LeszekS Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Z Rosyjskiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Czy to nie jest aby wz.34?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Słusznie, to chyba była sugestia z rosyjskiej stronki. Jeżeli admin. może przerzucić do wz.34, to dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 11 Październik 2006 Autor Share Napisano 11 Październik 2006 Michał popracował!http://derela.republika.pl/wz29pl.htm http://derela.republika.pl/wz29dod.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 to taka próba odzyskania" koloru...bez retuszu, tylko na chatrakterystykach barw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 trochę lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Na pierwszym zdjęciu Ursus (Ebay.de) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seroczyn Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Czy mógłbyś dać powiększenie 1 fotki na górze po lewej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seroczyn Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 zdjęcia z 11 08 2007 ,23:41:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seroczyn Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 LeszekS, jeżeli to możliwe daj powiększenie fotki lub namiar tego albumu. Bardzo mi na tym zależy. Domyślam się gdzie to zdjęcie zostało zrobione..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gros Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Szwadron samochodów pancernych wz.29 z TBiU nr 84.Jest 7 samochodów pancernych i pojazdy pomocnicze wg stanu z mobilizacji w 1939r. Na początku w szwadronie było 12 samochodów. Jaki był pełny etat (planowany) szwadron samochodów pancernych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Gros - jestem dzisiaj wyjatkowo tepy, ale nie bardzo rozumie pytanie. Czy piszesz ze podany schemat jest niesluszny? Jesli chodzi o plutony to sadze ze byla analogia do stanu rzeczy w plutonach TK. Poprawki ktore nalezy wniesc to wymiane motocykli solowek na motokosze ktore w obu plutonach powinny miec 2-osobowe zalogi (kierowca i strzelec samochodu pancernego Nr 1 w plutonie).Porownujac z etatem dla szwadronu czolgow TK podanym przez Szubanskiego analogia jest kompletna. Etatow jest w literaturze podanych kilka ale na czym sie opieraja to nie wiem, bo nigdzie nie znalazlem odnosnikow do oryginalnych dokumentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Seroczyn: raczej lepszego zdjęcia nie dostaniesz raz-dwa, bo chyba tylko w takiej postaci pojawiło się na aukcji. Ew. możesz skontaktować się ze sprzedającym (jeśli aukcja się jeszcze nie skończyła) albo z kupcem (duża szansa, że zdjęcie trafi do Polski). Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Witam miłośników broni panc. II RPWłaśnie buduję model Ursusa Wz.29 i mam do osób lepiej zorientowanych parę istotnych pytańodnośnie tej ciekawej konstrukcji:Czy istnieją dostępne zdjęcia ukazujące wnętrze tego pojazdu?Czy płyta podłogowa była umieszczona na równi z drzwiami, czy był tam próg i jak wysoki?Czy istnieją jakieś choćby szkice mechanizmu obrotu wieży?Z góry dziękuję za wszelką pomocPozdrawiam serdecznieJaroslav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Wprawdzie pierwszy plan okropny, ale interesujące to co znajduje się dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 a tam na drugim planie na lewo od ursusa to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Chce sie w tym widziec jakis pojazd ale to mocze po prostu kupa jakichs skrzyn czy co tam i oparte o nia kolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 dobra , panowie, ale który to jest ursus? Bo ja tego pobojowiska nie poznaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 to chyba ten sam z fotki zamieszczonej przez bodzia000000 w dniu 2004-06-22 08:23:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Ursus ten sam, tylko, że nadal nie wiem, gdzie to zrobiono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 wygląda na całkowicie spalonego więc moze to jest jakaś wskazówka? ( lub chociaż jej cień) chyba nie wszystkie pojazdy spłonęły w wyniku walk? Jest cos na ten temat w materiałach ikonograficznych, wspomnieniach?? Mozna było by spróbować pokusić się o identyfikację, o ile ma sie dostęp do takich źródeł, bo ja niestety nie mam( może np coś jest napisane na albumie w którym była fotka tego samego pojazdu? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 wygląda na całkowicie spalonego więc moze to jest jakaś wskazówka? ( lub chociaż jej cień) chyba nie wszystkie pojazdy spłonęły w wyniku walk? Jest cos na ten temat w materiałach ikonograficznych, wspomnieniach?? Mozna było by spróbować pokusić się o identyfikację, o ile ma sie dostęp do takich źródeł, bo ja niestety nie mam( może np coś jest napisane na albumie w którym była fotka tego samego pojazdu? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 nowe zdjęcie, samochód znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Czy to nie jest nasz Ursus. Ebay http://cgi.ebay.de/Org-Foto-Panzer-Kette-tank-Radpanzer-sdkfz_W0QQitemZ290212571073QQihZ019QQcategoryZ15504QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Rzeczywiście, bardzo podobna sylweta kadłuba i wieży, jednak nie wydaje mi się, żeby miał cokolwiek wspólnego z naszym samochodem panc. Ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi