Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

"Fajne jest też to, że 2 dni temu rosyjskie media wojskowe pyszałkowato przechwalały się... koncentracją bombowców strategicznych"

Dziś mamy też rocznicę"oddania" przez Ukraińców ostatniej atomówki ruskim. Bombowce, które dziś rozbijali mogły też należeć do nich, bo oddali takie ruskim za długi.

Edytowane przez karpik
Napisano (edytowane)

Czyli to przez ciebie?😅

Słowa Piłsudskiego - " Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy" nabierają dziś nowego znaczenia.

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 1
Napisano
3 minuty temu, bjar_1 napisał:

Chyba PO nie liczyło na wygraną wystawiając w prezydenckich po raz drugi z rzędu tęczowego oszołoma klimatycznego?🤣

Bez znaczenia. Wybór bandziora wskazuje, że Polacy(nawet jak im się wydaje, że nie) głosują w tych wyborach na partię polityczną. Dokładnie tak jak wczorajszy wynik wyglądały ostatnie sondaże partyjne. Można więc wystawić osła i krowę z tym samym efektem.

Napisano

Dokładnie, więc krowa jest jednak lepszym kandydatem dla Polaków niż Trzaskowski ;) Ja w drugiej turze nie głosowałem, bo nie miałem na kogo. Na Sikorskiego chętnie bym zagłosował. A raczej nie byłem w tym w Polsce odosobniony. Stracili frajerzy na tęczowym Rafale i tyle, no ale w sumie płakać nie będę.

• Tak trzymać 1
Napisano
8 minut temu, bjar_1 napisał:

Dokładnie, więc krowa jest jednak lepszym kandydatem dla Polaków niż Trzaskowski ;) Ja w drugiej turze nie głosowałem, bo nie miałem na kogo. Na Sikorskiego chętnie bym zagłosował. A raczej nie byłem w tym w Polsce odosobniony. Stracili frajerzy na tęczowym Rafale i tyle, no ale w sumie płakać nie będę.

Ten wybór nic nie zmienia. Nadal na miejscu jest pionek z piss. 

Już o tym pisałem - dla KO ich prezydent to pewne przegrane wybory parlamentarne, bo trzebaby robić obiecane rozliczenia i wywiązać się z obietnic wyborczych. A tak, sprawy nie ma. Można się tłumaczyć blokadą legislacyjną.

Napisano
53 minuty temu, bjar_1 napisał:

No dobra, ale wróćmy do tematu przewodniego.

@Jedburgh_Opsco sądzisz o tym masakrowaniu kacapskiego lotnictwa strategicznego wczoraj?

Sądzę i odczuwam bardzo dużo.

Po 1 to oczywiście olbrzymią radość i satysfakcję.

Po 2 – U dzikich zapanuje teraz antyTIR-owa psychoza, ale to znakomicie, bo to będzie kompletna absorpcja całego aparatu dzikiego państwa. Wszystkie służby rzucą się do maniakalnych kontroli każdego TIR-a. Być może dzicy powołają sobie w tym celu nawet coś takiego à la ORMO, bo przecież taka akcja jest nie do zrobienia obecnymi siłami ruskiego państwa.

Ale co po 3 to już grubszy elaborat nie na wpis forumowy, bo to dotyczy Polski. Tak tylko z grubsza, ponieważ dzicy skopiują ukraiński patent:

● Rozbudowa „krokodyli”, czyli kontrolerów Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego; gruntowne przeszkolenie ich pod kątem tego, czego i jak szukać w TIR-ach i większych ciężarówkach; być może także dozbrojenie „krokodyli” i utworzenie im jakiejś jednostki szybkiego reagowania z kilkoma śmigłowcami;

● Zmiana prawa dla WOT i danie im uprawnień kontrolnych na drogach (oraz w ogóle w przestrzeni publicznej), a do tego to, co dla „krokodyli”, czyli gruntowne szkolenia przez ABW i SKW;

● Zmiana prawa co najmniej wobec GROM i wszystkich innych polskich SOF – teraz nie wolno im działać w Polsce, a powinni wspierać całą mundurówkę co najmniej w czasie, gdy będzie poczucie, że nadciąga „W”;

● Gigantyczne zamówienia rządowe na polskie systemy antydronowe Tarnowa, Hertza, a głównie APS. Ostatnia z wymienionych firm powinna mieć zbudowane dwie kolejne fabryki na zachodzie Polski, żeby w razie „W” jak najdłużej leciały tam cruise'y i inne ruskie shit geraniopodobne, czyli żeby dać szansę opl i SPRP na zestrzeliwanie tego.

● Na wypadek podjechania ruskiego TIR-a np. pod Łask „i inne takie” – budowa 200 DOL-i wyłącznie na wzór szwedzki, żaden inny. Co to za wzór to nie będę opisywał, bo chcę zachować lojalność wobec mojej pracy dla Gripena, a pisemka lotnicze nie mają o tym pojęcia. Zełenski na przełomie 2022/23 zapowiedział, że Ukraina zbuduje w trybie natychmiastowym właśnie 200 DOL-i. Sprawdziły się? Sprawdziły.

To tak tylko z grubsza.

Napisano

На «Білій» — знищено щонайменше 3 Ту-95МС, ще 1 пошкоджено. Також імовірно згоріли 4 Ту-22М3. Разом — 8 бомбардувальників мінус.

На «Оленьї» — знищено ще 4 Ту-95МС і транспортний Ан-12.

В результате ударов дронами был поражен 41 самолет, среди которых - А-50, Ту-95, Ту-22М3 и Ту-160, - глава СБУ Малюк

Napisano

Po raz pierwszy w tej wojnie obawiam się odwetu atomówką, taką małą, ostrzegawczą, taktyczną, z lufy albo z samolotu. Putlerowi to już wisi, bo przecież wszyscy wiedzą i widzą, że nie chce żadnych rokowań pokojowych.