M81 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 19 godzin temu, MarekA napisał: Po tym na co zgadzają się w sprawie Ukrainy należy spodziewać się że mogą poświecić także nas w zamian za "oderwanie" ruskich od Chin. Czytając to co zamieszcza M81 można domniemywać że jemu to pasuje. Koszmarna wizja. A co z faszyzmem? już nie zagraża Cytuj
karpik Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu "W Moskwie doszło do co najmniej trzech potężnych eksplozji – poinformowała lokalna społeczność Obecnie w okolicy ma miejsce duży pożar. Trwa ustalanie przyczyny pożaru. Na miejsce zdarzenia udają się już służby ratunkowe. Czy pamiętacie, jak tydzień temu rosyjska agencja propagandowa RIA Novosti opublikowała, a następnie usunęła nagranie, na którym widać było rosyjskie drony atakujące Ukrainę, sterowane z centrum biznesowego w Moskwie*?" *Filmik za duży na odkrywcę. IMG_9849.MP4 VID_20250423_181158_664.mp4 VID_20250423_181153_624.mp4 VID_20250423_180928_904.mp4 1 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, bodziu000000 napisał: Cytat Kto by się spodziewał, że przestarzały "smoker", który nigdy nie był przeznaczony do atakowania celów naziemnych, stanie się ukraińskim roboczym jako samolot myśliwsko-bombowy. Naprawdę specjalisto lotniczy Michale Senajko? Cytaty ze stosownego dokumentu MiG-a-29. Do atakowania celów naziemnych MiG-29 od zarania jego dziejów do dziś przenosi: 4 kpr S-24B |albo| 4 zasobniki-wyrzutnie B-8M1 na npr S-8KO kal. 80 mm (4 × 20 rakiet) |albo| 4 bomby różnych typów |albo| 6 kpr R-60M do atakowania nieopancerzonych obiektów termiczno-kontrastowych. Więc Michale Senajko francuskie Hammery w niczym nie zmieniły projektu, możliwości i przeznaczenia MiG-a-29. Wniosły jedynie piąty wzór broni powietrze-ziemia. Cytuj
MarekA Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, M81 napisał: Koszmarna wizja. A co z faszyzmem? już nie zagraża Teraz gdy wspieramy "faszystowską" Ukrainy? Cytuj
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przecież w uniwersum lemingów to faszyzm był zagrożeniem, Rosja pojawia się w tej roli kilkanaście miesięcy temu. Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, M81 napisał: Koszmarna wizja. A co z faszyzmem? już nie zagraża I Ty tak serio??? Zagraża, imperialistyczna roSSja. Jesteś osobą rozumną (tak mniemam), widzisz co się dzieje, zapewne nie umknął Twojej uwadze fakt, że to roSSja jest agresorem, że to oni zrzucają co się da na cywili, że to oni ponad 10 lat temu zajęli Krym i wschodnie tereny Ukrainy, że to srutin wywozi dzieci ukraińskie do roSSji, że to zbrodniczy kraj, że wykonują egzekucje na jeńcach wojennych, że żołnierze ukraińscy wracający z roSSyjskiej niewoli wyglądają jak szkielety. Jeśli tego nie zauważyłeś to już nie wiem co myśleć o Twoim wzroku. 1 Cytuj
Cronos Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dajcie z nim spokój. To jest zwykły trol, a dziś chyba jeszcze tabletki jakieś pomylił. Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Za Onet: [Prezydent USA zamieścił wpis na platformie Truth Social, w którym krytykuje wypowiedź Wołodymyra Zełenskiego o tym, że Ukraina nie zalegalizuje okupacji Krymu przez Rosję. "Wołodymyr Zełenski chełpi się na pierwszej stronie »The Wall Street Journal«: »Ukraina nie uzna za legalną okupacji Krymu. Tutaj nie ma o czym rozmawiać«. Ta wypowiedź jest bardzo szkodliwa dla negocjacji pokojowych z Rosją" — pisze Donald Trump. Dalej stwierdza, że "Krym został utracony wiele lat temu pod auspicjami prezydenta Barracka Husseina Obamy i nie jest nawet punktem dyskusji". "Nikt nie prosi Zełenskiego o uznanie Krymu za terytorium Rosji, ale jeśli chce Krymu, dlaczego nie walczył o niego 11 lat temu, kiedy został przekazany Rosji bez wystrzału?" — czytamy we wpisie. "To właśnie podżegające wypowiedzi Zełenskiego sprawiają, że tak trudno jest zakończyć tę wojnę" — stwierdza Trump i powtarza swoje wcześniejsze twierdzenia: "Nie ma się czym chwalić! Sytuacja Ukrainy jest tragiczna — może mieć pokój lub walczyć przez kolejne trzy lata, zanim straci cały kraj". Prezydent USA zapewnia, że "nie ma nic wspólnego z Rosją", ale zależy mu na "uratowaniu średnio 5 tys. rosyjskich i ukraińskich żołnierzy tygodniowo, którzy giną bez żadnego powodu". ]- koniec cytatu. Normalnie brawo, brawo. Znów zrzucanie winy na tego co nie powinien. Dobre ruSSkie a złe Ukraince. Cytuj
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 12 minut temu, pawel_breslau napisał: I Ty tak serio??? Zagraża, imperialistyczna roSSja. Jesteś osobą rozumną (tak mniemam), widzisz co się dzieje, zapewne nie umknął Twojej uwadze fakt, że to roSSja jest agresorem, że to oni zrzucają co się da na cywili, że to oni ponad 10 lat temu zajęli Krym i wschodnie tereny Ukrainy, że to srutin wywozi dzieci ukraińskie do roSSji, że to zbrodniczy kraj, że wykonują egzekucje na jeńcach wojennych, że żołnierze ukraińscy wracający z roSSyjskiej niewoli wyglądają jak szkielety. Jeśli tego nie zauważyłeś to już nie wiem co myśleć o Twoim wzroku. I jak to się ma do perspektywy leminga? Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Cronos napisał: Dajcie z nim spokój. To jest zwykły trol, a dziś chyba jeszcze tabletki jakieś pomylił. Tak, pewnie. Czytałem te wypowiedzi nie mając zamiaru się z nikim kłócić, lecz są pewne granice przyzwoitości i chyba nadszedł czas aby się wtrącić i przemyć oczy niektórym osobom na forum. Cytuj
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu A teraz możesz wskazać jak artykułowałeś swoją reakcję na to okropne zagrożenie np. tutaj Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Teraz, M81 napisał: I jak to się ma do perspektywy leminga? A jak się ma to do Twoich perspektyw? Spojrzyj w lustro i odpowiedz sobie na moje pytanie. Ale obawiam się, że pozostanie ono bez odpowiedzi. Zresztą, przytoczyłem Ci kilka przykładów i jeśli ich nie przeczytałeś a tylko skopiowałeś moją wypowiedź to widać, że masz problem. A jeśli je przeczytałeś i nie zrozumiałeś to także masz problem. Tak czy inaczej masz problem. Cytuj
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu To nie ja zacząłem wmawiać dziecko w brzuch. Tak więc zamiast powtarzać z uporem maniaka słowo problem możesz zacząć szperać w swojej pamięci a jeszcze lepiej w wyszukiwarce Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, M81 napisał: A teraz możesz wskazać jak artykułowałeś swoją reakcję na to okropne zagrożenie np. tutaj Nie będę otwierał nieznanych mi linków przesyłanych przez Ciebie, nie wiem co się za nimi kryje ale ewidentnie pomyliłeś wątki na tym forum. Proponują zbyć otworzył sobie stronę ODKRYWCY, następnie kliknął na FORUM po czym wybrał interesujący cię temat powiązany z linkiem, który wstawiłeś. Nie pasuje tutaj. Cytuj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, M81 napisał: To nie ja zacząłem wmawiać dziecko w brzuch. A teraz napisz to w naszym języku narodowym. 1 minutę temu, M81 napisał: Tak więc zamiast powtarzać z uporem maniaka słowo problem możesz zacząć szperać w swojej pamięci a jeszcze lepiej w wyszukiwarce Podziękuję, nie odwiedzam GOOGLE.RU, bo chyba tak to się nazywa? Cytuj
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) https://wsjp.pl/haslo/podglad/83816/ktos-wmawia-dziecko-w-brzuch-komus Miłej nauki Jeżeli bodziu założył wątek w google.ru musisz się do niego udać z reklamacją Edytowane 4 godziny temu przez M81 Cytuj
MarekA Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 54 minuty temu, M81 napisał: Przecież w uniwersum lemingów to faszyzm był zagrożeniem, Rosja pojawia się w tej roli kilkanaście miesięcy temu. Wojna trwa już kilkadziesiąt miesięcy A konkretnie naście lat. Cytuj
M81 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Słuszna uwaga. I kiedy w twoim umyśle Mussolini został zastąpiony przez Putina? Cytuj
szutnik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 13 godzin temu, bjar_1 napisał: Nie, ale liczba wyprodukowanych egzemplarzy i lista użytkowników chyba o tym świadczy? Chyba za młody jesteś , żeby pamiętać o F-104 Starfighter :) . Na tym śledziu byś za bardzo nie polatał ale 2500 szt z okładem wyprodukowano. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi