych inicjatywach, i nawoływać do zdjęcia go z cokołu :-(((( (bo gloryfikuje radzieckie komunistyczne wojsko itp brednie)A prywatne czołgi sie liczą??Bo w Gdańsku Oliwie stoi T-34/85 na chodzie !!, należy do płetwonurków Rekin" (tych co wydobywali Meśka109 fundacji Niemczyckiego)pzdr Michał ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 Sprostowanie w kwestii Gdańska. Były 3 pomniki, ale jeden zlikwidowano. Teraz jest - pomniki: 1) Gdańsk-Zwycięstwa (to ten 34/76), 2)Gdańsk Westerplatte. 3) nie na pomniku ale przy klubie Rekin" w Gdańsku-Oliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 Coś podobnego, można by sformować jednostkę bojową II rzutu. Nie przypuszczałem, że tego jest aż tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 tego na Zwycięstwa to fotki sa w galerii: http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=galerie&nazwa=czolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro333 Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 Wies gminna Wisniew kolo Siedlec oraz w samych Siedlcach na terenie ogolno dostepnym kolo kasyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Wrzesień 2003 Share Napisano 30 Wrzesień 2003 WITAM TOOM WIDZE ZE SIE NAZBIERALO TROSZKE DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC LICZYMY DALEJ )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 46 - Lębork centrum miasta. Może ktoś omyłkowo go umiejscowił w jednostce wojskowej, ale w parku w centrum miasta stoi sobie i stoi.Przy okazji może ktoś ma info co stało się z działem samobieżnym 10 lat temu w Pucku koło molo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcady Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Właśnie - w Pucku szukałem i nie ma. Nikt nic nie wie. Nawet cokołu nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Co do Lęborka (46), to wiem, że coś tam stoi, ale jednak słyszałem (czytałem) że IS-2 (lub inny, ale IS)pzdr Michał Ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrucha Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 W Gdańsku są napewno dwa: przy Alei Zwycięstwa na miejscu gdzie niegdyś stał kościół, i na Westerplatte. Jeszcze kilka lat temu stał na Targu Rakowym, ale teraz stoi tam kamień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Do onufry.Masz bledne informacje od kolegi, kiedys czolgu nie bylo ale od jakiegos czasu jest. T 34/85. TEN CZOLG TAM JEST!!!Jak nie wierzysz to przyjedz i sam zobacz. Mialem sie z Toba kontaktowac na priv. Jak cos to pisz na maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Cytadela, Warszawa - ekspozycja open air", oprócz T-34 również T-55 i masa innego sprzętu, niestety niedostępna dla szarych pasjonatów - bo na terenie jednostki wojskowej, a dokładnie kompleksu Dowództwa Wojsk Lądowych.Ja tam byłem!!!Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 W Ścinawie na Dolnym Śląsku stał jako pomnik (na postumencie) T-34. Czy teraz tam stoi, tego nie wiem.PozdrowieniaLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
random Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Sochaczew, na dziedzińcu muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 witam !! jak odbiore skaner z naprawy to puszcze fotki czołgu z czarnego i wrocławia pozatym wydaje mi się że w szczecinku też gdzieś stoi t-34 pozdrawiam marecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Do dago: W Kunowicach stał kiedyś w tym miejscu chyba SU-152.Moze wiesz ,co się z nim stało??Co do tego w Pucku ,to wiem ,że są z przed lat widokówki z tym pojazdem.Liczmy dalej,Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 w Mirosławcu stoi t-34/85 przed muzeum dokladnie nie wiem na jakiej ulicy. Mozna go zobaczyc pod tym adresem:www.panzer.punkt.pl/galerie_1/autor/marek_marcin_t34.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 W czerwcu 1999r. w Puszczy Kampinoskiej stoło ponad dziesięć T-34/85, w tym jeden stylizowany na Panterę.Niestety nie bardzo wychodzi mi zamieszczenie fotek.Na pewno jeden stoi przed jednostką w Żaganiu, inny stał(stoi?) na terenie jednostki w Gubinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 t34 stoi w Garwolinie woj mazowieckie przy szkole i pare armat,byl Bies przy liceum ale juz nie ma,Maciejowice para armat przy podstawowce,Skurcza tam skad forsowali przyczolek warecki pare armat kiedys byla amfibia i transzeje ale juz zniszczone, ktos mi stamtad jedna armatke mala podprowadzil ktora chcialem uratowac szkoda tylko jesli na zlom poszla,w Mniszewie po drugiej stronie Wisly skansen bardzo zaniedbany ale chyba jeszcze sa 2 t34 i sporo armat itp sprzetu,niedaleko w Studziankach t34 wybebeszony,w Kocku woj lubelskie armata, jak Polska dluga i szeroka tony sprzetu sie walaja ale pewnie z czasem duzo zniknie w Wielkim Piecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 WitamNo to może jakaś galeria? Ja mogę podesłać tego z Baligrodu (zdjęcie oczywiście). Ewentualnie dorzucę SdKfz 250, działo i jakiś T34/85 ze Słowacji (to też blisko)Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 NO! Robimy galerię :))) Jak się wykuruję, teraz jestem dość poważnie chory, siadam na rower i jade do Niewodnicy k, Białegostoku po tamtejszego T34/85 i obok stojacą 85. :))) Później wsiądę w autobusik i pojadę na ul. Towarową po 2 T34/85 :))) Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Jeżeli kogoś jeszcze interesuje to miejscowość Cybinka (lubuskie) na cmentarzu, 2 sztuki T-34 ale wiadomość nie sprawdzona. Poza tym 2 armaty ppanc (chyba) w miejscowości Rzepin (lubuskie) cmantarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Pyrzyce-poprawka, nie T 34 tylko IS-2 i to ze śladami uderzeń pocisków w wieżę, podobno wojenny, ale to informacja niesprawdzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 W Cybince też kiedyś były SU-152,które podmieniono na T-34. Na szczęście te nie poszły na złom, można je zobaczyć w LMW w Drzonowie (k.Zielonej Góry).Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.