Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

te bystry inaczej... Tam jest napisane, że RELACJONOWAŁ. Ty chyba faktycznie "intelekt masz tak wielki" jak ta rybka z twojego nicka. Nie obrażając rybek:) 

Napisano (edytowane)
15 minut temu, Tyr napisał:

Tak będzie wyglądać eko-armia Tuska i Niemców? Ci, którzy chcą wypchnąć USA z Europy, skazują nas na zagładę

Biodegradowalne wyposażenie, łuki, proce, lance, kamienie? A i niemce gwarantem bezpieczeństwa Polski po wyparciu USA z Europy- możliwe, że razem z ruskimi...

Gdybyś nie zauważył w USA rządzi interesowny cynik, który ma w rzyci umowy i gwarancje. Nie rozmawia z polskim premierem, a po wyborach prezydenckich najpewniej nie będzie rozmawiał z polskimi władzami w ogóle, a, że nie rządzą "jego" to będzie świetny powód dla zadufanego bubka, żeby powiedzieć koledze z Moskwy - "bierz to wołodia". Mamy liczyć tylko na sojusz( na gębę zdrajcy) z USA i nie szukać wsparcia gdzie indziej?

Edytowane przez karpik
Napisano
2 minuty temu, Tyr napisał:

te bystry inaczej... Tam jest napisane, że RELACJONOWAŁ. Ty chyba faktycznie "intelekt masz tak wielki" jak ta rybka z twojego nicka. Nie obrażając rybek:) 

Zapomniałem, że ty z obcych języków to tylko ruski. Nie było tematu 🤣

• Haha 1
Napisano
23 minuty temu, Tyr napisał:

Tak będzie wyglądać eko-armia Tuska i Niemców? Ci, którzy chcą wypchnąć USA z Europy, skazują nas na zagładę

Biodegradowalne wyposażenie, łuki, proce, lance, kamienie? A i niemce gwarantem bezpieczeństwa Polski po wyparciu USA z Europy- możliwe, że razem z ruskimi...

Hehe niezależna 😂 od rozumu:) O szczypawkach z robaków nic nie ma, więc nie postarali się:) 

Napisano

cronos...Tam są dokumenty unijne cytowane! Poczytaj, może ci oczu nie wypali? Możesz same cytaty bez komentarzy...W polskojęzycznych nie trafisz.

Napisano
9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ukraina prędzej czy później (raczej prędzej) wystrzela się z całej broni do F-16 i co wtedy? Nawet gdyby zrobić europejską zrzutkę kpr do F-16 dla Ukrainy i zrzutkę broni pow-ziemia to ile można robić takie zrzutki…?

Wygląda na to, że nastał już czas, że sięgną po nasze ostatnie MIG-i 29 i T 72 a może i Twarde. Rozbroić się teraz, czy stracić to wszystko w najbliższej przyszłości, co to za różnica. Zostaliśmy znów sami, tak jak w 1939 😡

Moim zdaniem teraz na polu bitwy królują drony. Czytałem gdzieś, że rosja formuje nowe całe pułki dronowe. A my co mamy żeby się obronić od dronów? Odpowiedz entuzjastyczna - tylko w myśliwych i ich śrutówkach nadzieja.

Napisano
2 minuty temu, RDW60 napisał:

Wygląda na to, że nastał już czas, że sięgną po nasze ostatnie MIG-i 29 i T 72 a może i Twarde. Rozbroić się teraz, czy stracić to wszystko w najbliższej przyszłości, co to za różnica. Zostaliśmy znów sami, tak jak w 1939 😡

Moim zdaniem teraz na polu bitwy królują drony. Czytałem gdzieś, że rosja formuje nowe całe pułki dronowe. A my co mamy żeby się obronić od dronów? Odpowiedz entuzjastyczna - tylko w myśliwych i ich śrutówkach nadzieja.

Idealna narracja putinowskiej propagandy.

1.) oddajemy (za darmo!)potężna broń (złom)

2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu

3.) czytałem "gdzieś" i co to ruskie za dziwy nie tworzą

4.) dyskredytacja naszej "dziadowskiej" armii bo -> patrz punkt 1.)

Napisano (edytowane)
26 minut temu, RDW60 napisał:

Zgadza się lotnictwo 4 gen. raczej stało się przestarzałe w roli przewagi i wsparcia. Co widać po wojnie w Ukr. Nie wiadomo jak by spisywały się 5 gen. Cóż... broń impulsowa lekkie maszyny lotnicze załogowe lub drony. Może by ktoś pomyślał by nad amunicją do granatników podwieszanych. Ciekaw jestem czy by się dało?

Edytowane przez Tyr
Napisano
10 minut temu, Cronos napisał:

Idealna narracja putinowskiej propagandy.

2.) nawiązanie do jakiejś tragicznej przegranej z przeszłości, bo trzeba żyć w atmosferze strachu i marazmu

Chory jesteś, wszystko co Ciebie otacza to putinowska propaganda i na dodatek wg. Ciebie idealna.

Dotyczy:

nie napisałem, że za darmo a ten złom wg. Ciebie to ma działo, km-y i Ukraińcy umieją się tym od razu posłużyć.

To nie jakaś tragiczna przegrana z przeszłości tylko fakt. Atmosferę strachu i marazmu to sam odczuwasz skoro tak piszesz.

To "gdzieś" to Forum Odkrywcy, wątek Wojna na Ukrainie

Sam ją dyskredytujesz pisząc, że to złom 

Napisano
7 minut temu, RDW60 napisał:

Chory jesteś, wszystko co Ciebie otacza to putinowska propaganda i na dodatek wg. Ciebie idealna.

Dotyczy:

nie napisałem, że za darmo a ten złom wg. Ciebie to ma działo, km-y i Ukraińcy umieją się tym od razu posłużyć.

To nie jakaś tragiczna przegrana z przeszłości tylko fakt. Atmosferę strachu i marazmu to sam odczuwasz skoro tak piszesz.

To "gdzieś" to Forum Odkrywcy, wątek Wojna na Ukrainie

Sam ją dyskredytujesz pisząc, że to złom 

Po pierwsze nie chciałem napisać w formie ataku, za to przepraszam.

1) Jak umieją obsłużyć, to w własnym interesie oddajmy jak najwięcej. 

2) Ja nie czuje bo jestem dobrej myśli, natomiast niestety, ale taką atmosferę robią media i mieszają w głowach. Jak i politycy (bez wchodzenia w stronę)

3) Te forum, a szczególnie ten wątek, nie jest dobrym medium do zdobywania informacji.

4) Jest takie powiedzenie, grosz do grosza a będzie kokosza, i państwa europejskie to myślę takie grosze, które tworzą siłę jeżeli działają wspólnie. Tylko tych podziałów za dużo:/

Napisano
28 minut temu, MarekA napisał:

I co szpagateria? Zdrajca w oranżu robi właśnie wszystko czym piss straszyło Polaków ostatnie 15 lat i zarzucało innym jako zdrada🤣 No beka w wuj 🤣

• Tak trzymać 1
Napisano
11 minut temu, Cronos napisał:

4) Jest takie powiedzenie, grosz do grosza a będzie kokosza, i państwa europejskie to myślę takie grosze, które tworzą siłę jeżeli działają wspólnie. Tylko tych podziałów za dużo:/

I będą jeszcze większe jak uda się odbudować NS2, bo końcówka NS2 jest u Niemców.

Financial Times informuje o tym że Trump planuje ponowne uruchomienie gazociągu Nord Stream 2 z zaangażowaniem amerykańskich firm. Krok taki ma stanowić część procesu normalizacji stosunków pieniędzy USA a Rosją.

Takie zaangażowanie firm z USA w NS2 daje gwarancje nietykalności dla rury jak wydobycie metali ziem rzadkich w Ukrainie przez w/w firmy.

Napisano
52 minuty temu, MarekA napisał:

Wszystko wszystkim póki władza się w Ukrainie nie zmieni. Życie Żeleńskiego jest w tym momencie zagrożone wielokrotnie bardziej niż w pierwszych dniach wojny.