Tyr Napisano wczoraj o 08:36 Napisano wczoraj o 08:36 Tak będzie wyglądać eko-armia Tuska i Niemców? Ci, którzy chcą wypchnąć USA z Europy, skazują nas na zagładę Biodegradowalne wyposażenie, łuki, proce, lance, kamienie? A i niemce gwarantem bezpieczeństwa Polski po wyparciu USA z Europy- możliwe, że razem z ruskimi... Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 08:39 Napisano wczoraj o 08:39 Godzinę temu, Tyr napisał: Wersję dla indyków już zamieścił karpik A fakty są takie: Reporter TASS w Białym Domu. Wyproszono go ze spotkania Trump-Zełenski Czego tępaku nie rozumiesz? Jest napisane, że ruski dziennikarz z reżimowej ruskiej telewizji dostał się (porusza się swobodnie po białym domu???)do gabinetu owalnego. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj
Tyr Napisano wczoraj o 08:47 Napisano wczoraj o 08:47 te bystry inaczej... Tam jest napisane, że RELACJONOWAŁ. Ty chyba faktycznie "intelekt masz tak wielki" jak ta rybka z twojego nicka. Nie obrażając rybek:) Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 08:49 Napisano wczoraj o 08:49 (edytowane) 15 minut temu, Tyr napisał: Tak będzie wyglądać eko-armia Tuska i Niemców? Ci, którzy chcą wypchnąć USA z Europy, skazują nas na zagładę Biodegradowalne wyposażenie, łuki, proce, lance, kamienie? A i niemce gwarantem bezpieczeństwa Polski po wyparciu USA z Europy- możliwe, że razem z ruskimi... Gdybyś nie zauważył w USA rządzi interesowny cynik, który ma w rzyci umowy i gwarancje. Nie rozmawia z polskim premierem, a po wyborach prezydenckich najpewniej nie będzie rozmawiał z polskimi władzami w ogóle, a, że nie rządzą "jego" to będzie świetny powód dla zadufanego bubka, żeby powiedzieć koledze z Moskwy - "bierz to wołodia". Mamy liczyć tylko na sojusz( na gębę zdrajcy) z USA i nie szukać wsparcia gdzie indziej? Edytowane wczoraj o 08:51 przez karpik Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 08:50 Napisano wczoraj o 08:50 2 minuty temu, Tyr napisał: te bystry inaczej... Tam jest napisane, że RELACJONOWAŁ. Ty chyba faktycznie "intelekt masz tak wielki" jak ta rybka z twojego nicka. Nie obrażając rybek:) Zapomniałem, że ty z obcych języków to tylko ruski. Nie było tematu 1 Cytuj
Cronos Napisano wczoraj o 09:01 Napisano wczoraj o 09:01 23 minuty temu, Tyr napisał: Tak będzie wyglądać eko-armia Tuska i Niemców? Ci, którzy chcą wypchnąć USA z Europy, skazują nas na zagładę Biodegradowalne wyposażenie, łuki, proce, lance, kamienie? A i niemce gwarantem bezpieczeństwa Polski po wyparciu USA z Europy- możliwe, że razem z ruskimi... Hehe niezależna od rozumu:) O szczypawkach z robaków nic nie ma, więc nie postarali się:) Cytuj
Tyr Napisano wczoraj o 09:13 Napisano wczoraj o 09:13 cronos...Tam są dokumenty unijne cytowane! Poczytaj, może ci oczu nie wypali? Możesz same cytaty bez komentarzy...W polskojęzycznych nie trafisz. Cytuj
M81 Napisano wczoraj o 09:28 Napisano wczoraj o 09:28 Statement from Minister of Defence Tore O. Sandvik on reports concerning naval support - regjeringen.no Cytuj
Cronos Napisano wczoraj o 10:02 Napisano wczoraj o 10:02 12 minut temu, Tyr napisał: Nie tyle zaślepia co odmóżdża do cna;) Expert:) 1 Cytuj
RDW60 Napisano wczoraj o 10:05 Napisano wczoraj o 10:05 9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Ukraina prędzej czy później (raczej prędzej) wystrzela się z całej broni do F-16 i co wtedy? Nawet gdyby zrobić europejską zrzutkę kpr do F-16 dla Ukrainy i zrzutkę broni pow-ziemia to ile można robić takie zrzutki…? Wygląda na to, że nastał już czas, że sięgną po nasze ostatnie MIG-i 29 i T 72 a może i Twarde. Rozbroić się teraz, czy stracić to wszystko w najbliższej przyszłości, co to za różnica. Zostaliśmy znów sami, tak jak w 1939 Moim zdaniem teraz na polu bitwy królują drony. Czytałem gdzieś, że rosja formuje nowe całe pułki dronowe. A my co mamy żeby się obronić od dronów? Odpowiedz entuzjastyczna - tylko w myśliwych i ich śrutówkach nadzieja. Cytuj
Cronos Napisano wczoraj o 10:14 Napisano wczoraj o 10:14 2 minuty temu, RDW60 napisał: Wygląda na to, że nastał już czas, że sięgną po nasze ostatnie MIG-i 29 i T 72 a może i Twarde. Rozbroić się teraz, czy stracić to wszystko w najbliższej przyszłości, co to za różnica. Zostaliśmy znów sami, tak jak w 1939 Moim zdaniem teraz na polu bitwy królują drony. Czytałem gdzieś, że rosja formuje nowe całe pułki dronowe. A my co mamy żeby się obronić od dronów? Odpowiedz entuzjastyczna - tylko w myśliwych i ich śrutówkach nadzieja. Idealna narracja putinowskiej propagandy. 1.) oddajemy (za darmo!)potężna broń (złom) 2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu 3.) czytałem "gdzieś" i co to ruskie za dziwy nie tworzą 4.) dyskredytacja naszej "dziadowskiej" armii bo -> patrz punkt 1.) Cytuj
Tyr Napisano wczoraj o 10:22 Napisano wczoraj o 10:22 (edytowane) 26 minut temu, RDW60 napisał: Wygląda na to, że nastał już czas, że sięgną po nasze ostatnie MIG-i 29 i T 72 a może i Twarde. Rozbroić się teraz, czy stracić to wszystko w najbliższej przyszłości, co to za różnica. Zostaliśmy znów sami, tak jak w 1939 Moim zdaniem teraz na polu bitwy królują drony. Czytałem gdzieś, że rosja formuje nowe całe pułki dronowe. A my co mamy żeby się obronić od dronów? Odpowiedz entuzjastyczna - tylko w myśliwych i ich śrutówkach nadzieja. Zgadza się lotnictwo 4 gen. raczej stało się przestarzałe w roli przewagi i wsparcia. Co widać po wojnie w Ukr. Nie wiadomo jak by spisywały się 5 gen. Cóż... broń impulsowa lekkie maszyny lotnicze załogowe lub drony. Może by ktoś pomyślał by nad amunicją do granatników podwieszanych. Ciekaw jestem czy by się dało? Edytowane wczoraj o 10:32 przez Tyr Cytuj
RDW60 Napisano wczoraj o 10:38 Napisano wczoraj o 10:38 10 minut temu, Cronos napisał: Idealna narracja putinowskiej propagandy. 1.) oddajemy (za darmo!)potężna broń (złom) 2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu 3.) czytałem "gdzieś" i co to ruskie za dziwy nie tworzą 4.) dyskredytacja naszej "dziadowskiej" armii bo -> patrz punkt 1.) Chory jesteś, wszystko co Ciebie otacza to putinowska propaganda i na dodatek wg. Ciebie idealna. Dotyczy: 1.) oddajemy (za darmo!)potężna broń (złom) nie napisałem, że za darmo a ten złom wg. Ciebie to ma działo, km-y i Ukraińcy umieją się tym od razu posłużyć. 2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu To nie jakaś tragiczna przegrana z przeszłości tylko fakt. Atmosferę strachu i marazmu to sam odczuwasz skoro tak piszesz. 3.) czytałem "gdzieś" i co to ruskie za dziwy nie tworzą To "gdzieś" to Forum Odkrywcy, wątek Wojna na Ukrainie 4.) dyskredytacja naszej "dziadowskiej" armii bo -> patrz punkt 1.) Sam ją dyskredytujesz pisząc, że to złom Cytuj
Cronos Napisano wczoraj o 10:57 Napisano wczoraj o 10:57 7 minut temu, RDW60 napisał: Chory jesteś, wszystko co Ciebie otacza to putinowska propaganda i na dodatek wg. Ciebie idealna. Dotyczy: 1.) oddajemy (za darmo!)potężna broń (złom) nie napisałem, że za darmo a ten złom wg. Ciebie to ma działo, km-y i Ukraińcy umieją się tym od razu posłużyć. 2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu To nie jakaś tragiczna przegrana z przeszłości tylko fakt. Atmosferę strachu i marazmu to sam odczuwasz skoro tak piszesz. 3.) czytałem "gdzieś" i co to ruskie za dziwy nie tworzą To "gdzieś" to Forum Odkrywcy, wątek Wojna na Ukrainie 4.) dyskredytacja naszej "dziadowskiej" armii bo -> patrz punkt 1.) Sam ją dyskredytujesz pisząc, że to złom Po pierwsze nie chciałem napisać w formie ataku, za to przepraszam. 1) Jak umieją obsłużyć, to w własnym interesie oddajmy jak najwięcej. 2) Ja nie czuje bo jestem dobrej myśli, natomiast niestety, ale taką atmosferę robią media i mieszają w głowach. Jak i politycy (bez wchodzenia w stronę) 3) Te forum, a szczególnie ten wątek, nie jest dobrym medium do zdobywania informacji. 4) Jest takie powiedzenie, grosz do grosza a będzie kokosza, i państwa europejskie to myślę takie grosze, które tworzą siłę jeżeli działają wspólnie. Tylko tych podziałów za dużo:/ Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 11:21 Napisano wczoraj o 11:21 28 minut temu, MarekA napisał: I co szpagateria? Zdrajca w oranżu robi właśnie wszystko czym piss straszyło Polaków ostatnie 15 lat i zarzucało innym jako zdrada No beka w wuj 1 Cytuj
RDW60 Napisano wczoraj o 11:24 Napisano wczoraj o 11:24 11 minut temu, Cronos napisał: 4) Jest takie powiedzenie, grosz do grosza a będzie kokosza, i państwa europejskie to myślę takie grosze, które tworzą siłę jeżeli działają wspólnie. Tylko tych podziałów za dużo:/ I będą jeszcze większe jak uda się odbudować NS2, bo końcówka NS2 jest u Niemców. Financial Times informuje o tym że Trump planuje ponowne uruchomienie gazociągu Nord Stream 2 z zaangażowaniem amerykańskich firm. Krok taki ma stanowić część procesu normalizacji stosunków pieniędzy USA a Rosją. Takie zaangażowanie firm z USA w NS2 daje gwarancje nietykalności dla rury jak wydobycie metali ziem rzadkich w Ukrainie przez w/w firmy. Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 11:29 Napisano wczoraj o 11:29 52 minuty temu, MarekA napisał: Wszystko wszystkim póki władza się w Ukrainie nie zmieni. Życie Żeleńskiego jest w tym momencie zagrożone wielokrotnie bardziej niż w pierwszych dniach wojny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi