Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
25 minut temu, bjar_1 napisał:

Jeśli ktoś ma pejsbuka,

Najbardziej, dla mnie, przerażające jest, że takie kurwie, instrumentalnie wykorzystując historię i jej uczestników* robią loda Putinowi, gromadząc wokół się podobne kanalie i osoby o mocno obniżonym IQ, które jako statyści służą za "pożytecznych" idiotów.

* WP na Wschodzie...

Napisano

Trochę jestem w szoku, wszedłem na to "stowarzyszenie" i no... jestem w szoku. Nie jestem za niszczeniem cmentarzy radzieckich, to historia i cmentarze jakby nie patrzeć, ale nie wiedziałem że takie sekciarstwo kacapskie się wokół tego kręci . Chyba zmienię zdanie.

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Cronos napisał:

Nie kliknę żeby nie nabijać wyświetleń. Jakoś wątpię w rzetelność, ale może streszczenie? Albo czy się opłaca kliknąć?

Też jestem wstrząśnięty, jak i zapewne Ty, że taka Dziennikarska Wspaniałość, jak Arleta Bojke pracuje dla takiego zera, jak kanał zero. Tym bardziej, że Arleta Bojke ma swój własny świetny kanał na YT i przeprowadza tam wywiady z ludźmi normalnymi, profesjonalnymi i etycznymi, a wyrzuconymi z WP za te wartości przez PiS.

Ale...

3 godziny temu, bjar_1 napisał:

Obejrzyj, akurat p. Bojke to rzetelna jest.

...Bjar ma rację. Warto się przemóc i obejrzeć ten reportaż, mimo plugawego miejsca, w którym został opublikowany.

Prosiłeś o streszczenie. Moje poniżej.

1. Jeśli chodzi o dronizację pola walki to na tle Ukrainy jesteśmy nie w czarnej, ale w najczarniejszej z najczarniejszych dudzie.

2. Nadeszły złote lata ślusarstwa, frezerstwa, spawaczy od lutów twardych na mosiądz i boraks oraz galwanizerstwa. Czyli złote lata produkcji celowników rakursowych, a przecież to rzecz dla rekonstruktorów historycznych, jak mogłoby się wydawać. No i błąd - mają ich wielki come back.

3. Już to widzę, jak WP odda Fordy Rangery na platformy z bronią antydronową. Już to widzę. PiS doprowadził do sytuacji, ze WP to WP Sanacji 2.0 ze wszystkimi mundurowymi miernotami. Te Fordy Rangery w razie „W” posłużą obecnej generalicji z nadania PiS do ewakuacji na Zaleszczyki 2.0, czyli nad Zatokę Biskajską.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
10 minut temu, Cronos napisał:

Trochę jestem w szoku, wszedłem

Zapewne sobie z nas żarty stroisz...

Bo nie wierzę, że miałeś nadzieję, czy żyłeś pełnymi złudzeniami, że Kamarci i podobne, to promil ogółu i jakieś specjalne ekstremum...

Napisano

"Kraje Europy atakowane przez nieznane drony – obecnie drony są rejestrowane nad Norwegią, Szwecją i Danią 

W porcie lotniczym w Kopenhadze wprowadzono zakaz lotów. W Norwegii ogłoszono alarm powietrzny. 

Minister obrony Szwecji oświadczył, że wydano rozkaz zestrzeliwania rosyjskich myśliwców, które naruszą przestrzeń powietrzną kraju. "

Napisano (edytowane)

Lotniska w Sztokholmie, Oslo i Kastrup (CPH)… Jednocześnie ?! Ciekawe co to za drony… Pewnie nadleciały ze statków - takich, którym kotwice czasem same opadają na dno i są wleczone „przypadkiem” po kablu podmorskim.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano
8 godzin temu, bjar_1 napisał:

Polacy od kogoś się uczyć? Sami coś wymyślą ,coś 1000 razy droższego , 1000 razy do dupy. Jak tylko pamięcią sięgnę do dziś nie rozwiązano problemu skupu pustych butelek, a ty coś takiego mi tu sugerujesz, i jeszcze od kogo mamy się uczyć?, od ukrów?, nie honor bo przecież BHO.

Napisano
6 godzin temu, bjar_1 napisał:

Obejrzyj, akurat p. Bojke to rzetelna jest.

Już ci napisałem, może na początek niech rządzący rozwiąża prolem skupu pustych butelek, a potem za coś poważniejszego się wezmą, ja tam zbyt wielkim optymistom nie jestem. Będzie do dupy, jak zawsze. Ciekawi mnie tylko gdzie będą Zaleszczyki 2.0. Bo że będą to jest pewne jak jutrzejszy poranek.

Cytat

Napisano
12 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Nadeszły złote lata ślusarstwa, frezerstwa, spawaczy od lutów twardych na mosiądz i boraks oraz galwanizerstwa. Czyli złote lata produkcji celowników rakursowych, a przecież to rzecz dla rekonstruktorów historycznych, jak mogłoby się wydawać. No i błąd - mają ich wielki come back.

Kto wyda zgodę na strzelanie do dronów w czasie pokoju? Pocisk karabinowy jest niebezpieczny na odległość ~3km. Pocisk kal. 12,7mm ma taką masę że z odległości 5 - 6 km też jest niebezpieczny. Należało by wyznaczyć strefy ostrzału w kierunku terenów niezamieszkałych i wprowadzić np. zakaz przebywania w nich grzybiarzy. Niemniej niebezpieczeństwo przypadkowego postrzału było by duże. 

Napisano

Policja mówiła o „zagubionych turystach, którzy nie robili zdjęć”. Kamery nagrały co innego

Dotarliśmy do nagrań z kamer, z których wynika jasno - dwójka 25-latków z Donbasu, których ochrona zatrzymała na terenie krakowskich wodociągów, robiła tam zdjęcia i przebywała w okolicy blisko dwie godziny. Policja twierdziła, że to turyści, którzy zgubili się w drodze na Kopiec Kościuszki i puściła ich wolno. Na komisariat trafili dopiero dwa tygodnie później - w dniu, w którym o sprawie opowiedział na antenie TVN24 gen. Marian Janicki. Wciąż pozostają na wolności, mają jedynie policyjny dozór.

Tutejszy durny, naiwny kraj w końcu się doigra. Ktoś wierzy, że dwóch facetów akurat z Donbasu przyjechało do Polski i tak się zafascynowało architekturą jakichś bud w stacji wodociągów, że z tej fascynacji zaczęli je fotografować?

Napisano
12 minut temu, MarekA napisał:

Należało by wyznaczyć strefy

Pomysł wysiedlenia* wszystkich zamieszkałych wzdłuż granicy, na odległość np 50 czy 100 km, raczej nie przejdzie...

* podobnie, jak zakaz wstępu za taki kordon

Napisano
12 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Też jestem wstrząśnięty, jak i zapewne Ty, że taka Dziennikarska Wspaniałość, jak Arleta Bojke pracuje dla takiego zera, jak kanał zero. Tym bardziej, że Arleta Bojke ma swój własny świetny kanał na YT i przeprowadza tam wywiady z ludźmi normalnymi, profesjonalnymi i etycznymi, a wyrzuconymi z WP za te wartości przez PiS.

Ale...

...Bjar ma rację. Warto się przemóc i obejrzeć ten reportaż, mimo plugawego miejsca, w którym został opublikowany.

Prosiłeś o streszczenie. Moje poniżej.

1. Jeśli chodzi o dronizację pola walki to na tle Ukrainy jesteśmy nie w czarnej, ale w najczarniejszej z najczarniejszych dudzie.

2. Nadeszły złote lata ślusarstwa, frezerstwa, spawaczy od lutów twardych na mosiądz i boraks oraz galwanizerstwa. Czyli złote lata produkcji celowników rakursowych, a przecież to rzecz dla rekonstruktorów historycznych, jak mogłoby się wydawać. No i błąd - mają ich wielki come back.

3. Już to widzę, jak WP odda Fordy Rangery na platformy z bronią antydronową. Już to widzę. PiS doprowadził do sytuacji, ze WP to WP Sanacji 2.0 ze wszystkimi mundurowymi miernotami. Te Fordy Rangery w razie „W” posłużą obecnej generalicji z nadania PiS do ewakuacji na Zaleszczyki 2.0, czyli nad Zatokę Biskajską.

PS

Spory był też wątek analizy akustycznej nadlatujących ruskich obiektów.

Czy ktoś już widział, jak i czym oni to robią? Czyżby wróciła epoka drugowojennych nasłuchowników tylko w jakimś unowocześnionym wydaniu?

Napisano
9 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Pomysł wysiedlenia* wszystkich zamieszkałych wzdłuż granicy, na odległość np 50 czy 100 km, raczej nie przejdzie...

* podobnie, jak zakaz wstępu za taki kordon

Nie będzie innego wyjścia. Na 23. południku będzie musiał być ustawiony dronewall z lufami skierowanymi na wchód.