Jedburgh_Ops Napisano 13 Sierpień 2025 Napisano 13 Sierpień 2025 Mania surrealistycznych filmów o panzerce trwa. Był ruski „Biały Tygrys” (2012); był kolejny bzdurny „Fury” (2014); teraz będzie „Der Tiger” z premierą 18 września 2025.
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2025 Autor Napisano 16 Sierpień 2025 Będzie walczyć o Oscara. Pierwszy taki niemiecki film wojenny
vis1939 Napisano 16 Sierpień 2025 Napisano 16 Sierpień 2025 Żeby film na siebie zarobił musi być skierowany do szerokiej masy ludu, a lud się cieszy i bawi jak w filmie jest dużo efektów, akcji i emocji w najprostszym wydaniu.Oddanie realizmu jest nudne, a wręcz szkodliwe
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2025 Autor Napisano 16 Sierpień 2025 Myślę, że gdyby zrobić normalny film np. o kanadyjskiej załodze Shermana sierżanta Leo R. Gariepy'ego (znanego z książek Alexandra McKee) to byłby to też ciekawy i emocjonujący dla widzów film. Ale niestety nastała era takich idiotyzmów, jak „Fury”. A nawet gorzej. Trwa teraz reklamowanie filmu „Ministerstwo niebezpiecznych drani”. To taka hybryda „Wilków morskich”, „Sprzymierzonych”, „Ucieczki na Atenę” i „Bękartów wojny” tylko w wersji jeszcze bardziej komiksowej. Koncertowe zarżnięcie tematu operacji Postmaster. Normalnych filmów pełnometrażowych o drugowojennych operacjach specjalnych, jak np. „Cockleshell Heroes” już się nie robi.
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2025 Autor Napisano 16 Sierpień 2025 Jaki wynalazek tam jeździ robiąc za Tigera to będzie można rozpoznać m.in. po budżecie filmu, ale jak na razie widzę, że jest utajniony, bo wszyscy wiedzą, jakie są budżety porządnych filmów wojennych. Ciekawe, czy b. Jugosławia zezłomowała jej „Tygrysy” ze „Złota dla zuchwałych” i z tych ich filmów partyzanckich?
sebek1974 Napisano 16 Sierpień 2025 Napisano 16 Sierpień 2025 A kto z tym cyrkiem zaczynał? To my z czterema pancernymi i psa.:( 1
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Numer jeden w Polsce. Niemiecki film bije rekordy popularności Widział to ktoś?
fala Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) W dniu 16.08.2025 o 13:10, sebek1974 napisał: A kto z tym cyrkiem zaczynał? To my z czterema pancernymi i psa.:( Taa, taki dobry jak remake "Stalingrad", szkoda czasu i nerwów. Po kwadransie zrezygnowałem bo dalsze oglądanie uwłacza ludzkiej inteligencji. Na Amazon Prime do obejrzenia jest. Edytowane %s o %s przez fala
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie istnieje film do którego ktoś by się o coś nie przyczepił. Fan marynistyki przyczepi się że w Titanicu to a tamto (już nie wspomnę o niedawnym Heweliuszu), a fan kolejnictwa znajdzie coś w Psie który jeździł koleją. Wyluzujcie, to tylko film i to nie skierowany dla pancernego wyjadacza, tylko dla chopów co czołg widzieli raz podczas jakiś manewrów na hałdzie i mają w profilowym na fb jak siedzą w włazie. Filmu nie oglądałem jeszcze, ale z tego co wiem nie wprowadza jakiś zakłamań historycznych. Zwykłe czołg and fiction.
sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Trocha faktów o filmie Tiger według niemieckiej Wikipedii Film to niemiecko- czeska produkcja Akcja toczy się 1943 roku na froncie wschodnim W filmie użyto repliki czołgu Tiger, który jest oparty na podwoziu czołgu T-55 Przeciwnik wybrany w filmie to działo samobieżne SU-100, a raczej czechosłowacki SD-100, gdyż u pepików jest jeszcze mnóstwo tych pojazdów SU-100 trafił do jednostek dopiero pod koniec 1944 roku, więc jest mało prawdopodobnie że Tiger spotkał się z nimi w 1943 roku W samą historie filmu nie wnikam gdyż nie mam zamiaru go oglądać.:(
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 6 godzin temu, Cronos napisał: Wyluzujcie,... Luzu nie budiet. Producenci filmowi zgłupli do reszty i tłuką psychodeliczne filmy o drugowojennej panzerce - Biały tygrys, Furia, teraz Der Tiger. A gawiedź aż piszczy z radości. Gdy na amerykańskim forum wojskowo-historycznym napisałem, że takiego debilizmu, takiej utraty pieniędzy na perfekcyjne kostiumy i rekwizyty, takiego filmu dla idiotów, jak Fury to jeszcze nie widziałem to myślałem, że mnie zjedzą i mało bana nie dostałem.
Rekomendowane odpowiedzi