Skocz do zawartości

Stare mapy online - zbior informacji o mapach wszelkiego rodzaju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś wie w jaki sposób ściągnąć skan mapy z państwowej biblioteki w Berlinie( oczywiście odpłatnie). Pisałem do nich kilka razy email w tym temacie ale bez skutku. Może ktoś tu na forum ma jakieś doświadczenie i się nim podzieli.
  • 2 months later...
  • Odpowiedzi 468
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Witam

Mam pytanie odnośnie oznaczeń na radzieckich mapach sztabowych z 1945 roku. Poszukuje objaśnień oznaczeń które przerysowałem (prowizorycznie) i dodałem do wątku. Może ktoś ma wszystkie stosowane oznaczenia na mapach(ZSRR itp) dodam, że te oznaczenia były rysowanie na mapach odręcznie w kolorach zbliżonych jak przerysowałem".
Proszę o pomoc.

Napisano
Witam, poszukuję informacji, wskazówek dotyczących starych map Chmielnik, Busko Zdrój i okolice. Czy ktoś coś ? Dzięki i pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam wszystkich. Moi drodzy, mam prośbę po szukajce nic mi nie wyskoczyło więc zadam pytanie tu. Czy ktoś z Was spotkał mapę francuską card de pologne" okolice Mazowsza fragment po wschodniej stronie Warszawy z około 1700 roku.
Pozdrawiam.
  • 4 weeks later...
Napisano
@bialy8711 taka mapa Cię ratuje?

http://www.mapywig.org/m/Polish_maps/series/690K_Zannoni_Carte_de_la_Pologne/Zanonni_Carte_De_La_Pologne_sbc37329_Nr_14_Woiew._Lubelskie_y_Rawskie_Mazowsze_y_Podlasie_Po%C5%82udniowe.jpg
Napisano
Pomocy! Potrzebuję stare mapy Łańcuta woj.podkarpackie wraz z okolicami czyli Białobrzegi (Prawe,Lewe), Korniaktów (Północny, Południowy, Dębinę, Wole Dalszą oraz Budy. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję :)
  • 2 years later...
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...
  • 8 months later...
  • 4 months later...