mpcv Napisano 24 Listopad 2015 Share Napisano 24 Listopad 2015 Czy ktoś wie w jaki sposób ściągnąć skan mapy z państwowej biblioteki w Berlinie( oczywiście odpłatnie). Pisałem do nich kilka razy email w tym temacie ale bez skutku. Może ktoś tu na forum ma jakieś doświadczenie i się nim podzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 WitamMam pytanie odnośnie oznaczeń na radzieckich mapach sztabowych z 1945 roku. Poszukuje objaśnień oznaczeń które przerysowałem (prowizorycznie) i dodałem do wątku. Może ktoś ma wszystkie stosowane oznaczenia na mapach(ZSRR itp) dodam, że te oznaczenia były rysowanie na mapach odręcznie w kolorach zbliżonych jak przerysowałem". Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babok Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Witam, poszukuję informacji, wskazówek dotyczących starych map Chmielnik, Busko Zdrój i okolice. Czy ktoś coś ? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romti1410 Napisano 20 Luty 2016 Share Napisano 20 Luty 2016 Witam, co oznacza symbol na mapie zaznaczony czerwonym kółkiem? studnia? na około jest płot z siatki drucianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy8711 Napisano 9 Marzec 2016 Share Napisano 9 Marzec 2016 Witam wszystkich. Moi drodzy, mam prośbę po szukajce nic mi nie wyskoczyło więc zadam pytanie tu. Czy ktoś z Was spotkał mapę francuską card de pologne" okolice Mazowsza fragment po wschodniej stronie Warszawy z około 1700 roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeweg Napisano 9 Marzec 2016 Share Napisano 9 Marzec 2016 tutaj poszukaj http://stareplanymiast.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicURlooking4 Napisano 2 Kwiecień 2016 Share Napisano 2 Kwiecień 2016 @bialy8711 taka mapa Cię ratuje?http://www.mapywig.org/m/Polish_maps/series/690K_Zannoni_Carte_de_la_Pologne/Zanonni_Carte_De_La_Pologne_sbc37329_Nr_14_Woiew._Lubelskie_y_Rawskie_Mazowsze_y_Podlasie_Po%C5%82udniowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicURlooking4 Napisano 2 Kwiecień 2016 Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Pewnie były te strony ale dla wszystkich, którym nie chce się (z lenistwa) czytać dwie ciekawe strony:http://www.mapywig.orghttp://igrek.amzp.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys1970 Napisano 5 Kwiecień 2016 Share Napisano 5 Kwiecień 2016 witam szukam map okolic skarżyska-kamiennej z okresy pierwszej, drugiej wojny światowej .proszę o pomoc. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilkanie Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Pomocy! Potrzebuję stare mapy Łańcuta woj.podkarpackie wraz z okolicami czyli Białobrzegi (Prawe,Lewe), Korniaktów (Północny, Południowy, Dębinę, Wole Dalszą oraz Budy. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 11 Maj 2018 Share Napisano 11 Maj 2018 Szukam najdokładniejszej z możliwych mapy Saksonii (okolice Bautzen) z aktualnością na lata ok.1940-1950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 28 Maj 2018 Share Napisano 28 Maj 2018 Wydaje mi się, że nie było - zdigitalizowane mapy z instytutu Józefa Piłsudskiego: http://archiwa.pilsudski.org/mapy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert12345 Napisano 21 Kwiecień 2019 Share Napisano 21 Kwiecień 2019 Macie stare mapy koszalin i okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaniuś Napisano 8 Czerwiec 2020 Share Napisano 8 Czerwiec 2020 Coś z Choszczna ? Ruchy wojsk ? Mapy stacjonowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orsza Napisano 8 Marzec 2022 Share Napisano 8 Marzec 2022 Dobra aplikacja na androida do starych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1234 Napisano 27 Kwiecień Share Napisano 27 Kwiecień Witam pliki mapy na igrek poznikały podczas kliknięcia pliku mapy pojawia się error 404. Panowie jest jakaś alternatywna strona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 4 Maj Share Napisano 4 Maj Czekaj cierpliwie aż naprawią :) alternatywnie niemieckie strony , mapire eu, chomikuj.pl itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi