M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Uważam, że warto czasem sięgnąć do źródeł pisanych: https://zbiam.pl/czasopisma/lotnictwo-aviation-international-22025/ I śmieję się z czegoś zupełnie innego Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s obecnie w powietrzu 120 ruskich i 150 ukraińskich dronów Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s "– Słyszałam, że planujesz zostać w wojsku po wojnie. Dlaczego? – Już podpisałam drugi kontrakt. Nie widzę siebie w cywilnym życiu. Robię to, co trzeba robić. Chcę stać się specjalistką na najwyższym poziomie w tym, co robię. A po wojnie — awansować i przygotowywać się na następną. – Myślisz, że po zakończeniu tej wojny Rosjanie mogą znów zaatakować? – To możliwe. Dlatego nigdy nie możemy sobie pozwolić na opuszczenie gardy." https://x.com/wojtekfalco/status/1926725563252637760 Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s 8 godzin temu, M81 napisał: Jutro patrzcie w niebo To nie będą 24 samoloty a 24 samolot. Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s "Widząc sukcesy ukraińskich operatorów dronów w zwalczaniu rosyjskich bezzałogowców Rosjanie postanowili skopiować rozwiązania z Ukrainy i stworzyć flotę własnych, bezzałogowych interceptorów. Jak na razie tym co wyróżnia ich pomysły jest idea szerokiego zastosowania sztucznej inteligencji oraz podwieszanie gałęzi pod drony FPV do strącania mulitikopterów klasy Baba Jaga." https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/rosyjska-wunderwaffe-cz-2-drony-przechwytujace-w-tym-z-galeziami Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ciekawe jakie są straty wśród oglądających od ognia przeciwlotniczego broni strzeleckiej Cytuj
bodziu000000 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 18 minut temu, Cypis napisał: "Adam Bielan próbuje mnie szantażować moralnie, twierdząc, że to ja będę odpowiedzialny za ewentualną wygraną Trzaskowskiego. Bzdura. Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie" "Człowiek, który jest zwierzchnikiem Sił Zbrojnych, który ma wpisaną w konstytucję odpowiedzialność za bezpieczeństwo Rzeczypospolitej, nie może mieć takich nałogów, przyzwyczajeń, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach" ".......potępiła też Nawrockiego za obronę rządów Prawa i Sprawiedliwości. Stwierdzono, że nie rozumie on "okresu instytucjonalnego bezprawia" w okresie pandemii. Według ...... jest to dowodem, że jego ewentualna prezydentura "w przypadku wystąpienia podobnej sytuacji jak w latach 2020-2022, byłaby gwarantem powtórzenia zgubnych działań duetu Morawiecki-Duda". takie tam prawicowe podsumowania , podkreślenia moje Żeby nie było, iż zmyślasz Cytuj
Tyr Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nikotyna nie jest środkiem psychoaktywnym a tym bardzie zabronionym... Cytuj
bodziu000000 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Pewnie Adrian wie więcej niż szachermacher wam wciska Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Kanclerz Friedrich Merz poinformował, że jego kraj, wraz z Francją, Wielką Brytanią i Stanami Zjednoczonymi zniósł restrykcje na wykorzystanie zachodniego arsenału rakietowego do przeprowadzania dalekodystansowych ataków na cele na terytorium Rosji. Nie ma już także żadnych ograniczeń co do zasięgu broni, którą Zachód będzie wysyłał do Ukrainy. Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Tyr napisał: Nikotyna nie jest środkiem psychoaktywnym a tym bardzie zabronionym... Wóda też nie, ale nikt nigdy nie wpadł żeby walić małpkę spod pazuchy na debacie w tv. Napisałeś argument zwycięzcy nagrody roku :) Cytuj
Tyr Napisano %s o %s Napisano %s o %s akurat te emotki to raczej do ciebie pasują, bo wódka jest środkiem psychoaktywnym... Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 minuty temu, Tyr napisał: akurat te emotki to raczej do ciebie pasują, bo wódka jest środkiem psychoaktywnym... A nikotyna nie? Historia - pała Chemia -pała Hobby - pała Cytuj
Tyr Napisano %s o %s Napisano %s o %s w każdym razie nie zaburza na tyle świadomości by być zabroniona... Jeśli dalej by pogrzebać, to również kawa, cukier a nawet słone paluszki:) Cytuj
mensguth6 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Masz sól? to spojrzyj sobie na termin przydatności do spożycia. Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: Żeby nie było, iż zmyślasz Obaj zmyślacie a Piński jest w tym bezkonkurencyjny Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 2 godziny temu, Tyr napisał: Nikotyna nie jest środkiem psychoaktywnym a tym bardzie zabronionym... Czy nikotyna jest środkiem psychoaktywnym i i czy silny głód nikotynowy wpływa na decyzję człowieka? ChatGPT powiedział: Tak, nikotyna jest środkiem psychoaktywnym, ponieważ oddziałuje na ośrodkowy układ nerwowy i zmienia sposób funkcjonowania mózgu. Po wchłonięciu (np. przez palenie papierosa), nikotyna szybko dociera do mózgu i wpływa na wydzielanie neuroprzekaźników, zwłaszcza dopaminy, co wywołuje uczucie przyjemności, skupienia i redukcji stresu. Jak nikotyna działa psychoaktywnie: Stymuluje receptory nikotynowe acetylocholiny w mózgu. Zwiększa czujność, koncentrację i czasami poprawia nastrój. Uzależnia – bardzo szybko i silnie (zarówno fizycznie, jak i psychicznie). Silny głód nikotynowy a decyzje człowieka: Tak, silny głód nikotynowy może wpływać na decyzje i zachowania. Osoba odczuwająca intensywny głód: może mieć trudności z koncentracją, może być bardziej rozdrażniona, impulsywna lub niespokojna, może podejmować decyzje zorientowane na natychmiastową gratyfikację (np. rzucić się po papierosa lub podjąć inne ryzykowne decyzje), może mieć obniżony próg kontroli emocjonalnej. W skrócie: tak, nikotyna jest psychoaktywna i jej brak może istotnie zaburzać proces podejmowania decyzji. To jeden z powodów, dla których rzucanie palenia bywa tak trudne. Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s https://tvn24.pl/swiat/ukraina-badania-medyczne-zelenskiego-i-poroszenki-ra924783-ls2300971 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi