kazioW24 Napisano wczoraj o 09:35 Napisano wczoraj o 09:35 Ktoś ma info kto to robił i w jakiej ilości,dzięki
0 karpik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Prawdziwa perełka. O więcej info udaj się do najbliższego muzeum kiczu.
0 kazioW24 Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Karpik troche bez sensu obrażasz w tym momencie weteranów AK.bo zapewne oni stworzyli ten kicz jak go nazwałeś
0 karpik Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Wersja wideo tego "miecza". lX2RLuokDWuksionhS4ZDYFRNY3zadxq.mp4 1 1
0 kazioW24 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu karpik a ja miałem cię za poważnego człowieka, mieczyk jak widzisz to przeróbka tego z Cepelii trafił donie z firmy zajmującej się sprzątaniem mieszkań zapewne kogoś dziadek zmarł lub babcia były w komplecie jakieś gazety związku weteranów AK z Gdyni,ale ok ktoś bardziej w temacie pewnie pomoże ty jak widać nie dasz rady.
0 Kee Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Cepelia Szczerbca na moje mocno przekombinowana. Samych mieczyków do listów pewnie tysiące taki jak ten pewnie tylko jeden ;)
0 bjar_1 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Wbrew pozorom fajna rzecz dla kolekcjonujących pamiątki po weteranach AK. Widać oddolna inicjatywa żołnierzy AK "Narocz".
0 kazioW24 Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu (edytowane) bjar tam jest z jasnej strony napis wiernym Polsce -komendant organizacji bojowej Wschód,na jelcu jest oddział Narocz,i miniaturka krzyża AK ,z drugiej strony armia krajowa i matka boska Ostrobramska,na głowicy z jasnej lilijka z drugiej inicjały BJ Edytowane 15 godzin temu przez kazioW24
0 abcd Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Gadżet kombatancki wykonany z cepeliowskiego noża do listów „miecz Chrobrego” lata. 70-80te jak sądzę, numerowany 20 wiec przynajmniej było ich tyle. Edytowane 13 godzin temu przez abcd
0 karpik Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ukiczowany kicz dla prawdziwych kolekcjonerów od zasłużonych weteranów AK Loga PiSs i republiki brakuje.
0 Grzesio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 11 godzin temu, abcd napisał: Gadżet kombatancki wykonany z cepeliowskiego noża do listów „miecz Chrobrego” lata. 70-80te jak sądzę, numerowany 20 wiec przynajmniej było ich tyle. To był i mój pierwszy pomysł, bo nawet miałem taki Szczerbiec z cepelii, ale zwróć uwagę, że on ma zupełnie inną rękojeść i jelec, a na głowni bruzdy.
0 abcd Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Może został zeszlifowany i zrobiony niby-oplot na chwycie lub wykonał go ten sam producent PRLowski prywaciarz .Plakietka z orłem piastowskim jest identyczna Edytowane 1 godzinę temu przez abcd
0 Grzesio Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 37 minut temu, abcd napisał: Może został zeszlifowany i zrobiony niby-oplot na chwycie lub wykonał go ten sam producent PRLowski prywaciarz .Plakietka z orłem piastowskim jest identyczna Jest inna - akowska ma inny kształt tarczy, spiczasty na dole i zwężający się na górze, cepeliowa jest na dole zaokrąglona, inny też jest rysunek orła - cepeliowy jest bardziej delikatny, z lotkami na skrzydłach wykonanymi dwoma liniami.
0 kazioW24 Napisano 13 minut temu Autor Napisano 13 minut temu Chyba faktycznie od początku do końca jest to wyrób autorski na zamówienie
Pytanie
kazioW24
Ktoś ma info kto to robił i w jakiej ilości,dzięki
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi