Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
42 minuty temu, pawel_breslau napisał:

I faktycznie, zniknęły moje

Temat już nie raz, nie dwa był przerabiany.

Nie wiem, jak Wy, ale mam życie rodzinne, zawodowe, itp, itd- nie jestem 24/7/365 na Forum.

Jeśli "coś" mi uciekło z wpisów- wrzuć na priv.

Napisano
12 minut temu, bodziu000000 napisał:

Wychodziłoby na to, że to my ubiliśmy dzikim AWACSa (tyle że ukraińska ręka nacisnęła cyngiel, a może nie ukraińska?), bo ten filmik reklamował ten fakt. Jeśli to nie fejkowe informacje, i jedna, i druga.

Napisano
18 minut temu, karpik napisał:

Porcja do przepakowania.

Muszą to być kadry narodowe Dagestanu, Buriacji i Kałmucji, bo takiej ciemnoty w Moskwie czy Petersburgu by nie było. Inna sprawa, że mięsa z tych dwóch miast putler nie pobiera, a w każdym razie w stopniu mikroskopijnym, żeby mu się dwie najważniejsze wielkomiejskie „elity” nie buntowały.

Napisano
56 minut temu, bodziu000000 napisał:

To oczywiście nie do Ukraińców, ale niedobrze się robi od widoku tego płatowca ręcznie dobijanego/formowanego finalnie młotkiem drewnianym albo gumowym (jak to w ślusarstwie i blacharstwie), żeby blachy przylegały do wręg i podłużnic. Można sobie porównać jakie staranne są płatowce np. P-51 albo Spitfire'a z tym dziadostwem widocznym na zdjęciu. Świat już zresztą obśmiał „jakość” płatowca w ruskim myśliwcu „5. generacji” Su-57, bo ktoś zrobił zdjęcia makro tej blacharki jak z picerni samochodowej.

Napisano

Ostatnio miałem przyjemność z różnymi blachami z Jak-3 - normalnie kosmos jak oni to łączyli. Jak widać czerpią z tradycji do tej pory.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

To oczywiście nie do Ukraińców, ale niedobrze się robi od widoku tego płatowca ręcznie dobijanego/formowanego finalnie młotkiem drewnianym albo gumowym (jak to w ślusarstwie i blacharstwie), żeby blachy przylegały do wręg i podłużnic. Można sobie porównać jakie staranne są płatowce np. P-51 albo Spitfire'a z tym dziadostwem widocznym na zdjęciu. Świat już zresztą obśmiał „jakość” płatowca w ruskim myśliwcu „5. generacji” Su-57, bo ktoś zrobił zdjęcia makro tej blacharki jak z picerni samochodowej.

Nie znasz się. Przez to MiG "lepiej ima się powietrza".
Mnie na tym zdjęciu bardziej interesuje klasyczny lotniczy zegarek, może jakiś stary niemiecki Hanhart albo LACO? :) Naziści!

A co do fotki z przedwczoraj - wg mnie to raczej jednak 9.13, ten garbik jest cokolwiek długi i wyraźny aż do miejsca między usterzeniem pionowym. Poza tym - szkoda pary na przemalowanie. No i w ogóle mam dziwne wrażenie, że to nie jest fotografia, ale screenshot z jakiegoś symulatora, zaś na MiGa nałożono w nim ładną "skórkę". Tło w postaci rozmazanego nieba typowe dla takich fake'ów, no i samo ujęcie też dziwne - jak miałoby powstać bez specjalnej sesji A2A?

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano
7 minut temu, M81 napisał:

Słyszałeś takie pojęcie jak "czarna propaganda"? Pierwsze zdanie pana Słowika mi wystarczy.

Napisano

M81 - no ja wiem, że tęczowy Rafał to szemrana postać (podobnie jak Twój ulubiony kandydat obatelski), no ale jednak przydały by się jakieś dowody. Pan Jadczak już kiedyś szczekał na Wisłę Kraków, a później różne rzeczy odszczekiwał https://transfery.info/aktualnosci/szymon-jadczak-przeprasza-wisle-krakow-tym-razem-publikacja-okazala-sie-pochopna/193073

Tak bardzo wierzysz dziennikarzynom? Przecież to największe gnidy po politykach.

Napisano

Można nie lubić Jadczaka jednak innym autorem jest Patryk Słowik a ogromna rolę w zdemaskowaniu Kocjana i spółki odegrał Wojciech Mucha. Najprawdopodobniej to jego publikacja spowodowała, że trzynastogrudniowcy wpadliw panikę i podjęli próbę odcięcia się od Akcji. W tej chwili możemy śledzić teorie, według których za Kocjanem stoją oczywiście Rosjanie i ...USA.
Inna sprawa to rola jaką w tej historii odegrał NASK, wygląda na to, że udało się zniszczyć kolejną instytucję.

Napisano

Ten Słowik to tez niezłe bzdety wypisuje, z tego co widzę. Jak te reklamy miały by wpływać na wynik? Każdy bajki wkleja, a decyzję i tak ludzie podejmują. To nie fałszowanie przy urnach, jak kiedyś w DPS-ach ;)

• Tak trzymać 1