Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 10:09 Napisano wczoraj o 10:09 (edytowane) Bez ataków saturacyjnych saturują nas pojedyncze cruise'y i drony. To co będzie w przypadku zmontowania przeciwko Polsce choćby najmniejszego ataku saturacyjnego? Ale może to jest tak, że WP stosuje zasadę Sun Zi: „Wojna to sztuka wprowadzania w błąd. Więc jeśli coś możesz, udawaj, że nie możesz. Jeżeli jesteś gotów, udawaj bezczynność”. Edytowane wczoraj o 10:19 przez Jedburgh_Ops Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 11:06 Napisano wczoraj o 11:06 11 godzin temu, lowiec napisał: Nie podpuszczaj... MarekA „nie podpuszcza”; nie zarzucaj mu tego. Wszyscy chcielibyśmy wiedzieć to, o co pyta. Sam chyba widzisz, ile zalet miała ta wizyta. Człowiek nie nadąża czytać tych wszystkich niezliczonych postów relacjonujących to, jakie były korzyści dla Polski z tej wizyty. Amerykański pies z kulawą nogą nie odnotował wizyty, żadna telewizja, oczywiście z wyjątkiem Fox News specjalizującej się w ludziach-bizonach, QAnonie, w walce z nauką i środowiskiem akademickim oraz w izraelskiej stacji kosmicznej z działem laserowym. Ameryka żyje teraz Trumpem i listą Epsteina, która zaciska się na szyi Trumpa, a nie jakimś kimś z Europy Środkowej. Jedyna ciekawa sprawa z tej wizyty to to, czy nastąpiła wymiana doświadczeń branżowych pomiędzy Grand Hotelem a Little Saint James. Cytuj
beaviso Napisano wczoraj o 11:16 Napisano wczoraj o 11:16 Tamtej nocy mnóstwo dronów poleciało na zachodnie obwody UA i manewrowało przy naszej granicy. Lotnictwo było na patrolach, zatem ich wyraźna reakcja słyszalna w miejscu, w którym chwilę wcześniej był słyszalny dron, świadczy o wykryciu celu i skierowaniu na miejsce eFów. Normalnie myśliwce pozostają głębiej nad terytorium PL i wyżej. Osobiście trzy razy słyszałem je głośno w obszarze już przygranicznym i były to dni, gdy faktycznie coś się wydarzyło: Przewodów 15.11.2022, dron pod Tyszowcami 26.08.2024 i rakieta na moment po naszej stronie bodaj w marcu 2024. M. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 11:31 Napisano wczoraj o 11:31 13 minut temu, beaviso napisał: Tamtej nocy mnóstwo dronów poleciało na zachodnie obwody UA i manewrowało przy naszej granicy. Lotnictwo było na patrolach, zatem ich wyraźna reakcja słyszalna w miejscu, w którym chwilę wcześniej był słyszalny dron, świadczy o wykryciu celu i skierowaniu na miejsce eFów. Normalnie myśliwce pozostają głębiej nad terytorium PL i wyżej. Osobiście trzy razy słyszałem je głośno w obszarze już przygranicznym i były to dni, gdy faktycznie coś się wydarzyło: Przewodów 15.11.2022, dron pod Tyszowcami 26.08.2024 i rakieta na moment po naszej stronie bodaj w marcu 2024. M. Trasy tych śnp bardzo wygodne dla takich postaci, jak pieskow lub ławrow. Znowu będą mówić, że Polsce po raz kolejny coś się wydawało, iż jakoby naruszono jej przestrzeń powietrzną. I znowu będą żądać dowodów, jak już wcześniej bywało. Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 14:29 Napisano wczoraj o 14:29 Ukraiński odpowiednik lanceta pocelował kamaza pod Debalcewem. VID_20250904_162636_739.mp4 Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 14:37 Napisano wczoraj o 14:37 Droga na kierunku pokrowskim. VID_20250904_163139_056.mp4 Cytuj
pawel_breslau Napisano wczoraj o 16:17 Napisano wczoraj o 16:17 1 godzinę temu, karpik napisał: Droga na kierunku pokrowskim. VID_20250904_163139_056.mp4 Oj, słoneczniki będą rosły Cytuj
Cypis Napisano wczoraj o 18:38 Napisano wczoraj o 18:38 PLargonia , ciekawe czy pojawią się w Ukrainie , zasięg 900 km , ładunek 20kg. Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 19:33 Napisano wczoraj o 19:33 "Tymczasem w okupowanym Ługańsku „niepokojąco” Miejscowe grupy informują o głośnych wybuchach i pożarze. Wstępnie, dobre drony zorganizowały ognistą imprezę na bazie paliwowej." VID_20250904_213248_500.mp4 VID_20250904_213251_560.mp4 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 21:36 Napisano wczoraj o 21:36 Wyparowanie węgierskich części do MiG-ów-29 - ciąg dalszy. Zniknęły części z węgierskich myśliwców. Mogły trafić do Ukrainy Cytuj
karpik Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Riazańska rafineria wznowiła oświetlanie okolicy. VID_20250905_073236_427.mp4 VID_20250905_073233_122.mp4 Cytuj
beaviso Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Dwa naruszenia przez drony w nocy 2/3. września https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/9878594,dwukrotnie-naruszono-polska-przestrzen-powietrzna-oficjalny-komunikat.html# U mnie na wschód od Tomaszowa noc była cicha, ale Hrubieszów donosi, że mieli "air show" w powietrzu i naprawdę głośno. Wg oficjalnego komunikatu zjawiły się także holenderskie F-35 z Krzesin. Pojawił się także głos, że w 3.09 po godz. 20 nisko przeleciał pod Hrubieszowem samolot odrzutowy w kierunku granicy Wówczas żadnego ataku na UA nie było, patrole nie były poderwane, ani nie miała miejsca rezerwacja strefy do naszych szkoleń. Dokładnie wówczas moja żona zaraportowała mi o identycznym przelocie, bo siedziała przed domem - a ja pechowo akurat poszedłem po coś do chałupy i atrakcja mnie ominęła. Również w kierunku wschodnim. Wygląda na to, że miała miejsce jakaś "dostawa artykułów latających" dla ukraińskich sił powietrznych. M. Edytowane 12 godzin temu przez beaviso Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Google Maps wymazuje fragmenty Polski. W ten sposób gigant reaguje na wytyczne rządu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi